oaednews

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Αύξηση της θνησιμότητας φέρνει η ανεργία

Από 1.500 έως 4.000 άτομα θα χάσουν τη ζωή τους στην Ισπανία, σε περίπτωση που αυξηθεί περαιτέρω η ανεργία, σύμφωνα με μελέτη της ισπανικής Ομοσπονδίας Συλλόγων για την προστασία της Δημόσια Υγείας.

Τα διλήμματα του Καψή: «μεγαλύτερη ανεργία ή χαμηλότεροι μισθοί»

Για νέα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν τον Ιούνιο έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ.Παντελής Καψής, χαρακτηρίζοντάς τα «αναγκαία τα μέτρα ώστε να κλείσει το έλλειμμα». 

Άγριο ψαλίδι στους μισθούς με αναδρομική ισχύ


Από τις 14 Φεβρουαρίου θα ισχύσουν τα νέα μειωμένα κατά 22% σε σχέση με την ισχύουσα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, κατώτερα όρια μισθών και ημερομισθίων, όπως αποφασίστηκε στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο.

Τρίωρη στάση εργασίας και συλλαλητήριο στο Σύνταγμα


Με τρίωρη στάση εργασίας και συναυλία στο Σύνταγμα, συμμετέχουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στην Πανευρωπαϊκή ημέρα δράσης των συνδικάτων, αύριο Τετάρτη, απαιτώντας «ισότιμη και δικαιότερη Ευρώπη».

Στον ΟΑΕΔ μεταφέρονται ΟΕΚ και Εργατική Εστία Πηγή:www.capital.gr

Της Ρούλας Σαλούρου
Τη διάθεση της Εργατικής Εστίας και της Εργατικής Κατοικίας μέσα από τη μεταφορά τους στον ΟΑΕΔ προβλέπει το τελικό σχέδιο της κυβέρνησης που συζητήθηκε στιγμή κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Το σχέδιο για τα επιδόματα του ΟΑΕΔ


Σε επιδόματα ΟΑΕΔ δύο ταχυτήτων φαίνεται να στρέφεται η κυβέρνηση, όπως προβλέπει η υπό κατάρτιση διάταξη νόμου του υπουργείου Εργασίας, λόγω της μείωσης του κατώτατου μισθού κατά 22%.

Καψής: Βέβαιες οι απολύσεις στο Δημόσιο


«Το ότι θα υπάρξουν απολύσεις στο Δημόσιο είναι βέβαιο, αυτό έχει συμφωνηθεί. Ομως, θα γίνει μετά από αξιολόγηση», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής και σημείωσε ότι θα γίνουν 15.000 απολύσεις υπαλλήλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Παράλληλα υπογράμμισε ότι θα θεσπιστούν μεταβατικές διατάξεις για τους εργαζομένους στους Οργανισμούς Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας, οργανισμοί οι οποίοι καταργούνται.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας, στη Σταδίου, πραγματοποιούν αυτήν την ώρα περίπου 400 εργαζόμενοι του ΟΕΚ, του ΟΕΕ, καθώς και υπάλληλοι ασφαλιστικών ταμείων. Στο σημείο η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μετ' εμποδίων. Οι εργαζόμενοι των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εστίας διαμαρτύρονται για το προωθούμενο λουκέτο στους Οργανισμούς, όπως προβλέπει το νέο μνημόνιο.

Εκτός συστήματος ο ΟΑΕΔ

Εκτός συστήματος παραμένει το πληροφοριακό σύστημα στον ΟΑΕΔ, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να διεκπεραιωθούν πλήθος συναλλαγών με ανέργους και εργοδότες!

Σε 48ωρη απεργία οι εργαζόμενοι του ΟΕΚ

Συγκέντρωση στα γραφεία του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι του Οργανισμού που έχουν κηρύξει 48ωρη απεργία για σήμερα και αύριο. Στις 12 το μεσημέρι θα κάνουν πορεία προς το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, όπου θα επιδιώξουν συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Οι Οργανισμοί Εργατικής Κατοικίας και Εστίας τελούν υπό κατάργηση, σύμφωνα με τις προβλέψεις του νέου μνημονίου.

Oι ψηφοφορίες της Τρίτης και της Τετάρτης


Λίγες ώρες πριν την ψήφιση των κρίσιμων ρυθμίσεων για τις μειώσεις στις κύριες και επικουρικές, ο Λουκάς Παπαδήμος συγκαλεί υπουργικό συμβούλιο.  Στις επόμενες 4 ημέρες θα πρέπει να εκδοθούν επίσης  δεκάδες εγκύκλιοι που θα ρυθμίζουν μεταξύ άλλων την κατάργηση της μετενέργειας, το πάγωμα των ωριμάνσεων στις συμβάσεις του ιδιωτικού τομέα, την κατάργηση της υποχρεωτικής διαιτησίας, το κλείσιμο ΟΕΚ και ΟΕΕ, τα έργα του ΠΔΕ που θα περικοπούν, τη μείωση των λειτουργικών δαπανών και το άνοιγμα 20 κλειστών επαγγελμάτων.