oaednews

Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Τη Μεγάλη Τετάρτη το δώρο Πάσχα για τους ανέργους

Ανέρχεται στο μισό του επιδόματος ανεργίας που παίρνουν κάθε μήνα
Δώρο Πάσχα θα λάβουν τη Μεγάλη Τετάρτη από τον ΟΑΕΔ οι άνεργοι δικαιούχοι και συγκεκριμένα όσοι έλαβαν ή λαμβάνουν τακτικό επίδομα ανεργίας από 1ης Ιανουαρίου εώς και 30 Απριλίου.

(Ν)τροπολογία Βρούτση σε βάρος των άνεργων επαγγελματιών

Τη δικαστική ασυλία όσων δεν απέδιδαν τις εισφορές ύψους 200 εκατ. ευρώ που εισέπραττε ο ΟΑΕΕ για τον λογαριασμό ανεργίας υπέρ των ελεύθερων επαγγελματιών που λειτουργεί στον ΟΑΕΔ προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης στο νομοσχέδιο του υπουργείο Εσωτερικών.
Ταυτόχρονα, με την ίδια τροπολογία οι εισπραχθείσες εισφορές θα αποδοθούν στον ΟΑΕΔ σε βάθος 15ετίας (!), ενώ στο εξής οι συγκεκριμένες εισφορές που θα συνεχίζουν να παρακρατούνται από τους ελεύθερους επαγγελματίες δεν θα πηγαίνουν για τους άνεργους ελευθεροεπαγγελματίες, αλλά για να πληρωθούν οι συντάξεις! Με άλλα λόγια, οι εισφορές υπέρ της ανεργίας μετατρέπονται σε εισφορές συντάξεων...

Ανακοίνωση Ο.Υ. ΟΑΕΔ

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,
          Απέναντι στην Κυβερνητική Πολιτική που υπαγορεύει η τρόικα, μια πολιτική με πλεονάσματα φτώχειας και ανεργίας, μια πολιτική αποσάθρωσης του Δημόσιου Τομέα, μια πολιτική εκχώρησης των φιλέτων του δημοσίου σε εργολάβους  με πολλαπλάσιο κόστος, μια πολιτική που απαξιώνει και αναιρεί βασικά εργασιακά και ανθρώπινα δικαιώματα, απέναντι σε μια τέτοια βάρβαρη και κλιμακούμενη πολιτική τα συνδικάτα έχουν υποχρέωση να αντιδράσουν, οι εργαζόμενοι έχουν δικαίωμα να αντισταθούν…

Συνάδελφοι,
Η δύναμη βρίσκεται στα χέρια των εργαζομένων κι αν μέχρι τώρα  δεν καταφέραμε να κερδίσουμε είναι γιατί δεν προσπαθήσαμε όλοι μαζί, γιατί δεν προσπαθήσαμε αρκετά.

Χανιά | Σύσκεψη για την ανεργία στο Εργατικό Κέντρο

Σύσκεψη για τον συντονισμό της δράσης τους για την υπεράσπιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων και για την αντιμετώπιση της ανεργίας, πραγματοποιούν την ερχόμενη Δευτέρα στις 20:00, στο Εργατικό Κέντρο Χανίων, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, τα σωματεία οικοδόμων Χανίων και Κισσάμου, το Σωματείο Τροφίμων και Ποτών και το Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση.
Σε κοινή ανακοίνωση τους, επισημαίνουν τα εξής: “Οι επιπτώσεις είναι πολλές και τεράστιες και για μας και για τις οικογένειές μας. Η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων μας παραμένουν άνεργοι χωρίς να “σταυρώνουν” μεροκάματο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ζουν καθημερινά τον εφιάλτη της επιβίωσης, ανασφάλιστοι, χωρίς γιατρό και φάρμακα, χωρίς καμία επιδότηση. Αρκετοί χωρίς φως, νερό, πετρέλαιο. Άλλοι κινδυνεύουν από πλειστηριασμούς και άλλοι από τον κίνδυνο της έξωσης από το σπίτι λόγο των οφειλών.

Ανεργία: εκτός... success story 1.349.000 Ελληνες

Τα στοιχεία για την ανεργία στην Ελλάδα, που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Eurostat,γελοιοποιούν για μία ακόμη φορά τις αισιόδοξες δηλώσεις της κυβέρνησης και των εταίρων(Ολι Ρεν και Γερούν Ντάισελμπλουμ) σχετικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας.


Με πλασματικά αλλά και μπαγιάτικα στοιχεία, η επίσημη ανεργία στη χώρα βρέθηκε στο επίπεδο του 27,5% του ενεργού πληθυσμού τον περασμένο Δεκέμβριο -ανεπίσημα εκτιμάται ότι έχει ξεπεράσει το 30%- και φυσικά διατηρεί την πρώτη θέση στην Ε.Ε. τόσο στο σύνολο όσο και στους νέους. Το 27,5% αντιστοιχεί σε 1.349.000 άτομα και πρόκειται για στοιχεία του Δεκεμβρίου 2013, ενώ για τις άλλες χώρες δημοσιεύονται στοιχεία του Φεβρουαρίου 2014.