oaednews

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Ξεπερνούν τα 7 εκατομμύρια οι Έλληνες που δεν εργάζονται

Η Ελλάδα αποτελεί «νεκροταφείο» στον τομέα της εργασίας, με περισσότερους από 7 εκατομμύρια ανθρώπους, ανάμεσα τους συνταξιούχοι και οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός, να μην έχουν εργασία

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα», ο πληθυσμός της Ελλάδας, ο οποίος δεν εργάζεται υπερβαίνει αυτή την στιγμή τα 7 εκατομμύρια.

«Μια χώρα όπως η Ελλάδα, με 4.740.000 άτομα εργατικό δυναμικό, 3.500.000 άτομα στην απασχόληση, 1.240.000 άτομα στην ανεργία και 2.650.000 άτομα στη σύνταξη δεν μπορεί να προσδοκά ούτε αποκατάσταση των σοβαρών ανισορροπιών στη βιωσιμότητα και κοινωνική αποτελεσματικότητα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης ούτε ανάταξη του κοινωνικοοικονομικού σχηματισμού. Σε μία τέτοια προοπτική εγκυμονείται ο κίνδυνος μονιμοποίησης της φτωχοποίησης σημαντικού τμήματος του πληθυσμού και σοβαρής καθίζησης του τεχνολογικού και παραγωγικού υπόβαθρου», αναφέρει σε δήλωση του ο καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου Σάββας Ρομπόλης.

O Αγιος Βασίλης στο χωριό των προσφύγων

Χάθηκε ο Άγιος Βασίλης! Δεν τον βρίσκει κανείς! Ούτε στην Καισαρεία, ούτε στο Ροβανιέμι, ούτε πουθενά. Άφησε το χωριό του και δεν ετοιμάζει πια δώρα. Δεν έχει έλκηθρο και καμινάδες φέτος. Δεν έχει "χο χο χο". Ο Ρούντολφ έδωσε την ανακοίνωση στο Silver Alert. Χωρίς Άγιο Βασίλη, πώς θα 'ρθουν τα Χριστούγεννα, πώς θα 'ρθει ο νέος χρόνος;
Χάθηκε ο Άγιος Βασίλης! Άφησε το χωριό του και κίνησε. Κίνησε για ένα άλλο χωριό, κάπου στη Μυτιλήνη, κάπου στη Χίο, κάπου στη Σάμο, κάπου εκεί. Τα μάτια του θολά από τα δάκρυα. Δεν κουβαλάει σάκο με παιχνίδια. Ο σάκος του γέμισε με άψυχα κορμάκια. Δεν έχει δώρα γι' αυτά τα παιδιά. Δεν έχει τίποτα. Μόνο δάκρυα.

Προσκληση σε συνέντευξη Τύπου, την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου, σχετικά με τη δημοσίευση της πρόσκλησης για το νέο πρόγραμμα «Ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόληση



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

10 Νοεμβρίου 2015

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

σε συνέντευξη Τύπου

Την Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου, στις 13:30, στον 3ο όροφο του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού (Νίκης 5-7), ο Υφυπουργός, Αλέξης Χαρίτσης, η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου και η Πρόεδρος του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη,

Μπουγιακλής: Από το 2016 το νέο, σύγχρονο πρόσωπο του ΟΑΕΔ

newsbeast.gr

Διαδικτυακά ή (και) στα 1.071 Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών θα γίνονται, από τις 4 Ιανουαρίου 2016, συνολικά 11 παροχές υπηρεσιών του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), συμπεριλαμβανομένων και της ανανέωσης κάρτας ανεργίας, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο γενικός διευθυντής Εργατικού Δυναμικού του Οργανισμού, Δημήτρης Μπουγιακλής.

Ευρωπαϊκή Συνδικαλιστική Ομοσπονδία των Δημόσιων Υπηρεσιών (EPSU)


Βρυξέλλες, 9 Νοεμβρίου 2015
Η Ευρωπαϊκή Συνδικαλιστική Ομοσπονδία των Δημόσιων Υπηρεσιών, στέλνει τους χαιρετισμούς και την αλληλεγγύη της προς τις συνδικαλιστικές συνομοσπονδίες της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και της ΓΣΕΕ, για τη γενική απεργία που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Νοεμβρίου 2015.
Διαβιβάζουμε την υποστήριξή μας προς τις ελληνικές συνδικαλιστικές οργανώσεις και στον αγώνα τους για την αμφισβήτηση των πολιτικών που η Κυβέρνηση προτίθεται να εφαρμόσει ως μέρος της τελευταίας συμφωνίας διάσωσης.

ΠΕΥ ΟΑΕΔ: Δράσεις στήριξης προσφυγων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 1η φάση  συλλογής τροφίμων και ειδών ένδυσης- υπόδησης για τους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας.

Η ποσότητα ειδών που μεταφέραμε στις δομές που φιλοξενούνται πρόσφυγες ήταν εντυπωσιακή, ενώ, επίσης παραδώσαμε αρκετά είδη και στον κόμβο αλληλοβοήθειας του Δήμου Αθηναίων.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συναδέλφους που ανταποκρίθηκαν άμεσα και αθόρυβα στο κάλεσμά μας και να τους διαβεβαιώσουμε, ως συλλογικό όργανο, ότι θα εξακολουθήσουμε να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια στήριξης, με οποιοδήποτε τρόπο, των ανθρώπων που έχουν ανάγκη τη βοήθειά μας για την επιβίωσή τους.

Απεργιακή κινητοποίηση Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.

Εθνικής Αντίστασης 8 – 17456 Άλιμος 
Τηλ. 2109924316-2109989647
FAX2109924316
Ιστοσελίδα: www.oyoaed.gr
Αρ. Πρωτ. 190 / 9 -11 – 2015
Προς: Όλες τις υπηρεσίες
Ενώσεις-Μέλη μας

Θέμα: «Απεργιακή κινητοποίηση Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015»

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,
Μετά από μια περίοδο «ανακωχής» των αγώνων, εργαζομένων και ανέργων, και καθώς η πολιτική λιτότητας συνεχίζεται, είναι απολύτως αναγκαία η ανασύνταξη και η επαναοριοθέτηση των συνδικάτων.

Η ανεργία είναι εδώ

Ουρές  καταγράφονται σε πολλά ΚΠΑ του ΟΑΕΔ  το τελευταίο διάστημα. Οι ουρές, όπως βλέπεται και στη φωτογραφία, είναι τεράστιες  στο ΚΠΑ Αλικαρνασσού στην Κρήτη. Η ανεργία είναι εδώ οι ουρές είναι εδώ τα προβλήματα παραμένουν.