oaednews

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Πρώτη... από το τέλος σε απασχόληση και ΑΕΠ η Ελλάδα

Ενδεικτικά της άσχημης οικονομικής κατάστασης, στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα, είναι τα σημερινά στοιχεία της Eurostat, εν μέσω μίας γενικότερης αισιοδοξίας, λόγω της επικείμενης εκταμίευσης της δόσης. Συγκεκριμένα, το ΑΕΠ της χώρας τοποθετείται στο 20%-30% κάτω από τον μέσο όρο της Ε.Ε., ενώ η Ελλάδα σημειώσε τη μεγαλύτερη μείωση της απασχόλησης που υποχώρησε κατά 8,9%, στο τρίτο τρίμηνο του 2012, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2011. Εντούτοις, τα αμερικανικά ΜΜΕ έρχονται να τονίσουν τη θετική πτυχή των εξελίξεων, παρατηρώντας την κατά πολύ περιορισμένη πιθανότητα για Grexit.

Να μην χρησιμοποιείται η ανεργία στη νομισματική πολιτική Πηγή:www.capital.gr

Η Federal Reserve δεν θα πρέπει να χρησιμοποιεί την ανεργία για να δίνει κατεύθυνση στην αγορά για τις μελλοντικές της αποφάσεις στα επιτόκια, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Richmond Federal Reserve Bank, Jeffrey Lacker. 

ΩΧ!....... Αντώνη πές μας ότι θα πάς μόνος.....

Σαμαράς: Ξεκινάμε τον επόμενο μαραθώνιο

Πήραν πίσω την διαθεσιμότητα!


13 υπάλληλοι του ΑΤΕΙ Πατρών, πριν από λίγες ημέρες τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.  Σύσσωμοι αντέδρασαν τόσο οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΑΤΕΙ της Πάτρας με την υποστήριξη και του προέδρου του ιδρύματος Σωκράτη Καπλάνης. Ο τελευταίος από την πρώτη στιγμή στάθηκε απέναντι στην λογική που καταργεί την εργασία από έναν εργαζόμενο και τον στέλνει στο φάσμα της ανεργίας με συνοπτικές διαδικασίες.

Πως θα καταταχθούν οι υπάλληλοι με το βαθμολόγιο

Από την 1η Ιανουαρίου 2013 οι υπάλληλοι στο Δημόσιο θα καταταχθούν με βάση το νέο βαθμολόγιο-μισθολόγιο, σύμφωνα με την εγκύκλιο που απέστειλε το υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης στις δημόσιες υπηρεσίες.