oaednews

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Εξιχνίαση υπόθεσης απάτης σε βάρος του Ο.Α.Ε.Δ.

Εξιχνίαση υπόθεσης απάτης σε βάρος του Ο.Α.Ε.Δ.
Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης σε βάρος του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.)όταν 38χρονος Αλβανός με τη χρήση πλαστών εγγράφων, από το 2009, λάμβανε παράνομα διάφορα επιδόματα.

Ομαδικές προσλήψεις στην ΕΥΠ;

Σε ομαδικές προσλήψεις πρακτόρων της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών ετοιμάζεται να προχωρήσει η κυβέρνηση Σαμαρά. Αυτό προκύπτει από την ανάγνωση του προϋπολογισμού της υπηρεσίας για το 2014 που αναρτήθηκε πρόσφατα στη «Διαύγεια».

Κύμα εξόδου από το Δημόσιο

Σαρωτικό κύμα εξόδου από το Δημόσιο, τα ΝΠΔΔ και τους ΟΤΑ δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, καθώς το εννιάμηνο Ιουνίου 2013 - Φερβουαρίου 2014 έχουν εκδοθεί 15.575 πράξεις συνταξιοδότησης.

Ποιοι θα πάρουν δώρο Πάσχα – στο τραπέζι σενάριο για μόνιμη επιστροφή.


Αστυνομικοί, λιμενικοί, στρατιωτικοί και συνταξιούχοι που παίρνουν από 1.000 ευρώ και κάτω θα είναι οι τυχεροί του φετινού Πάσχα που θα πάρουν δώρο 200 με 300 ευρώ.

Όλη η απόφαση για τις 10.000 προσλήψεις ανέργων ηλικίας από 30 έως 66 ετών

Ανοίγουν οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που αφορά ανέργους από 30 έως 66 ετών σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Εργασίας ενώ πολύ σύντομα θα εκδοθεί η προκήρυξη του προγράμματος από τον Οργανισμό.

ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ του Π.Α.ΜΕ στο
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ ΤΟΥΕΟΠΥΥ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Σε εφαρμογή τέθηκε από την Παρασκευή το σκέλος του νόμου για τη «μεταρρύθμιση» της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, που αφορά την παράδοση των μονάδων του ΕΟΠΥΥστις κεντρικές επιτροπές του Οργανισμού και από εκεί στις Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ). Σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης, οι διευθυντές των 57 Περιφερειών καλούνται να παραλάβουν, να διαφυλάξουν και να παραδώσουν στη συνέχεια στις ΥΠΕ περιουσία δισ. ευρώ. Η ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας, σύμφωνα με την σχετική εγκύκλιο, θα πρέπει να ολοκληρωθεί τη Δευτέρα.

Ερώτηση ΚΚΕ για εργαζόμενους στο υπουργείο εργασίας

 ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ 1η

Προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας


Θέμα: Για τους εργαζόμενους με τα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας.


Δεκάδες χιλιάδες είναι οι εργαζόμενοι, που προσελήφθηκαν τους τελευταίους μήνες σε διάφορες υπηρεσίες και Οργανισμούς του Δημοσίου μέσα από τα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας.
Τα προγράμματα αυτά, που αποτελούν οδηγία της Ε.Ε. και έχουν ήδη εφαρμοστεί στις χώρες της, ανακυκλώνουν την ανεργία και προσφέρουν φτηνό εργατικό δυναμικό στους εργοδότες. Αρκετές χιλιάδες από τους εργαζόμενους αυτούς, χρησιμοποιούνται για να καλύπτουν κενά, που δημιουργήθηκαν με τις διαθεσιμότητες, στην εκπαίδευση, στα ασφαλιστικά ταμεία, στη φύλαξη σχολείων και αλλού.