Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2011

Η κυβέρνηση Παπαδήμου καταπολεμά την ανεργία!

Η κυβέρνηση Παπαδήμου, δημιουργεί προσδοκίες. Το πρώτο μέλημά της ήταν να στείλει ένα καθαρό και σαφές μήνυμα, πως θα αναμετρηθεί με τα εκρηκτικά προβλήματα της κοινωνίας, όπως είναι η ανεργία. 

Νίκος Ξυλούρης.Πολύ κρύο εφέτος

Σάββας Ρομπόλης: Κοινωνικό κραχ με 28% πραγματική ανεργία το 2012!


Η αύξηση της ανεργίας πέρα από κάθε πρόβλεψη οδηγεί σε κοινωνικό κραχ, υποστηρίζει σε δήλωσή του στην Αυγή της Κυριακής ο επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΕ/ ΓΣΕΕ και καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Σάββας Ρομπόλης, ενώ προβλέπει ότι η πραγματική ανεργία θα φθάσει το 28% μέσα στο 2012.

Εκτός από τα δημοσιονομικά, τι γίνεται με την έκρηξη της ανεργίας;Την ώρα που «καταφέρνουμε» να αποκτήσουμε κυβέρνηση, τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον Αύγουστο δείχνουν ότι σε ένα μόλις μήνα, χάθηκαν100.000 θέσεις εργασίας και έχουμε πάνω από 90.000 περισσότερους άνεργους. Κάθε μήνα που περνάει, η Στατιστική Αρχή καταγράφει όλο και πιο εκρηκτική τη δραματικότερη άνοδο της ανεργίας στη μεταπολεμική μας ιστορία. Με ποσοστό 18.4% τον Αύγουστο που με εποχιακή διόρθωση δίνει 19.5%φαντάζει αστεία η πρόβλεψη του προϋπολογισμού 2012 για ανεργία 16.4%.

Νέα κυβέρνηση, ίδιες συμπληγάδεςΗ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΛΠΑΖΕΙ ΣΤΕΡΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ

Ο αισιόδοξος

Μια εταιρία μέσω μιας αγγελίας, ζητάει έναν έξυπνο και ικανό συνεργάτη. 

Στους τρεις νέους που παρουσιάζονται για αυτή τη δουλειά, κάνουν την εξής ερώτηση: 

" Τι αισιόδοξο μήνυμα, θα ήθελες να πουν για σένα, στην κηδεία σου ; "