oaednews

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Μείωση μισθών 30% στη Μαγνησία

Στο 30% υπολογίζεται κατά μέσο όρο ότι έχει μειωθεί το εργατικό κόστος στον ιδιωτικό τομέα σε επίπεδο Μαγνησίας. Αύξηση των συμβάσεων μερικής απασχόλησης το τελευταίο δίμηνο και ειδικότερα μετά την ψήφιση των νέων μέτρων.

H Ανεργία 2007-2012


Ανεργία 32% χωρίς τον ΟΑΕΔ

Η ανεργία θα ήταν 32% χωρίς τα προγράμματα του ΟΑΕΔ. Τη διαπίστωση αυτή κάνει ο διοικητής του Οργανισμού κα διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ), Ηλίας Κικίλιας, σημειώνοντας ότι τη λύση στην ανεργία δίνουν «οι βιώσιμες θέσεις εργασίας που δημιουργούν μόνο οι επιχειρήσεις μιας παραγωγικής, ανταγωνιστικής και εξωστρεφούς οικονομίας».

Πώς θα γίνουν οι εξετάσεις αξιολόγησης στο Δημόσιο που θα οδηγήσουν σε απολύσεις


Στην τελική ευθεία βάζει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων η οποία θα γίνει με γραπτό τεστ από το ΑΣΕΠ στα πρότυπα του τεστ δεξιοτήτων του 2008 και θα οδηγήσει στην νέα μορφή εργασιακής εφεδρείας, τη διαθεσιμότητα, και τελικά σε απολύσεις.

Αφεντικά του εαυτού τους





Γίνεται εργασία χωρίς εργοδοσία; Το ερώτημα αυτό πριν από δύο-τρία χρόνια θα φαινόταν αφελές, συνεπώς πολύ δύσκολα θα μπορούσε να διατυπωθεί δημοσίως και αν διατυπωνόταν το πιθανότερο είναι πως δεν θα προκαλούσε διάλογο.