oaednews

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Πότε θα πάρουν άνεργοι και εργαζόμενοι το Δώρο Πάσχα 2015 www.dikaiologitika.gr

Οι μισθωτοί που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου δικαιούνται να λάβουν από τον εργοδότη τους Δώρο Πάσχα το 2015. Το Δώρο θα πρέπει να καταβληθεί εώς την Μεγάλη Τετάρτη 8/4 στους εργαζόμενους δικαιούχους απο τους εργοδότες τους. Το δώρο όπως είναι γνωστό έχει καταργηθεί για συνταξιούχους και δημόσιο τομέα αλλά δώρο θα πάρουν και οι άνεργοι επιδοτούμενοι του ΟΑΕΔ.

IKA Πως προσδιορίζεται ο υπολογισμός της σύνταξης για αιτήσεις συνταξιοδότησης μέσα στο 2015

γκύκλιο με τα Στοιχεία προσδιορισμού της κλάσης υπολογισμού της σύνταξης, για τις αιτήσεις συνταξιοδότησης που υποβάλλονται κατά το έτος 2015 από ασφαλισμένους για πρώτη φορά πριν από την 1/1/1993 εξέδωσε το ΙΚΑ.
Σύμφωνα με την Εγκύκλιο ισχύουν τα εξής :
84838Κατά τη διαδικασία προσδιορισμού των συντάξιμων αποδοχών των πέντε (5) επιλεγέντων από τον ασφαλισμένο ή την Υπηρεσία ημερολογιακών ετών από το σύνολο των δέκα (10) ετών που προηγούνται εκείνου στο οποίο υποβάλλεται η αίτηση συνταξιοδότησης (ν. 3029/2002, άρθ. 2, παρ. 9), σε περίπτωση υποβολής της σχετικής αίτησης μέσα στο έτος 2015, παραθέτουμε τους λόγους και τους συντελεστές με τους οποίους πρέπει να αναπροσαρμοστούν οι αποδοχές των ανωτέρω δέκα (10) ετών:

Ραντεβού στην στην Περιφερειακή Διεύθυνση του Ο.Α.Ε.Δ στην Πάτρα οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ

Ραντεβού στην στην Περιφερειακή  Διεύθυνση του Ο.Α.Ε.Δ, δίνουν σήμερα στις 9 το πρωί  η Γραμματεία και οι δυνάμεις του  Π.Α.ΜΕ,  τα Συνδικάτα της Πάτρας και του νομού Αχαΐας, στο πλαίσιο της πραγματοποίησης παράστασης διαμαρτυρίας, με βασικά αιτήματα την προστασία των εργαζομένων και την διασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν σημειώνουν:

Πού θα πάνε τα 2 δισ. € του πακέτου Γιούνκερ

ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

Πού θα πάνε τα 2 δισ. € του πακέτου Γιούνκερ

Με μία τονωτική «ένεση» 2 δισεκατομμυρίων ευρώ από κοινοτικά κονδύλια θα αντιμετωπιστούν η ανθρωπιστική κρίση και η ανεργία, ενώ πλέγμα δράσεων θα υπάρξει για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ επεσήμανε την Παρασκευή πως τα κονδύλια «θα χρησιμοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».
Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ επεσήμανε την Παρασκευή πως τα κονδύλια «θα χρησιμοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».



Το πακέτο Γιούνκερ που ανακοινώθηκε από τον ίδιο τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανοίγει τον δρόμο για την υλοποίηση στοχευμένων παρεμβάσεων μέσα στη φετινή χρονιά. Ιδιαίτερη σημασία έχει το ότι ο επικεφαλής της Κομισιόν αναγνώρισε πως «υπάρχει θέμα ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα», προσθέτοντας μάλιστα πως «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρέχει επιπλέον βοήθεια στη χώρα για αυτό».

«ψωμί, δουλειά, αξιοπρέπεια»Μαζική διαδήλωση στη Μαδρίτη

Xιλιάδες άνθρωποι συμμετέχουν στην διαδήλωση κατά των μέτρων λιτότητας στην Μαδρίτη με κεντρικό σύνθημα: «Ψωμί, δουλειά, αξιοπρέπεια»,
«Θέλουμε να πάρουμε πίσω τα δικαιώματα που μας έκλεψαν», δήλωσε ένας διαδηλωτής στο RT, για να προσθέσει κάποιος άλλος: «Η φτώχεια και η ανεργία έχουν αυξηθεί. Το κοινωνικό μοντέλο και η κυβέρνηση που το εφάρμοσε έχουν αποτύχει».