oaednews

Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Τούρτα σε σχήμα κάρτας ανεργιας για τη Φωτίου!!

Η... γλυκόπικρη απάντηση των εργαζόμενων στις Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας στην τούρτα της αναπληρώτριας υπουργού
Έναν ιδιαίτερο τρόπο επέλεξαν οι εργαζόμενοι στις Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας του δήμου Νεάπολης - Συκεώνγια να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για την κατάσταση του προγράμματος, το οποίο βρίσκεται και πάλι στον αέρα.

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΜΑΙΟΥ 2016 στην Πλατεία Συντάγματος, ώρα 5:30μμ

Να μην περάσει το νέο βάρβαρο πακέτο μνημονιακών μέτρων
ΟΧΙ στον αυτόματο «κόφτη» μισθών, συντάξεων, κοινωνικών και αναπτυξιακών δαπανών.
ΟΧΙ στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
ΟΧΙ στην αρπαγή «κόκκινων» δανείων και κατοικιών
από τα «κοράκια» των αγορών.
ΟΧΙ στη νέα φοροεπιδρομή.

Ημερίδα στη Λάρισα για την ανεργία, τη καινοτομία και επιχειρηματικότητα

Η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και η Έδρα UNESCO, του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, σε συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων, Αντιδημαρχία Παιδείας και Νεολαίας, στο πλαίσιο του Εξ Αποστάσεως Μεταπτυχιακού στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ), διοργανώνουν ανοιχτή ημερίδα στη Λάρισα αύριο Σάββατο 21 Μαΐου από τις 10:00 π.μ. έως τις 2:00 μ.μ., στο «Χατζηγιάννειο» Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Λαρίσης με τίτλο: "Δαμάζοντας την Ανεργία: Προώθηση Καινοτομίας και Στήριξη Επιχειρηματικότητας".
Στις μέρες μας οι επιδόσεις σε θέματα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας αποτελούν κρίσιμες συντεταγμένες για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης. Οι προκλήσεις και τα παγκόσμια προβλήματα (διαχείριση του περιβάλλοντος, βελτίωση ποιότητας ζωής, αντιμετώπιση ασθενειών κ.λπ.) επιτάσσουν τη δημιουργία και διάδοση καινοτόμων αγαθών και υπηρεσιών που μετουσιώνουν τις επιστημονικές και τεχνολογικές εφευρέσεις σε παραγωγικές οικονομικές δραστηριότητες. Τέτοιες παραγωγικές οικονομικές δραστηριότητες, οι οποίες έχουν πολλαπλασιαστικές δυνατότητες μέσα σε κατάλληλο δομικό και θεσμικό πλαίσιο, αποτελούν προϋπόθεση για την οικονομική ανάπτυξη.

Οι δίκαιες διαμαρτυρίες των σπουδαστών ΔΙΕΚ για το δικαίωμα στην ....ανεργία

Εκ μέρους άνεργων/αδίκως διαγραμμένων από τον ΟΑΕΔ σπουδαστών
"Διεκδικούμε το δικαίωμα μας στην ανεργία!!!!"
Είμαστε σπουδαστές των ΔΙΕΚ και άνεργοι, όλοι ενήλικοι με χρόνια προϋπηρεσίας σε διάφορες ο καθένας εργασίες, πολλοί από εμάς απόφοιτοι ΑΕΙ και ΤΕΙ, οι οποίοι για να ενισχύσουμε τις δυνατότητες εύρεσης εργασίας μας πήραμε την δύσκολη απόφαση να καταρτιστούμε επαγγελματικά σε προγράμματα Δια Βίου Μάθησης.
Αυτή τη στιγμή –και για πρώτη φορά από την ίδρυση των ΙΕΚ- τα κατά τόπους Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης σύμφωνα με εντολή της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΟΑΕΔ μας καλούν να παραδώσουμε τις κάρτες μας ή προχωρούν αυτόβουλα σε διαγραφές της ανεργίας χωρίς καν προειδοποίηση ή πραγματοποιούν ανάκληση της ανεργίας που σημαίνει ότι ο πραγματικός χρόνος ανεργίας δεν λογίζεται.

992.646 ανήλθαν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ

Τους 992.646 ανήλθαν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ κατά το μήνα Απρίλιο, καταγράφοντας μείωση κατά 79.570 άτομα, μέσα σε ένα μήνα. Σε σχέση όμως με τον Απρίλιο του 2015, όπου οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στον Οργανισμό είχαν περιοριστεί στα 988.582 άτομα, διαπιστώνεται αύξηση κατά 4.064 άτομα.

Βαθμολογική εξέλιξη υπαλλήλων Δήμων: Διευκρινίσεις του ΥΠ.ΕΣ.

Σε συνέχεια σχετικής εγκυκλίου του Υπ. Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, που αφορά στη βαθμολογική διάρθρωση θέσεων και το σύστημα προαγωγών στη Δημόσια Διοίκηση, από το Υπουργείο διευκρινίζονται τα ακόλουθα:
Σύμφωνα με την προαναφερόμενη εγκύκλιο [Α.Π. ΔΙΔΑΔ/Φ.31.52/2266/οικ. 9165/30-3-2016 εγκύκλιος ΥΠ.ΕΣ.Δ.Α. (ΑΔΑ : 79ΜΦ465ΦΘΕ-ΦΙΛ)] ερμηνεύονται διατάξεις του Υπαλληλικού Κώδικα, όπως ισχύουν μετά τον ν.4369/2016 και ειδικότερα το Μέρος Γ΄ αυτού, με τις οποίες ρυθμίζονται, παγίως και μεταβατικά, θέματα που αφορούν εν γένει στην βαθμολογική εξέλιξη υπαλλήλων του Δημόσιου Τομέα.
Δεδομένου ότι, στο Μέρος Γ΄ του νέου νόμου εμπεριέχονται ομοίου περιεχομένου διατάξεις και του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών & Κοινοτικών Υπαλλήλων, από το ΥΠ.ΕΣ.Δ.Α. γίνεται γνωστό ότι, τα οριζόμενα στην ανωτέρω διευκρινιστική εγκύκλιο εφαρμόζονται αναλόγως και στο προσωπικό των Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού, το οποίο υπάγεται στις επίμαχες διατάξεις του Κώδικα.