oaednews

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

Μεσολόγγι: Περιπολικό πήρε γιατρό για το νοσοκομείο λόγω έλλειψης προσωπικού!

 

Με τη διαδικασία του «εντέλλεσθε» πήγε στη δουλειά της λόγω έλλειψης προσωπικού
Με περιπολικό και τη διαδικασία του «εντέλλεσθε» πήγε στο νοσοκομείο Μεσολογγίου γιατρός που ήταν εκτός υπηρεσίας, λόγω έλλειψης προσωπικού σε εφημερία, σύμφωνα με την καταγγελία του Ιατρικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον Ιατρικό Σύλλογο, γίνεται λόγος για  «υποστελέχωση, ελλείψεις προσωπικού και κύμα παραιτήσεων ιατρών» και καταγγέλλεται το περιστατικό της περασμένης Παρασκευής, 20 Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα, ο Ιατρικός Σύλλογος αναφέρει πως «σε αυτά τα προβλήματα η διοίκηση του Νοσοκομείου και της 6η Υ.Π.Ε προτάσσουν τις συνεχείς μετακινήσεις ιατρών από τα γειτονικά Κέντρα Υγείας με αποκορύφωμα την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου να εξαναγκάσουν συνάδελφο σε εφημερία με την διαδικασία του «εντέλλεσθε» στέλνοντας περιπολικό του Α.Τ. Γαβαλούς στην οικία της.

Επίπληξη και πρόστιμο σε δύο ΚΕΚ για την επικοινωνία με εγγεγραμμένο σε πρόγραμμα κατάρτισης (ΑΠΔΠΧ 45/2022)

 

Η Αρχή επιμετρά επιβαρυντικώς την προσπάθεια του δεύτερου καταγγελλόμενου να τεκμηριώσει τη νομιμότητα δια της αναζήτησης στοιχείων του καταγγέλλοντος στο διαδίκτυο και προσκόμισης των αποτελεσμάτων αναζήτησης ενώπιόν της

Ενώπιον της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα υποβλήθηκε καταγγελία πολίτη για την παράνομη κοινοποίηση των προσωπικών δεδομένων του προς δύο Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) και τη συνακόλουθη παράνομη επεξεργασία τους από τα ΚΕΚ αυτά.

Να διοριστούν άμεσα οι δικαιωμένοι/ες δικαστικά εκπαιδευτικοί

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., λαμβάνοντας υπόψη και τη σχετική ανακοίνωση της ΟΛΜΕ, εκφράζει τη συμπαράστασή της στους/στις δικαστικά δικαιωμένους/ες αδιόριστους εκπαιδευτικούς β/θμιας εκπαίδευσης, επιτυχόντες/ουσες των γραπτών διαγωνισμών ΑΣΕΠ 2004, 2006, 2008 – που έχουν δικαιωθεί από την Ελληνική Δικαιοσύνη, με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις στο όνομά τους, που τους διορίζουν αναδρομικά και απαιτεί από την κυβέρνηση σεβόμενη τις αποφάσεις αυτές και τη σχετική απόφαση του ΣτΕ να προχωρήσει άμεσα στον διορισμό των συναδέλφων αυτών.

Κόλαφος για τον Μ. Βορίδη: Απορρίφθηκε η αγωγή του κατά της απεργίας – αποχής των μηχανικών των ΥΔΟΜ

 Κόλαφος για τον υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που απέρριψε την αγωγή του κατά των τριών Πανελλήνιων Ομοσπονδιών και άρα απέρριψε το αίτημά του να κηρυχθεί δια παντός η απεργία των μηχανικών των Υπηρεσιών Δόμησης ως παράνομη και καταχρηστική! Για «μεγάλη νίκη» κάνουν λόγο οι συνδικαλιστές, που εκπροσωπούν τις τρεις Ομοσπονδίες και προκήρυξαν την απεργία – αποχή των μηχανικών των υπηρεσιών Δόμησης. Ήδη η ΠΟ- ΕΜΔΥΔΑΣ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών προκήρυξε στάση εργασίας την 2α Φεβρουαρίου 2023 και καλεί σε συγκέντρωση στις 10 πμ στο Υπουργείο Περιβάλλοντος στο κτήριο επί της λεωφόρου Μεσογείων.

Ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, οι τρεις Πανελλήνιες Ομοσπονδίες (ΠΟΕ – ΟΤΑ, ΠΟΕΜΔΥΔΑΣ και ΠΟΜΗΤΕΔΥ) υπογράμμισαν ότι οι κυβερνήσεις «επί δώδεκα ολόκληρα έτη δεν αντιμετωπίζουν τα τεράστια προβλήματα των ΥΔΟΜ, που ταλαιπωρούν πολίτες και μηχανικούς». Κι αυτό γιατί «τα συναρμόδια υπουργεία δεν έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες, ώστε ο ρόλος των ΥΔΟΜ -που περιγράφουν αναλυτικά στο δικόγραφο- να προσεγγίσει την πραγματικότητα της καθημερινής λειτουργίας τους».