oaednews

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019

Δελτίο Τύπου συντονιστικού εργαζομένων του Ειδικού προγράμματος Απασχόλησης ΟΑΕΔ 5500 ΝΈΩΝ ΠΤΥΧΙΟΎΧΩΝ

Την Τετάρτη 20/11 πραγματοποιήσαμε, με μεγάλη μαζικότητα, κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο Εργασίας, με αίτημα συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας προκειμένου να του καταθέσουμε τα αιτήματά μας ως Συντονιστικό Αγώνα Εργαζομένων του Ειδικού Προγράμματος Απασχόλησης του ΟΑΕΔ για 5.500 άνεργους πτυχιούχους ηλικίας 22-29 και να πάρουμε μια επίσημη απάντηση από πλευράς κυβέρνησης σχετικά με αυτά. Την ίδια ώρα στο Υπουργείο Εργασίας είχαν κινητοποίηση οι συμβασιούχοι δασεργάτες, τους οποίους απολύουν.

Ψήφισμα καταδίκης της σκευωρίας κατά των αυθαίρετα συλληφθέντων της 17/11 στην Αθήνα

Ψήφισμα καταδίκης της σκευωρίας κατά των αυθαίρετα συλληφθέντων της 17/11 στην Αθήνα
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταδικάζει την σκευωρία που έχει στηθεί από την αστυνομία κατά των Ειρήνη Εμινίδου, Ζήση Σούρλα και άλλων ατόμων που συνελήφθησαν από τα ΜΑΤ στην πλατεία Εξαρχείων το βράδυ της Κυριακής 17/11.

Στατιστικά στοιχεία ανεργίας, ένα εκατομμύριο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι!


Παραμένει σε υψηλά επίπεδα η εγγεγραμμένη ανεργία, ένα εκατομμύριο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι, ενώ η επιδοτούμενοι άνεργοι  στο 10, 7% !!!!

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΟΑΕΔ

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ   2019



Α.  ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΤΟΥ ΟΑΕΔ


1. Το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων, με κριτήριο την αναζήτηση εργασίας (αναζητούντων εργασία), για τον μήνα Οκτώβριο 2019, ανήλθε σε 915.516 άτομα. Από αυτά 484.664 (ποσοστό 52,94%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο  του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών και 430.852 (ποσοστό 47,06%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών. Οι άνδρες ανέρχονται σε 330.232 (ποσοστό 36,07%) και οι  γυναίκες ανέρχονται σε 585.284  (ποσοστό 63,93%).

To 1ο Job Fair για πρόσφυγες και μετανάστες στην Αθήνα

To 1ο Job Fair για πρόσφυγες και μετανάστες στην
Το 1ο JobFair για  πρόσφυγες και μετανάστες στην Αθήνα έγινε πραγματικότητα! Το JobFair διοργανώθηκε από την Υπηρεσία Απασχολησιμότητας του SolidarityNow και τις αντίστοιχες υπηρεσίες Απασχολησιμότητας άλλων οκτώ οργανώσεων, οι οποίες απαρτίζουν την Επιτροπή ‘Livelihoods’ του Δήμου Αθηναίων. 

Έκλεισαν τις πόρτες σε νέα περιστατικά

Την απόφαση προσωρινής αναστολής εισαγωγών νέων περιστατικών στις δομές προστασίας ΑμεΑ του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου, έλαβε η διοίκησή του, λόγω της ισχυρής, όπως τη χαρακτηρίζει, έλλειψης προσωπικού μετά την ολοκλήρωση του οκτάμηνου κύκλου μέσω του προγράμματος του ΟΑΕΔ.
Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για εκ των συνθηκών αναγκαστική απόφαση, ενώ τονίζεται ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί περαιτέρω με τη λήξη των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού 31/12/2019. «Η προσωρινή αυτή αναστολή, έως τουλάχιστον την τοποθέτηση εργαζόμενων μέσω νέου κύκλου οκτάμηνης εργασίας, η οποία διαφαίνεται σύμφωνα με πληροφορίες για τις αρχές του νέου έτους, είναι το ελάχιστο μέσο για τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των υπηρεσιών του Κέντρου και της διατήρησης του επιπέδου παροχής υπηρεσιών προς τους λήπτες αυτών», αναφέρεται χαρακτηριστικά.