oaednews

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Δημόσιο: στην πόρτα της εξόδου οδηγούν τα πλαστά δικαιολογητικά

Tίτλοι σπουδών, πιστοποιητικά γλωσσομάθειας, αποδεικτικά γνώσης ηλεκτρονικών υπολογιστών, βάσει των οποίων προσελήφθησαν και εξελίχθηκαν βαθμολογικά οι δημόσιοι υπάλληλοι, μπαίνουν στο μικροσκόπιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι είναι πλαστογραφημένα, ο υπάλληλος θα παραπέμπεται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο με το ερώτημα της απόλυσης.

Πρόταση σε Κομισιόν για προγράμματα ανεργίας- Βρέθηκαν πόροι για βρεφονηπιακούς

Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Εργασίας, με θέμα τον συντονισμό των κυβερνητικών πρωτοβουλιών για την ανάσχεση της ανεργίας. Αποφασίστηκε δε να κατατεθεί κοινή πρόταση στις υπηρεσίες της Κομισιόν για λύση στο θέμα της χρηματοδότησης του προγράμματος ανακούφισης των νοικοκυριών χωρίς εργαζόμενο.

Σε ποιους φορείς θα γίνουν πρώτες απολύσεις στο Δημόσιο

Από 17 φορείς και οργανισμούς, καθώς και από 46 βιβλιοθήκες ξεκινούν οι πρώτες απολύσεις στο Δημόσιο. Όλα δείχνουν πως η αρχή θα γίνει από την κατάργηση 17 φορέων όπου υπηρετούν 416 δημόσιοι υπάλληλοι. Σε αυτή την περίπτωση σύμφωνα με την «Καθημερινή» προς απόλυση θα βρεθούν τουλάχιστον οι μισοί υπάλληλοι. Θα απολυθούν δηλαδή τουλάχιστον 216 άτομα από 17 φορείς.

Κοινός αγώνας ανέργων κι εργαζομένων του ΟΑΕΔ

Άνοιξε η συζήτηση για ένα κοινό μέτωπο, αναμένεται η συνέχεια

Αναδημοσίευση απο την  εφημερίδα "δρόμος" http://www.edromos.gr

Του Χρήστου Πραματιώτη

Μια εξαιρετική πρωτοβουλία αποφάσισε να πάρει το σωματείο των εργαζομένων του ΟΑΕΔ (ΠΕΥ ΟΑΕΔ) όταν, την περασμένη Τετάρτη, κάλεσε σε μια ανοιχτή συζήτηση ανέργους, μεμονωμένους ή συμμετέχοντες στις σχετικές επιτροπές οι οποίες δραστηριοποιούνται σε διάφορες γειτονιές της Αθήνας. Σκοπός του καλέσματος, όπως το έθεσε εξαρχής ο πρόεδρος του σωματείου Γιώργος Μακράκης, «σε μια στιγμή που οι κυβερνητικές πολιτικές έχουν απαξιώσει την εργασία τόσο ώστε αυτή να μην είναι πια δικαίωμα, να κοιτάξουμε οι υπάλληλοι του Οργανισμού και οι άνεργοι προς την ίδια κατεύθυνση, να ανοίξουμε κοινούς δρόμους, να συμπορευθούμε, να διεκδικήσουμε μαζί. Να δείξουμε τη δύναμή μας σε ένα κοινό μέτωπο».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΠΕΥ

Αθήνα 28 Μαίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Παρατηρήθηκε ότι ορισμένοι συνάδελφοι δυσκολεύονται να μπουν στην επικαιροποιημένη Ιστοσελίδα της ΠΕΥ (www.peyoaed.gr) , καθώς τους βγάζει στην προηγούμενη κατάστασή της (under construction).

Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης - Πλήρωσαν βενζίνη με την εξωφρενική τιμή 2,54 € το λίτρο.

Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ξόδεψε για βενζίνη 233.450 € για το έτος 2012.
Αυτό μεταφράζεται σε 91.623 λίτρα καυσίμων, πλήρωσαν δηλαδή 2,54 € το λίτρο

Υπ. Εργασίας: Ευρεία σύσκεψη σήμερα για τα προγράμματα απασχόλησης ανέργων.

Τα προγράμματα απασχόλησης των ανέργων θα είναι το βασικό θέμα της ευρείας σύσκεψης, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 2 μ.μ. στο υπουργείο Εργασίας, παρουσία του Γιάννη Βρούτση και των υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Αναστάτωση στην εφορία Χανίων. Γυναίκα προσπάθησε να επιτεθεί σε υπαλλήλους με μπαλτά.

Αναστάτωση επικράτησε λίγο μετά τις 9 το πρωί στην Εφορία Χανίων, καθώς μια γυναίκα προσπάθησε να επιτεθεί σε υπαλλήλους κραδαίνοντας έναν...μπαλτά !!!

Τα δέκα πιο κερδοφόρα επαγγέλματα του μέλλοντος

Τέρμα στις κλασσικές συνταγές που θέλουν τους γονείς να ωθούν τα παιδιά τους προς την ιατρική και τη δικηγορία δίνει μελέτη που αποτυπώνει τα επαγγέλματα με τη μεγαλύερη αναγνώριση και υψηλές αποδοχές, στο μέλλον.
Το υπουργείο Επιχειρήσεων, Καινοτομίας και Δεξιοτήτων της Βρετανίας παρουσίασε έρευνα με τα πιο επικερδή επαγγέλματα σε 20 χρόνια, των οποίων το αντικείμενο δεν υπάρχει ακόμα αλλά βασίζονται σε πιθανά σενάρια για τις ανάγκες και τη ζήτηση του μέλλοντος.