oaednews

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019

Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας: Αυτές είναι 7.148 θέσεις που θα λάβουν παράταση

Στην παράταση δύο προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας που αφορούν συνολικά 7.148 εργαζόμενους αποφάσισε να προχωρήσει το υπουργείο Εργασίας, 
Συγκεκριμένα μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ στελεχών του υπουργείου Εργασίας και της διοίκησης του ΟΑΕΔ το βράδυ της Τετάρτης, αποφασίστηκε σε πρώτη φάση να λάβουν παράταση δύο προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, για τα οποία θεωρείται ότι υπάρχουν άμεσες και επιτακτικές ανάγκες.

Στο 19,9% η ανεργία το 2018 στους πτυχιούχους

Νέα έκθεση της ΓΣΕΕ για την απασχόληση καταδεικνύει μεταξύ άλλων πως 3 στους 10 πτυχιούχους συμβιβάζονται με δουλειές κατώτερες των προσόντων τους. 
Περισσότεροι από 3 στους 10 απασχολούμενοι με υψηλά προσόντα καλύπτουν θέσεις εργασίας για τις οποίες απαιτούνται χαμηλότερου επιπέδου προσόντα όπως καταδεικνύει έρευνα του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ που αποτυπώνει την εξέλιξη των βασικών δεικτών της αγοράς εργασίας και των εκροών του εκπαιδευτικού συστήματος στην Ελλάδα την περίοδο 2001-2018 καθώς και τη συσχέτισή τους με τους αντίστοιχους μέσους δείκτες στα κράτη-μέλη της ΕΕ-28.
Παράλληλα από την έκθεση προκύπτει:

104 προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών με συμβάσεις ενός χρόνου

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ανακοινώνει ότι θα προσλάβει με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου εκατόν τέσσερα (104) άτομα με ειδικότητα Υ.Ε. Καθαριότητας για την κάλυψη αναγκών του Ιδρύματος για χρονικό διάστημα έως 12 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης.