oaednews

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Ανακοινωςη πρωτοβουλίας για της εκλογές στην ΕΝΩΣΗ Υπαλληλων δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου

Η αυριανή ψηφοφορία είναι κρίσιμη, καθώς θα αποτελέσει κριτήριο για το αν ο Σύλλογος μας θα συμβαδίσει με τις εξελίξεις των καιρών ή θα μείνει προσκολλημένος στις λογικές του παρελθόντος.
Οι παρατάξεις που θα διεκδικήσουν την ψήφο των συναδέλφων ,έχουν εκ διαμέτρου αντίθετεςφιλοσοφίες. Οι συνάδελφοι που συμμετέχουν στην κίνηση μας, προέρχονται από διαφορετικούς ιδεολογικούς χώρους, που συμφωνούν και συμπορεύονται με γνώμονα τον κοινό εργασιακό συμφέρον. Σεβόμενοι τις διαφορές μας  καταλάβαμε ότι αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα.

Εκλογές στην Ένωση Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου

Διακήρυξη εν όψει εκλογών από την Πρωτοβουλία Υπαλλήλων της Ένωσης 

Δείτε ποιοι είναι οι υποψήφιοι που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο
  

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ζητά τη ψήφο και τη στήριξη όλων των συναδέλφων - μελών της Ένωσης Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου με τη συμμετοχή της στις προσεχείς εκλογές της 28ης Μαρτίου.

Αγωνιζόμαστε:
-    Για το διαχωρισμό Διοίκησης και Συνδικαλισμού
-          Για την αποδέσμευση του συλλόγου από κομματικές προσταγές
-          Για δίκαια και ισότιμη αντιμετώπιση των αιτημάτων των εργαζομένων από τα συλλογικά όργανα
-          Για την προστασία των εργαζόμενων από εκφοβιστικές ενέργειες
-          Ενάντια στις διακρίσεις και στις μικροκομματικές εξυπηρετήσεις.
-          Ενάντια σε πρακτικές στοχοποίησης και τρομοκράτησης των εργαζομένων
-          Για την ενεργό συμμετοχή όλων των συνάδελφων στη λήψη αποφάσεων μέσα από πλειοψηφικές διαδικασίες.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του ΠΑΜΕ

26/03/2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Για τη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ του ΟΑΕΔ και την τοποθέτηση των λογαριασμών του Οργανισμού στην ΤΤΕ

Παίρνοντας το λόγο εκ μέρους των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, ο Θανάσης Γκώγκος, μέλος του ΔΣ του ΟΑΕΔ δήλωσε ότι καταψηφίζει την κυβερνητική πρόταση για τη μεταφορά λογαριασμών στην ΤΤΕ και απάντησε στα βασικά επιχειρήματα της κυβέρνησης και της πλειοψηφίας στη Διοίκησης του ΟΑΕΔ.

Σημείωσε ανάμεσα σε άλλα:

«Το ζήτημα είναι αμιγώς πολιτικό, δεν είναι θέμα λειτουργικό ή υπηρεσιακό του ΟΑΕΔ, δεν είναι λογιστικό ή οικονομοτεχνικό. Δεν αφορά μόνο έναν οργανισμό αλλά συνολικά τα ασφαλιστικά ταμεία. Στη βάση αυτή αφορά όλους τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους ανέργους, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις που από τη θέση που θα πάρουν, αναλόγως κρίνονται.

Η επίκληση του "πατριωτισμού" ώστε να περάσει η πρόταση της κυβέρνησης δε μας ακουμπά. Δίκαιο και πατριωτικό για μας είναι να μη συναινέσουμε στη μεταφορά των αποθεματικών στο παιχνίδι του εσωτερικού και εξωτερικού δανεισμού, στην κάλυψη των πιστωτών. Να δοθεί δηλαδή η ρευστότητα των οργανισμών και των ασφαλιστικών φορέων για να καλυφθούν χρέη που δε δημιούργησαν οι εργαζόμενοι, βάζοντας από την πίσω πόρτα τη συνυπευθυνότητα στην κρίση.