oaednews

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Το Δημόσιο σε αριθμούς: Ποιο είναι το τακτικό & έκτακτο προσωπικό – Πόσοι οι μετακλητοί & οι συμβασιούχοι

Σε ένα σύνολο 687.555 υπαλλήλων ανέρχεται το προσωπικό που απασχολείται στον ελληνικό δημόσιο τομέα, με κάθε σχέση εργασίας, σύμφωνα με τα στοιχεία του Μητρώου Ανθρωπίνου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου που αναρτήθηκαν στην apografi.yap.gov.gr. Πρόκειται για το τελικό άθροισμα μια μεγάλης κατηγορίας μισθοδοτούμενων από το ελληνικό δημόσιο, μεταξύ των οποίων μετακλητοί υπάλληλοι και αιρετοί.

Διοικητικός απολογισμός ΠΕΥ ΟΑΕΔ

Πραγματοποιήθηκε χθες η Γενική εκλογοαπολογιστική συνέλευση της ΠΕΥ ΟΑΕΔ. Στη Γενική συνέλευση παρουσιάστηκε ο Διοικητικός Απολογισμός ο οποίος υπερψηφίστικε από τα μέλη της ΠΕΥ ΟΑΕΔ.
Υπερψηφίστικε επίσης ο οικονομικός απολογισμός και το διεκδικητικό πλαίσιο

Διοικητικός Απολογισμός
Φίλες και φίλοι,

Συμπληρώνεται η πρώτη τριετία που είχαμε την ευθύνη της Ένωσής μας.

Συνολικοί σκοποί και στόχοι που ετέθησαν από την αρχή ήταν η αλλαγή πλεύσης των συνδικαλιστικών οργάνων σε μια βάση συλλογική, σε μια βάση διεκδικητική, σε μια βάση συνευθύνης, σε μια βάση διαφάνειας, σε μια βάση ανάδειξης του συλλογικού έναντι του ατομικού, σε μια βάση όπου συνδικαλιστικές ιδιότητες δεν θα χρησιμοποιούνται για μικρά ή για μεγαλύτερα ρουσφέτια, σε μια βάση που  δεν θα χρησιμοποιείται ο συνδικαλισμός για την προστασία των ημετέρων, αλλά για την προστασία των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων.