oaednews

Πέμπτη 14 Απριλίου 2022

Η ΕΛΣΤΑΤ η ανεργία και ο πρώην ΟΑΕΔ

 ή το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται και πώς ο ΣΕΒ θα αρχίσει να κυνηγάει τον Χατζηδάκη αν…

Αφού ο πολυτάλαντος υπουργός Εργασίας “έφτιαξε” τον ΕΦΚΑ, την επικουρική ασφάλιση, τη θέσπιση των απλήρωτων υπερωριών, τη ΔΕΗ και άλλα παρόμοια, έφτασε η στιγμή να “φτιάξει” και την ανεργία.

Η συνταγή απλή. Ο ΟΑΕΔ αλλάζει όνομα και γίνεται κάπως αλλιώς, αποκλείονται οι κοινωνικοί εταίροι από τη διοίκησή του,  αλλάζει τα κριτήρια για το ποιος είναι άνεργος και ποιος όχι…και ξαφνικά η ανεργία μειώνεται.

Η ΠΕΝΕΝ συμπαραστέκεται στους εργαζόμενους στον ΟΑΕΔ

 Η κυβέρνηση κλιμακώνει την επίθεσή της ενάντια στους αγώνες και τις απεργίες των εργαζομένων που αντιπαλεύουμε την αντιλαϊκή πολιτική της.

Στο πλαίσιο αυτό η Διοίκηση του Οργανισμού προσέφυγε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας το οποίο με την σειρά του κήρυξε παράνομη την απεργία που εξήγγειλε η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ!!

Πρόκειται για ένα κρούσμα ποινικοποίησης των αγώνων μέσα από το οποίο επιχειρείται η υπονόμευση και η ακύρωση της οργανωμένης πάλης και διεκδίκησης των εργαζομένων.

Επίθεση των ΜΑΤ στους απεργούς του ΟΑΕΔ

 Μετά τη δικαστική «απαγόρευση» και τις απειλές της διοίκησης η κυβέρνηση έστειλε τα ΜΑΤ να επιτεθούν και να διαλύσουν τη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων του ΟΑΕΔ στο κτήριο της διοίκησης του οργανισμού στον Άλιμο. Οι συγκεντρωμένοι απωθήθηκαν βίαια από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και των ΜΑΤ όταν επιχείρησαν κατά τη συγκέντρωσή τους να μπουν μέσα στο κτήριο για να παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου.

Η απεργία πραγματοποιήθηκε παρά τη δικαστική απόφαση που έβγαλε την απεργία παράνομη σύμφωνα με το νόμο Χατζηδάκη. Αμέσως κήρυξε 24ωρη απεργία την ίδια μέρα η ΑΔΕΔΥ, στηρίζοντας τον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στον ΟΑΕΔ.