oaednews

Κυριακή 2 Απριλίου 2017

ΟΑΕΔ: Από αύριο οι αιτήσεις στο oaed.gr για τις παιδικές κατασκηνώσεις

Ξεκινούν αύριο  Δευτέρα 3 Απριλίου στο oaed.gr και θα μπορούν να υποβάλλονται μέχρι και τις 20 Απριλίου, οι ηλεκτρονικές αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα παιδικών κατασκηνώσεων του ΟΑΕΔ.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από 15 Ιουνίου έως 3 Σεπτεμβρίου. Στην σχετική δημόσια πρόσκληση που δημοσιεύθηκε νωρίτερα σήμερα, επισημαίνεται ότι μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου θα διατηρηθεί το πρόγραμμα εν ισχύ για παιδιά με αναπηρία από 50% και άνω. H διαμονή των παιδιών θα έχει διάρκεια έως 15 ημέρες και ο στόχος είναι να ωφεληθούν έως 60.000 παιδιά. 

Μαρτύριο η ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ

 Σε μαρτύριο έχει μετατραπεί η επιθυμία πολλών πολιτών να κυνηγήσουν την τύχη τους για τις μόνιμες θέσεις στα δικαστήρια μεσω ΑΣΕΠ. Μία μόλις ημέρα πριν την εκπνοή της προθεσμίας για την υποβολή αιτήσεων στην προκήρυξη 1Κ/2017, που αφορά 404 προσλήψεις τακτικού προσωπικού στα Δικαστήρια, το asep.gr υπολειτουργεί. 

Συγκεκριμένα, είναι αδύνατη η πρόσβαση στην ιστοσελίδα λόγω υψηλού φόρτου του συστήματος – όπως αναφέρει το asep.gr σε όσους επιχειρούν να το επισκεφθούν. Και όλα αυτά συμβαίνουν μόνο λίγες ώρες πριν λήξει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων. 

Να υπενθυμίσουμε ότι μέχρι τις 3/4 μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν ηλεκτρονικά στο ΑΣΕΠ τις αιτήσεις για 404 μόνιμες προσλήψεις στα δικαστήρια - Οι αιτήσεις άνοιξαν από 20 Μαρτίου για την προκήρυξη 1Κ/2017 του ΑΣΕΠ, που αφορά 404 θέσεις τακτικού προσωπικού σε δικαστήρια και δικαστικές υπηρεσίες της χώρας. 

Γνωστοποιείται ότι εκκίνησε η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων των υποψηφίων στην Προκήρυξη 1Κ/2017 του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 10/3-3-2017 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας τετρακοσίων τεσσάρων (404) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Δικαστήρια και Δικαστικές Υπηρεσίες της χώρας). 

Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο Α.Σ.Ε.Π., (Πολίτες → Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες) ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην Προκήρυξη (Παράρτημα ΣΤ΄). Σχετικά επισημαίνονται και τα ακόλουθα : Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία λήγει με την πάροδο της 3ης Απριλίου 2017, ημέρας Δευτέρας.

 Η συμμετοχή στην εν λόγω διαδικασία ολοκληρώνεται με την αποστολή της υπογεγραμμένης εκτυπωμένης μορφής της ηλεκτρονικής αίτησης των υποψηφίων, με τα απαιτούμενα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά, στο ΑΣΕΠ, μέχρι και τη 10η Απριλίου 2017, ημέρα Δευτέρα, ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στη διεύθυνση: 

Α.Σ.Ε.Π. Αίτηση για την Προκήρυξη 1Κ/2017 Τ.Θ. 14308 Αθήνα Τ.Κ. 11510

Τι σχεδιάζουν για το Ελληνικό Δημόσιο ερευνητές του Ινστιτούτου Max Planck

Πρόσληψη 500 - 1.000 στελεχών, σε θέσεις «κλειδιά» του Eλληνικού δημοσίου, προκειμένου αυτό να αλλάξει ριζικά, προτείνει το σχέδιο δύο ερευνητών του Ινστιτούτου Max Planck της Χαϊδελβέργης.

Η ιδέα είναι απλή. Αφού έχουν όλα πια δοκιμαστεί, αφού ο μεγάλος ασθενής δεν ανταποκρίνεται σε καμία αγωγή, τι μένει; Η μεταμόσχευση. Και δη η μεταμόσχευση εγκεφάλου.
Ο ασθενής είναι βέβαια το ελληνικό κράτος, που επτά χρόνια τώρα αποδεικνύεται ανεπίδεκτο μεταρρύθμισης. Το μόσχευμα που θα έσπαγε τον φαύλο κύκλο θα μπορούσε να είναι οι Ελληνες της διασποράς. Της νέας διασποράς. Με την κατάρτιση και την εμπειρία που έχουν αποκτήσει σε διεθνείς οργανισμούς, πανεπιστήμια και επιχειρήσεις του εξωτερικού, θα μπορούσαν να αποτελέσουν δύναμη αναζωογόνησης των ελληνικών θεσμών. Αρκεί κατ’ αρχήν να τους δινόταν το κίνητρο.

Ξημερώνει Κυριακή μη μου λυπάσαι... είναι όμορφη η ζωή να το θυμάσαι!