oaednews

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Παράνομη κρίθηκε η απεργία στην Ελληνική Χαλυβουργία μετά από 220 μέρες


ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΠΤΑ ΜΗΝΕΣ

Παράνομη κρίθηκε με δικαστική απόφαση, βάσει πληροφοριών, μετά από 220 μέρες, η απεργία των περίπου 400 εργαζομένων στην Ελληνική Χαλυβουργία.

ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ


Ρεπορτάζ: Μαυρούλη Αργυρώ

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ανακοινώσει η διοίκηση του ΟΑΕΔ την έναρξη υλοποίησης του προγράμματος για την πρόσληψη 5000 πτυχιούχων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις με εξαρτημένη εργασία πλήρους απασχόλησης. Παράλληλα, όπως επισημαίνει στο Real.gr ο διοικητής του ΟΑΕΔ Ηλίας Κικίλιας εξετάζεται η αύξηση του αριθμού των δικαιούχων- ανέργων στο πρόγραμμα κατάρτισης, με τη χρήση της επιταγής κατάρτισης λόγω των πολυάριθμών αιτήσεων που υποβλήθηκαν ηλεκτρονικά.

Σ.Βροντινός: επιστοφή στην ύπαιθρο τώρα!

Σ.Βροντινός: επιστοφή στην ύπαιθρο τώρα!

Του Σπύρου Βροντινού

«Αργία μήτηρ πάσης κακίας», έλεγαν οι αρχαίοι, όμως, σήμερα υπάρχουν στην χώρα μας περί τα 2 εκατομμύρια άνεργοι ή υποαπασχολούμενοι (χωρίς τους μη καταγεγραμμένους μετανάστες) ελαφρώς ολιγότεροι από το ήμισυ του πρόσφατα επίσημου ενεργού πληθυσμού (4.9 εκατ.), ο αριθμός των οποίων αυξάνεται γρήγορα και καθημερινά.

Ευρω-αδιαφορία για τους νέους


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Δύο εφημερίδες. Γερμανικές και οι δύο. Η μία δεξιά, η άλλη σοσιαλδημοκρατική. Ενα θέμα - η ανεργία των νέων. Την Πέμπτη η σοσιαλδημοκρατική «Ντι Τσάιτ» ασχολείται με την ανεργία των νέων στην Ευρώπη. Οι τίτλοι της αποπνέουν απελπισία: «Είναι άνεργο σχεδόν το ένα τέταρτο όλων των νέων στην ΕΕ. Αυτό δεν είναι απλώς πρόβλημα, είναι τρέλα» αναφέρουν. Την Παρασκευή, η δεξιά «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε» προτιμάει να..........

Ν.Νικολόπουλος: Έτσι θα καταπολεμήσουμε την ανεργία

Για το ζέον ζήτημα της ανεργίας και τους τρόπους αντιμετώπισής της, μίλησε στο Αντ1 972FM  ο υποψήφιος βουλευτής Αχαϊας της ΝΔ και τομεάρχης Εργασίας του κόμματος, Νίκος Νικολόπουλος.

Κυπελλούχος ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γεράσιμος(Μάκης) Κάρδαρης


Το ανακαλύψαμε στο 18ο  τεύχος του περιοδικού Tennissociety  και σας το παρουσιάζουμε, Συγχαρητήρια Πρόεδρε!!



203.jpg






192-193 με λεζάντα.jpg

Η ανεργία στο επίκεντρο της συνάντησης Σβόμποντα-Κουβέλη


Την ανάγκη για χρονική επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής προκειμένου η Ελλάδα να πάρει μία ανάσα επεσήμανε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ομάδας των Σοσιαλιστών-Δημοκρατών, Χάνες Σβόμποντα στις Βρυξέλλες.