oaednews

Τρίτη 4 Αυγούστου 2020

Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ: Κουπόνια εργασίας, voucher, μείωση των πόρων, επιτελικό κράτος και στο βάθος κλείσιμο του ΟΑΕΔ

Θέμα: Κουπόνια εργασίας, voucher, μείωση των πόρων, επιτελικό κράτος και στο βάθος κλείσιμο του ΟΑΕΔ

Όπως μας ενημερώνει η «Καθημερινή» αυτή τη φορά «ο ΟΟΣΑ προτείνει την ενίσχυση της πρόσβασης των ανέργων σε υπηρεσίες απασχόλησης μέσω και ιδιωτικών παρόχων. Ο ΟΟΣΑ αναφέρει παραδείγματα χωρών που είτε έκλεισαν τους δημόσιους οργανισμούς τύπου ΟΑΕΔ και στράφηκαν προς τις ιδιωτικές επιχειρήσεις είτε έχουν ενισχύσει τον ρόλο των ιδιωτικών παρόχων υπηρεσιών, με τους κρατικούς να διατηρούν ένα ρόλο περισσότερο συντονιστικό και εποπτείας».

ΠΑΝΣΥΠΟ:«Επικοινωνιακή αστοχία του Ο.Α.Ε.Δ.

Θέμα: «Επικοινωνιακή αστοχία του Ο.Α.Ε.Δ.”

 Χθές το μεσημέρι και ενώ βρισκόμασταν σε αναμονή της ανάρτησης των Οριστικών Πινάκων για την επιλογή βρεφών και νηπίων που θα φιλοξενηθούν στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Ο.Α.Ε.Δ., το σχετικό Δελτίο Τύπου αναρτήθηκε σε διάφορους ιστότοπους, αλλά όχι στο επίσημο portal του Ο.Α.Ε.Δ.!

Συλλυπητήριο Μήνυμα του ΠΑΜΕ για τον θάνατο του Τούρκου συνδικαλιστή μεταλλεργάτη MustafaTozkoparan

«Μόνο με την οργάνωση των εργαζομένων και την αλληλεγγύη ανάμεσα στους λαούς μπορεί να χαραχθεί δρόμος για μια τίμια ζωή χωρίς εκμετάλλευση, μίση και πολέμους».
To Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο εκφράζει τη θλίψη του για τον θάνατο του Τούρκου συνδικαλιστή μεταλλεργάτη MustafaTozkoparan.

Έκλεισαν οι αιτήσεις για τις 1.600 θέσεις απόκτησης εργασιακής εμπειρίας στην Δυτική Ελλάδα και στην Ήπειρο



Έκλεισαν οι αιτήσεις για τα δύο νέα προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας ανέργων 18-30 ετών στην Δυτική Ελλάδα και στην Ήπειρο, καθώς υπερκαλυφθήκαν οι συνολικά 1.600 θέσεις μέσα σε διάστημα μερικών εβδομάδων.

Συγκεκριμένα, οι αιτήσεις ξεπέρασαν κατά 20% τις προσφερόμενες θέσεις σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και σε επιχειρήσεις, φορείς, οργανισμούς του δημοσίου τομέα που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα στις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας (1.100 θέσεις) και Ηπείρου (500 θέσεις),  που ανακοινώθηκαν στις 17 και 19 Ιουνίου αντίστοιχα.

Εως 31/8 οι αιτήσεις στο oreina.epidomata.gov.gr για το επιδομα 600 ευρω του ΟΠΕΚΑ

Εως 31/8 οι αιτήσεις στο oreina.epidomata.gov.gr για το επιδομα 600 ευρω του ΟΠΕΚΑ - Δείτε αναλυτικά πως θα κάνετε αίτηση με κωδικους taxisnet.  Ο ΟΠΕΚΑ προχώρησε στη δημιουργία μιας ακόμη ψηφιακής πλατφόρμας  – σε συνεργασία με την ΗΔΙΚΑ  – που αφορά στην εισοδηματική ενίσχυση των Ορεινών και Μειονεκτικών Περιοχών (επιδομα εως 600 ευρω).

Εξοικονομώ - Αυτονομώ: Το Εξοικονομώ κατ' Οίκον άλλαξε όνομα και φέρνει επιδότηση έως 85%

Επιδότηση που αγγίζει το 85% του κόστους των εργασιών και χρηματοδότηση που φτάνει τα 50.000 ευρώ για κάθε σπίτι προβλέπει το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ Κατ' Οίκον», που άλλαξε όνομα σε«Εξοικονομώ - Αυτονομώ».
Το πρόγραμμα Εξοικονομώ κατ' Οίκον, που ανακοινώθηκε τη Δευτέρα από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, έχει συνολικό προϋπολογισμό 850.000.000 ευρώ.
Το πρόγραμμα προβλέπει την ένταξη μονοκατοικιών και πολυκατοικιών με απλοποιημένο σύστημα. Οι αιτήσεις ανά περιφέρεια θα υποβάλλονται σταδιακά από 2 Νοεμβρίου, ενώ θα ακολουθήσουν, σύμφωνα με τον κ. Χατχηδάκη, επιχειρήσεις και κτίρια του Δημοσίου.

Εκδόθηκαν με 1 ημέρα καθυστέρηση τα οριστικά αποτελέσματα για τους ΒΝΣ ΟΑΕΔ

Με μια μέρα καθυστέρηση σε σχέση με τις ιδιωτικές ιστοσελίδες... εξέδωσε τελικά ο ΟΑΕΔ τα επίσημα αποτελέσματα για τους ΒΝΣ ΟΑΕΔ
πάντως η ανακοίνωση και το ΔΤ πάλι δεν οδηγεί σε αποτελέσματα

Σήμερα, Τρίτη 4 Αύγουστου 2020, αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες αξιολόγησης και επιλογής βρεφών και νηπίων,
που θα φιλοξενηθούν στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς (ΒΝΣ) του ΟΑΕΔ για το Σχολικό Έτος 2020-2021
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μπάχαλο με τα οριστικά αποτελέσματα των ΒΝΣ ΟΑΕΔ

Ενώ πολλές ιστοσελίδες έχουν αναρτήσει (με ημερομηνία 3/8) τα οριστικά αποτελέσματα του ΟΑΕΔ για τους ΒΝΣ, στην επίσημη ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ δεν υπήρχει καμία ανακοίνωση και κανένα αποτέλεσμα..

Οι σύνδεσμοι δε, που παραθέτουν οι ιστοσελίδες δεν οδηγούν πουθενά!

πχ

η ιστοσελίδα dikaiologitika.gr μας παραπέμπει για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.oaed.gr/brephonepiakoi-stathmoi

Είναι προφανές ότι προκύπτουν ερωτήματα που αφορούν την αξιοπιστία του ΟΑΕΔ και τα παιχνίδια δημοσιότητας
Η ημερομηνία δημοσίευσης του ΟΑΕΔ είναι σήμερα 4/8
Σήμερα, Τρίτη 4 Αύγουστου 2020, αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες αξιολόγησης και επιλογής βρεφών και νηπίων,
που θα φιλοξενηθούν στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς (ΒΝΣ) του ΟΑΕΔ για το Σχολικό Έτος 2020-2021
Πάντως η ανακοίνωση και το ΔΤ δεν οδηγεί στα αποτλέσματα και πάλι...
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ