oaednews

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ Ε.Ε.Π. Ο.Α.Ε.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

ΨΗΦΙΣΜΑ
ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ Ε.Ε.Π.  Ο.Α.Ε.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

                Η Γενική Συνέλευση Εκπαιδευτικών του Συλλόγου Ε.Ε.Π. Ο.Α.Ε.Δ. Αττικής & Νήσων, κατά την εκλογοαπολογιστική της Συνέλευση που έγινε στις 22/06/2016 στην Αθήνα, εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα:
                Η Γενική Συνέλευση Εκπαιδευτικών του Συλλόγου Ε.Ε.Π. Ο.Α.Ε.Δ. Αττικής & Νήσων, με αφορμή τις αναρτήσεις της «Π.Ε.Ε.Τ.Ε.Μ» και της «ΑΤΑΞΙΑΣ», στην ιστοσελίδα EDUC OAED, που αφορούν τη δράση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών και τις προσωπικές αναφορές στον Πρόεδρο  και τα μέλη του Δ.Σ., εκφράζει την αγανάκτησή της και καταγγέλλει τις αήθεις  προσωπικές επιθέσεις στους εκλεγμένους συνδικαλιστές.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ



Στις 22/06/2016, ημέρα Τετάρτη έγιναν οι αρχαιρεσίες της Ένωσης Εκπαιδευτικού Προσωπικού Αττικής & Νήσων, για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εκπροσώπων για το Συνέδριο της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Λειτουργών (Ο.Ε.Λ.) Ο.Α.Ε.Δ.
Τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο είναι:

Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι κερδίζουν μισθολογικό κλιμάκιο (τροπολογία)

Την κατάταξη στο νέο μισθολόγιο των ΔΕ (Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) υπαλλήλων οι οποίοι δεν κατέχουν απολυτήριο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αλλά απολυτήριο τίτλο αντίστοιχης ειδικότητας αναγνωρίσμενης κατώτερης τεχνικής σχολής ή τον απαιτούμενο χρόνο εμπειρίας στα μισθολογικά κλιμάκια (ΜΚ) της ΔΕ κατηγορίας και όχι αυτά της ΥΕ (Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης), προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή.

Όλα για τα χρήματα.....

Πρόσφυγα, γύρνα πίσω!


Δούλεψαν πολύ τα μαγαζιά, δεν έβρισκες θέσεις σε εστιατόρια, ταβέρνες, κρεβάτι κενό στα ξενοδοχεία του Νομού δεν υπήρχε ούτε για δείγμα, δούλευαν τα μαγαζιά με τα οικοδομικά υλικά, τα περίπτερα, έρχονταν καραβάνια προσφύγων και ψώνιζαν, γινόταν μεγάλος τζίρος, κυκλοφορούσε χρήμα, περισσότεροι από χίλιοι άνθρωποι στον Νομό βρήκαν δουλειά και με καλά λεφτά.» Με αυτά τα λόγια ο Κυριάκος Τσόγκας εξήγησε στον δημοσιογράφο της «Καθημερινής» Σταύρο Τζίμα τον λόγο για τον οποίον οι κάτοικοι παραπονιούνται στον δήμαρχο επειδή έδιωξε τους πρόσφυγες από το Πολύκαστρο και την ευρύτερη περιοχή της Ειδομένης.

Η γραφειακή απασχόληση στην ΕΕ αυξάνεται, ενώ στην Νοτια Ευρώπη συνεχίζει να υποχωρεί

Η τελευταία έρευνα της εταιρείας Colliers International αναφέρει ότι το 2016 η ΕΕ μπορεί να δει τα επίπεδα απασχόλησης να ξεπερνούν το ανώτατο όριο του 2008
Ειδικότερα, η έκθεση δείχνει ότι τα επίπεδα της γραφειακής απασχόλησης στην ΕΕ έχουν αυξηθεί κατά 5 εκατομμύρια, αντιπροσωπεύοντας μια αύξηση της τάξεως του 4,3% τα τελευταία 10 χρόνια και ξεπερνώντας το προηγούμενο ανώτατο όριο του 2008.
Αυτό μπορεί να φαίνεται μικρό, αλλά λαμβάνοντας υπόψη τις σημαντικές επιπτώσεις του outsourcing και offshoring, την παγκόσμια οικονομική κρίση 2008- 2012, και τις επιπτώσεις της λιτότητας τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, οι προοπτικές για την γραφειακή απασχόληση στην ΕΕ δείχνουν στην πραγματικότητα θετικές.

ΟΑΕΔ – Κοινωφελής εργασία στους Δήμους: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις – Δείτε όλες τις λεπτομέρειες

Μέσα στις επόμενες μέρες (στα τέλη της εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης) ξεκινά η υποβολή των αιτήσεων ένταξης ανέργων στα νέα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας που θα υλοποιηθούν σε 17 Δήμους της χώρας, θύλακες υψηλής μακροχρόνιας ανεργίας.

Διευκρινησεις Φίλη για ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς ΟΑΕΔ

Σύμφωνα με απάντηση Φίλη σε ερώτηση του Βουλευτή κ. Θ Καράογλου για τους ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς ΟΑΕΔ: 
"Αν για οποιαδήποτε αιτία απουσιάζουν από σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εκπαιδευτικοί ή δημιουργηθούν έκτακτα λειτουργικά κενά κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους, προσλαμβάνονται, με αίτησή προσωρινοί αναπληρωτές εκπαιδευτικοί με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου.