oaednews

Τρίτη 21 Απριλίου 2020

«Πληττόμενη επιχείρηση» και η ACS του προέδρου του ΣΕΒ!

Ρουσφέτι πρώτου μεγέθους για την ACS του προέδρου του ΣΕΒ Θόδωρου Φέσσα, αλλά και για τις άλλες εταιρείες κούριερ αποτελεί η ένταξή τους στις πληττόμενες επιχειρήσεις με απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Όλως τυχαίως, η δημοσίευση στο ΦΕΚ της ένταξης των εταιρειών ταχυμεταφορών στις πληττόμενες επιχειρήσεις συνέπεσε με την ανάκληση της αύξησης των τιμολογίων της ACS!
Θα έλεγε κανείς δε ότι η ανάκληση της αύξησης μοιάζει να πραγματοποιήθηκε με… αντικαταβολή! Ο πρόεδρος του ΣΕΒ πήρε πίσω την αύξηση κατά 22,5% και η εταιρεία του την ίδια ημέρα εισήχθη από την κυβέρνηση Μητσοτάκη στις πληττόμενες επιχειρήσεις (όπως και συνολικά ο κλάδος των εταιρειών κούριερ).

Μπορούσαν να δώσουν απευθείας τα 800 ευρώ μέσω ΕΣΠΑ αλλά επέλεξαν τους ενδιάμεσους

Tους ισχυρισμούς του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση και της ΝΔ καταρρίπτει έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφορικά με την παροχή στήριξης εν μέσω πανδημίας σε αυτοαπασχολούμενους και μικρές επιχειρήσεις.
Όπως προκύπτει από το έγγραφο το οποίο δημοσιεύει το documentonews.gr η κυβέρνηση θα μπορούσε λόγω των έκτακτων συνθηκών της πανδημίας να επιχορηγήσει χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους απευθείας με κοινοτικά κονδύλια, δίχως να χρειαστεί να μπουν στο παιχνίδι τα voucher και οι μεσάζοντες ΚΕΚατζήδες. Με λίγα λόγια καταρρίπτεται το βασικό επιχείρημα του υπουργείου Εργασίας αναφορικά με την χρησιμότητα των ΚΕΚ και των προγραμμάτων τηλεκατάρτισης, ότι δήθεν μπήκαν στο παιχνίδι προκειμένου τα χρήματα να δικαιολογηθούν από εθνικούς πόρους.

Κωδικός «RECOVERY PLAN»: Από την αναστολή σύμβασης στην ανεργία ή σε μισθό 533 ευρώ!

Επαναλειτουργία των επιχειρήσεων από τον Μάιο με ταυτόχρονη καθιέρωση ενιαίου (υποκατώτατου) μισθού 533 ευρώ για όσους εργαζόμενους επανέλθουν προβλέπει το σχέδιο της κυβέρνησης και του υπουργείου Εργασίας.
Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει η «Αυγή» της Κυριακής, με τον κωδικό «Recovery Plan», που φυλάσσεται στα συρτάρια του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση και τα βασικά του σημεία αποκαλύπτουμε σήμερα, προβλέπεται:
Α. Η δυνατότητα για τις επιχειρήσεις που θα επαναλειτουργήσουν να διατηρήσουν τους εργαζομένους τους σε αναστολή σύμβασης από τον μήνα Μάιο και μετά.

ΕΝΥΠΕΚΚ: Το ΣτΕ έκανε δεκτή την αίτηση του Υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση και ανέτρεψε την προηγούμενη απόφασή του (2287/2015 ΟλΣτΕ) που είχε επιδικάσει αναδρομικά πολλών ετών στους συνταξιούχους

Το Ανώτατο Ακυρωτικό, σε πρόσφατη διάσκεψη:
•ανέτρεψε την προηγούμενη απόφασή του (2287/2015 ΟλΣτΕ) που είχε επιδικάσει αναδρομικά πολλών ετών στους συνταξιούχους
•έκανε δεκτή την αίτηση του υπουργού Εργασίας κ.Ιωάννη Βρούτση 
•επιδίκασε αναδρομικά 11 μηνών (Ιούνιος 2015-Μάιος 2016) ΜΟΝΟ στους συνταξιούχους που έχουν ασκήσει αγωγή!!
Όπως αποκαλύπτει και το σημερινό φύλλο της έγκυρης εφημερίδας «Το Βήμα», η Ολομέλεια του ΣτΕ σε πρόσφατη διάσκεψή του και με συντριπτική πλειοψηφία, έκανε δεκτή την αίτηση του υπουργού Εργασίας κ.Ιωάννη Βρούτση.

Βυθίζονται τα ξενοδοχεία, τεράστιες απώλειες σε τζίρους και απασχόληση

Της Βίκυς Κουρλιμπίνη


Η τεράστια ζημιά για την τουριστική οικονομία, και ειδικά για τον χώρο των ξενοδοχείων, ήταν δεδομένη ήδη από την αρχή της εξάπλωσης του κορονοϊού στην Ευρώπη. Όσο όμως περνούν οι εβδομάδες, τόσο περισσότερο αποκαλύπτεται το μέγεθος των απωλειών με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη ολόκληρη η αλυσίδα του τουρισμού: αεροπορικές εταιρείες, tour operators και ταξιδιωτικά γραφεία και καταλύματα.