oaednews

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

800 βωμοί, 15.000 απολύσεις

Τα 600 έως 800 Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου και Ανώνυμες Εταιρείες του Δημοσίου δείχνει η πυξίδα των 15.000 απολύσεων μέχρι το τέλος του 2014, μετά τη χθεσινή, τελευταία για το 2013, συνάντηση τρόικας και πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμιση. 

Η “μορφωμένη” ανεργία

Γράφει ο Κώστας Παπαδόπουλος
Τεράστιο φαίνεται πως είναι το πρόβλημα της ανεργίας που πλήττει τους νέους πτυχιούχους της χώρας ενώ δεν φαίνεται και κάποιο φως ελπίδας στο βάθος του τούνελ. Χαρακτηριστικό σημάδι της κατάστασης που επικρατεί είναι πως σε ένα από τα ιστορικότερα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως είναι το ΕΚΠΑ τα ποσοστά ανεργίας των αποφοίτων είναι ιδιαιτέρως υψηλά και αγγίζουν το 19,7% ενώ το 2006 κυμαίνονταν γύρω στο 7%.

Άντορ: Η ανεργία πλέον στην Ε.Ε. έχει γίνει «δομική»....

Οι Ευρωπαίοι Επίτροποι, κ.κ. Όλι Ρεν και Λάζλο Άντορ αντιμετώπισαν επικρίσεις από διάφορες πλευρές, σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου παρουσίασαν την Ετήσια Επισκόπηση της Ανάπτυξης (ΕΕΑ) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Επιτροπές Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων και Απασχόλησης του Ευρωκοινοβουλίου.

Στα ύψη η μαύρη εργασία και η ανεργία στην Κρήτη

Παρά το γεγονός ότι το υπουργείο Εργασίας έχει ανακοινώσει τσουχτερά πρόστιμα για όσους εργοδότες απασχολούν ανασφάλιστους εργαζόμενους, η μαύρη εργασία στην Κρήτη συνεχίζει να αποτελεί βραχνάς για τους υπαλλήλους. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου κ. Σωκράτη Βαρδάκη, η ανασφάλιστη εργασία σε τοπικό επίπεδο ξεπερνάει το 30%.

Η ανεργία κάνει τους άνδρες να γερνούν γρηγορότερα

Οι άνδρες που παραμένουν εκτός του εργασιακού στίβου για περισσότερα από δύο χρόνια παρουσιάζουν έντονα σημάδια γήρανσης στο DNA τους, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Ερευνητές από το Imperial College του Λονδίνου και το Πανεπιστήμιο Oulu στη Φιλανδία ανέλυσαν αιματολογικά δείγματα από 5.620 άνδρες και γυναίκες και διαπίστωσαν ότι οι άνδρες που έχουν μείνει άνεργοι για διάστημα δύο ή και περισσότερων ετών παρουσιάζουν σε βιολογικό επίπεδο έντονα σημάδια γήρανσης.

50% η ανεργία στον κλάδο των μηχανικών

Άνοιξε ο διάλογος για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του κλάδου χθες στο Εργατικό Κέντρο
Στρογγυλό τραπέζι για την ύφεση και τις εργασιακές σχέσεις στον τεχνικό κλάδο στην εποχή των μνημονίων, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί 
στο Εργατικό Κέντρο Δράμας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της ΓΣΕΕ, τους Εργατικού Κέντρου Δράμας, του Νομαρχιακού Τμήματος Δράμας του Τ.Ε.Ε., του παραρτήματος Αν. Μακεδονίας του ΓεωΤ.Ε.Ε. και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο πρόεδρος του Ν.Τ. του ΤΕΕ κ. Δημήτρης Κυριαζίδης ανέφερε ότι σκοπός της διεξαγωγής της συζήτησης ήταν η εξεύρεση τρόπων με τους οποίους οι τοπικές κοινωνίες θα ενεργήσουν για να αντιμετωπιστεί το σοβαρό πρόβλημα απασχόλησης που υπάρχει στον κλάδο των μηχανικών και στους εργαζόμενους στα τεχνικά έργα.

Δημήτρης Κυριαζίδης: 50% η ανεργία στον κλάδο των μηχανικών

Ταμείο για την παγκοσμιοποίηση και ανεργία των νέων

Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση χορήγησε περισσότερα από $ 73.500.000 για την υποστήριξη 15.700 εργαζόμενων στην Ε.Ε. το 2012. Η Ελλάδα απούσα, από το μηδαμινό αυτό κονδύλι!

Επανεξέταση του τρόπου πρόσληψης Ανέργων ζητά ο Δήμος Ξηρομέρου

Ο Δήμος Ξηρομέρου με εγγραφο του προς στον ΟΑΕΔ, το οποίο υπογράφει ηΑντιδήμαρχος Καραπάνου-Κολοβού Ευθυμία, καταγγέλλει τον Τρόπο Πρόσληψης Ανέργων αφού παρατηρήθηκε το φαινόμενο, στα ονόματα που ανακοινώθηκαν προ 5ημέρου για πρόσληψη στο Δήμο Ξηρομέρου 12 άνεργων, οι οποίοι όμως δεν είναι δημότες. Όλοι σχεδόν οι επιτυχόντες ανήκουν στον Δήμο Αγρινίου.
Αναλυτικά:   

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ    
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ                     
Αστακός  20 Νοε 2013
 Αριθμ. Πρωτ.: 17270
ΠΡΟΣ:   -- ΟΑΕΔ/ κ Διοικητή
-- Γραφεία Α΄ και Β΄Αντιπροέδρων 
-- Α΄ και Β΄ Γενική Διεύθυνση/προϊστάμενοι
Εθνικής Αντίστασης 8 - 174 56 Άλιμος
Ταχυδρομική Διεύθυνση: Τ.Θ.: 77117
175 10 Π. ΦΑΛΗΡΟ
Ταχ. Δ/νση: Αστακός TK 30006                                   
Τηλ. 2646360530/500                                                          

ΘΕΜΑ: Επανεξέταση Τρόπου Πρόσληψης Ανέργων σε Προγράμματα Στήριξης

Aιμοδοσία- ΠΕΥ ΟΑΕΔ

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Συνάδελφοι,


 Την Τρίτη 26 Νοεμβρίου  και ώρα  9π.μ. έως 13μ.μ., θα γίνει ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ στη Διοίκηση στην αίθουσα  εκδηλώσεων στο υπόγειο.
Τονίζουμε την τεράστια και ανθρωπιστική αξία της ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ και καλούμε τους εθελοντές αιμοδότες, να στηρίξουν την ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ που είναι και κοινωνική ανάγκη και επιταγή.

Σε κίνδυνο η υγεία των βρεφών στο ΒΝΣ του ΟΑΕΔ Ηγουμενίτσας!

Σε κίνδυνο έχει εκτεθεί η υγεία των νηπίων και βρεφών του βρεφονηπιακού σταθμού Ηγουμενίτσας του ΟΑΕΔ, ύστερα από τις απολύσεις του προσωπικό μαγειρείου και καθαριότητας.

Μάλιστα από τις 7 Νοεμβρίου που απολύθηκαν τα τέσσερα άτομα που απασχολούνταν στην καθαριότητα και συντηρούσαν μια έκταση 1280 τ.μ, ο βρεφονηπιακός σταθμός λειτουργεί χωρίς προσωπικό καθαριότητας, με αυξημένο κίνδυνο για την υγεία των βρεφών και νηπίων που φιλοξενούνται σε αυτόν.

110.000 αιτήσεις για 27948 θέσεις με πεντάμηνη απασχόληση!!!

Ξεπέρασαν τις 110.000 οι ηλεκτρονικές αιτήσεις των ανέργων που διεκδικούν την 5μηνη απασχόλησή τους σε 27.948 θέσεις οι οποίες θα “ανοίξουν” σε δήμους, ασφαλιστικά ταμεία, δικαστήρια, ΚΕΠ, ΕΟΠΥΥ, ιερές μητροπόλεις στο πλαίσιο των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας.

Διοικητής ΟΑΕΔ: το 1989 έγινε η Μεσσηνία παραμεθόριος

Σε διευκρινήσεις προχώρησε ο διοικητής του ΟΑΕΔ Θεόδωρος Αμπατζόγλου αναφορικά με τις επιδοτήσεις που προφέρονται σε επιχειρήσεις που έχουν έδρα σε νομούς της παραμεθορίου, στην οποία περιλαμβάνεται και η Μεσσηνία. Η είδηση πως η Μεσσηνία θεωρείται παραμεθόριος προκάλεσε πολλές αντιδράσεις.