oaednews

Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Στο τραπέζι το «χαρτί» της πρόωρης συνταξιοδότησης

Νέο προσυνταξιοδοτικό πρόγραμμα με την παροχή κινήτρων για όσους απέχουν 2-5 χρόνια από τη σύνταξη προκειμένου να αυξηθούν οι αποχωρήσεις από το Δημόσιο, επεξεργάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και με προφανή στόχο να αποφευχθούν οι απολύσεις.

Εργατικό ατύχημα θεωρείται η απόπειρα αυτοκτονίας λόγω εργοδοτικών πιέσεων

Ο Αρειος Πάγος αποφάσισε πως αποτελεί εργατικό ατύχημα η απόπειρα αυτοκτονίας, εφόσον είναι αποτέλεσμα συνεχούς σφοδρής πιέσεως του εργοδότη για πρόσθετη εργασία.

Η Μεταρύθμιση προχωρά..........


Το γερμανικό μοντέλο: Σύγχρονοι σκλάβοι ή σωτήρες της οικονομίας;

Η απασχόληση περιορισμένου χρόνου αυξάνεται όλο και περισσότερο στη Γερμανία. Περίπου το 2% των εργαζομένων «νοικιάζεται» από ιδιωτικές εταιρίες σε βιομηχανίες για να καλύψουν προσωρινές ανάγκες. 

Σχέδιο Λετονία... για την αντιμετώπιση της ανεργίας

Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την ανεργία με θέσπιση «ειδικού μισθού» 470 ευρώ, μέσω της απορρόφησης 400.000 και πλέον ανέργων σε θέσεις κοινωνικής εργασίας προτείνουν στο υπουργείο Εργασίας στελέχη της τρόικας. Το σχέδιο κινείται, μάλιστα, στα πρότυπα αναλόγου προγράμματος μαζικής απασχόλησης ανέργων που εφαρμόσθηκε στη Λετονία.

Εφοριακοί, γιατροί και δημοτικοί υπάλληλοι στη λίστα των 1301 επίορκων υπαλλήλων

Την «μαύρη λίστα» με τους 1301 δημοσίους υπαλλήλους που κατηγορούνται για σοβαρά αδικήματα την τελευταία πενταετία παρέδωσαν οι υπηρεσίες του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Επιστρέφουν στο Σύνταγμα οι Αγανακτισμένοι

Με κεντρικό σύνθημα:«Φτώχεια, ανεργία,

 αυτοκτονίες. Φτάνει πια!»

Στην πλατεία Συντάγματος επιστρέφουν σήμερα οι Αγανακτισμένοι. Η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 6 το απόγευμα και το κάλεσμα σε μαζική συμμετοχή γίνεται μέσω του Facebook.

Στην Ελλάδα η πρώτη χρεοκοπία το 454π.Χ.!


Δέκα πόλεις-κράτη της αθηναϊκής συμμαχίας που προχώρησαν σε δανεισμό από το Ναό της Δήλου, δεν μπορούσαν να αποπληρώσουν τα χρέη τους, προχωρώντας έτσι στην πρώτη... στάση πληρωμών της παγκόσμιας ιστορίας!

Το 40% των ΔΕΚΟ δεν εφαρμόζουν τις περικοπές του ενιαίου μισθολογίου

Ακόμη και σήμερα, μεγάλο μέρος των ΔΕΚΟ –περίπου το 40%– δεν έχει εφαρμόσει τις περικοπές στις αποδοχές των υπαλλήλων, που συνεπάγεται η εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου.