oaednews

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΛΛΟΘΙ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΓΙΑ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


Εκβιασμοί, αυθαίρετες απολύσεις, εργασία – λάστιχο με βίαιες περικοπές μισθών, τρομοκρατία στους χώρους εργασίας.

ΑΚΡΙΒΕΙΑ, ΑΝΕΡΓΙΑ, ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ!

Δράμα χωρίς τέλος για τον ελληνικό λαό, ο οποίος βιώνει μια καθημερινότητα που γίνεται ολοένα και πιο εφιαλτική.

Δύο γιατροί κάθε μέρα, φεύγουν στο εξωτερικό

Δύο γιατροί κάθε μέρα, φεύγουν να αναζητήσουν την τύχη τους εκτός Ελλάδας. Η ανεργία στο ιατρικό σώμα, το 2011, ξεπέρασε το 12,69% ... ενώ το αντίστοιχο ποσοστό το 2010 ήταν 11,55%. Δουλειά στοεξωτερικό αναζήτησαν φέτος 627 γιατροί, σε αυξανόμενους ρυθμούς σε σχέση με τους 539 γιατρούς που μετανάστευσαν στο εξωτερικό το 2010, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την υποαπασχόληση και την ανεργία. 

Συνάντηση Κουτρουμάνη - περιφερειαρχών για την ανεργία

Το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, τα Τοπικά Ολοκληρωμένα Προγράμματα Στήριξης της Απασχόλησης (ΤΟΠΣΑ) καθώς και το πρόγραμμα Κατάρτισης μέσω Επιταγής Ένταξης (voucher), βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργου Κουτρουμάνη με τους Περιφερειάρχες, παρουσία της Γενικής Γραμματέας Κοινοτικών και Άλλων Πόρων, Άννας Δαλαπόρτα.

Κουτρουμάνης: Εξετάζεται η διεύρυνση του όρου «άνεργος» για την κάρτα του ΟΑΕΔ


Την τροποποίηση της νομοθετικής ρύθμισης που αφορά στον ορισμό της έννοιας «άνεργος» εξετάζει το υπουργείο Εργασίας,  αναφέρει  έγγραφο του  υπουργού Εργασίας  Γιώργου Κουτρουμάνη, το οποίο διαβιβάστηκε   στη Βουλή, σε απάντηση ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Άγγελου Κολοκοτρώνη για τους άνεργους και ανασφάλιστους γιατρούς που δεν έχουν δικαίωμα κάρτας ανέργου από τον ΟΑΕΔ.

ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΕΓΓΑΡΙ ΤΟΣΑ ΜΥΣΤΙΚΑ

ΟΑΕΔ-ΙΚΑ-ΣΕΠΕ. Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΤΗΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΛΑΤΜΦΟΡΜΑΣ Μ. ΧΑΛΑΡΗΣ ΕΞΗΓΕΙ


Η ηλεκτρονική υποβολή εγγράφων στις Υπηρεσίες, που μέχρι σήμερα αποτελούσε μια χρονοβόρα διοικητική διαδικασία και μάλιστα υπό μορφή ενιαίων εντύπων, στο αμέσως επόμενο διάστημα αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για μια περισσότερο αποτελεσματική Δημόσια Διοίκηση. Το έργο θα απεμπλέξει το προσωπικό των Υπηρεσιών από ένα μεγάλο γραφειοκρατικό βραχνά και θα λειτουργήσει προς όφελος των πολιτών: