oaednews

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Φοβούνται την απόλυση 4 στους 10 Έλληνες εργαζόμενους

Υπό τον φόβο της απόλυσης εργάζονται 4 στους 10 Ελληνες, σύμφωνα με της τριμηνιαία έρευνα Workmonitor της Randstad για το διάστημα Ιουλίου – Σεπτεμβρίου 2016, καθώς το 40% των ανδρών και το 39% των γυναικών θεωρούν πολύ πιθανή την απώλεια εργασίας ή τη μη ανανέωση της σύμβασης τους στους επόμενους έξι μήνες.

«Βάλτε τέλος στις ατομικές συμβάσεις»

Ετοιμο το κείμενο-πιλότος για τη δύσκολη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς. Κατώτατος μισθός: οι κοινω- νικοί εταίροι να καθορίζουν το ύψος μέσω συλλογικών διαπραγματεύσεων, ύστερα από διαβούλευση με ειδικούς. Υποχρεωτική εφαρμογή των κλα- δικών συμβάσεων με επαναφορά της επεκτασιμότητας.

Στάση εργασίας 28/9 στο Υπουργείο Εργασίας


Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Εργασίας

Μετά την πληθώρα των (επίσημων ή άτυπων) απαξιωτικών αναφορών από σχεδόν το σύνολο της πολυπληθούς πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου προς τμήματα ή το σύνολο του προσωπικού του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ήρθε και η άκρως προκλητική επίθεση της Αναπληρώτριας Υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θεανώς Φωτίου ενάντια στους υπαλλήλους του Υπουργείου μας και των δημοσίων υπαλλήλων εν γένει. 

Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης για τον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης


«Μια γενιά σε κρίση» -Οι νέοι 18-30 ετών ψάχνουν δουλειά & μένουν με τους γονείς τους

Δείχνουμε μόνο καλά ή είμαστε και στην πραγματικότητα; Πόσοι από εμάς θα έλεγαν πως πραγματικά ζουν με αισιοδοξία για το μέλλον; Το ότι μεγαλώσαμε μέσα στην κρίση μας κάνει τελικά παιδιά σε κρίση;
Ερευνα από το Young Women’s Trust, που δημοσιεύει η metro.co.uk, επιβεβαιώνει πως τα άτομα ηλικίας 18-30 ανησυχούν και ανησυχούν πολύ. Η δουλειά, η στέγη και η ψυχική υγεία είναι τομείς που τους κάνουν να βλέπουν το μέλλον με καθόλου θετική ματιά.