oaednews

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: Να σταματήσει «τώρα αυτή την εικόνα διεθνούς διασυρμού της χώρας,


Με ανοιχτή επιστολή προς τον Λουκά Παπαδήμο, με θέμα το ειδικό τέλος ακινήτων, η ΓΕΝΟΠ ζητά από τον πρωθυπουργό να σταματήσει «τώρα αυτή την εικόνα διεθνούς διασυρμού της χώρας, απαιτώντας να σταματήσει η ΔΕΗ να είναι φοροεισπράκτορας…».

Αναδρομικά εκατομμυρίων ζητούν πρώην βουλευτές

Αναδρομικά (και με το νόμιμο τόκο) διαφορές αποδοχών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, αλλά και αποζημιώσεις για ηθική βλάβη διεκδικούν 117 πρώην βουλευτές. Οι πρώτες αγωγές που έχουν κατατεθεί και αναμένεται να συζητηθούν στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών. 

Κι αυτός πήρε το γιό του...


Ο Δημήτρης Οικονόμου.είναι γιος του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου.Κι ακολούθησε την...ελληνική πεπατημένη.

« Ανεργία και έλλειψη παραγωγικότητας, οι συνέπειες της ύφεσης »



Ανεργία και αύξηση της παραγωγικότητας αποτελούν τους δυο θεμέλιους λίθους της οικονομικής κρίσης (Αν και το ορθό θα ήταν να την περιγράφουμε ως οικονομική ύφεση καθώς δεν αποτελεί έκτακτο γεγονός). Αυτό που πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα είναι ότι η ύφεση δεν έχει χτυπήσει μια συγκεκριμένη περιοχή ή χώρα, αλλά.. όλο τον λεγόμενο δυτικό (πρώτα) κόσμο.

«Με τιμές «χωραφιού» από τα χέρια των αγροτών απευθείας στους καταναλωτές!»



Είναι το σύνθημα του πρώτου Προμηθευτικού Καταναλωτικού Συνεταιρισμού «Αλληλέγγυον», που πρόκειται να λειτουργήσει στην Αθήνα, πουλώντας ελληνικά αγροτικά προϊόντα και ελληνικά είδη διατροφής. Ο συνεταιρισμός δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Στόχος του είναι να δημιουργήσει ένα ανθρώπινο δίκτυο, που θα αναδεικνύει την ανθρώπινη εργασία μέσα από τη συνεργασία, την ισοτιμία, απαλλαγμένο από κάθε είδους εκμετάλλευση.

Τα Συσσίτια στα σχολεία επιστρέφουν


Η ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων ασιτίας μαθητών να αυξάνονται, το υπουργείο Παιδείας θα διανείμει κουπόνια στους µαθητές περιοχών µε χαµηλούς οικονοµικούς και κοινωνικούς δείκτες ώστε να µπορούν να τρώνε στα κυλικεία των σχολείων. 

Τρίωρη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ στις 15 Δεκεμβρίου


Στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη της βάρδιας κήρυξε η ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου καλώντας τις ομοσπονδίες και τους συλλόγους - μέλη της να πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις, συσκέψεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας και συγκεντρώσεις, αλλά και κάθε άλλη μορφή δράσης που θεωρούν κατάλληλη, με σκοπό την ενημέρωση των εργαζομένων, την οργάνωση και συνέχιση του αγώνα κατά των μέτρων της κυβέρνησης.

e-Διασύνδεση ΟΑΕΔ με τους ΟΤΑ


Στην κατεύθυνση της ηλεκτρονικής διασύνδεσης με τους ΟΤΑ κινείται ο ΟΑΕΔ, όπως αναφέρει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης, με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Με τους γονείς μένει το 57% των νέων έως 24 ετών

Σύμφωνα με έρευνα της Εurostat που αναφέρεται στο 2008, το ποσοστό αυτό αυξάνει στις νοτιοευρωπαϊκές και ανατολικοευρωπαϊκές χώρες και μειώνεται στις βορειοευρωπαϊκές, ενώ αφορά κυρίως εκείνες τις ηλικίες (18-24 ετών) που αφιερώνονται στις «σπουδές».

Εως 24% μπορεί να φθάσει αθροιστικά η ανεργία το 2011

«Κοινωνικά άδικα αλλά αναγκαία» για την αντιμετώπιση της κρίσης, χαρακτήρισε τα μέτρα που προωθούνται και αποτυπώνονται στον νέο προϋπολογισμό ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης, μιλώντας στη Βουλή.