oaednews

Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Gov.gr: Πώς κάνουμε εξουσιοδοτήσεις, υπεύθυνες δηλώσεις, συνταγογραφήσεις από το σπίτι ;


Εξουσιοδοτήσεις, υπεύθυνες δηλώσεις, συνταγογραφήσεις από το σπίτι και ηλεκτρονικα στο gov.gr μπορούν να κάνουν οι πολίτες προκειμένου να αποφύγουν τη μετακίνηση. Μένουμε σπίτι, λοιπόν, και εξυπηρετούμαστε ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά όπου αυτό είναι δυνατόν. Στις δημοτικές υπηρεσίες επίσκεψη πραγματοποιείται μόνον μετά από ραντεβού για κατεπείγουσες περιπτώσεις οι οποίες δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν τηλεφωνικά, με φαξ ή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.
Πώς κάνουμε υπεύθυνες δηλώσεις και εξουσιοδοτήσεις;

Ηλεκτρονικά όλες οι αιτήσεις για προσλήψεις στους Δήμους - Εκτός παράτασης οι προκηρύξεις του ΑΣΕΠ

Ηλεκτρονικά και πάντα υπό την εποπτεία έκδοσης των προκηρύξεων από το ΑΣΕΠ θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να κάνουν αιτήσεις για προσλήψεις συμβασιούχων ορισμένου χρόνου στους Δήμους.
Παράλληλα όλες οι προθεσμίες των προκηρύξεων του ΑΣΕΠ δεν εντάσσονται στην δίμηνη παράταση που προβλεπόταν με νέα ΠΝΠ και οι προθεσμίες που έχουν καθοριστεί ισχύουν κανονικά.
Τα παραπάνω προβλέπει άρθρο της ΠΝΠ που εκδόθηκε σήμερα Τρίτη 31/3/2020 με τα νέα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπισης της εξάπλωσης του κορονοϊου.

Η νέα ΠΝΠ για Δώρο Πάσχα 2020, επιδόματα ΟΑΕΔ και εξ αποστάσεως προγράμματα ανέργων

Εκδόθηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ). Πως θα καταβληθεί το Δώρο Πάσχα 2020. Μείωση ασφαλιστικών εισφορών κατά 25% παράταση για τα επιδόματα του ΟΑΕΔ
Η προθεσμία της 30ης Ιουνίου για το Δώρο Πάσχα 2020 σε όλους τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που πλήττονται, η έκπτωση κατά 25% των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους που θα πληρώσουν στην ώρα τους τις εισφορές προβλέπονται μεταξύ άλλων στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που πήρε ΦΕΚ 75/30-3-2020