oaednews

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Ρατσιστική βία και κοινωνικός αναλφαβητισμός

Η ρατσιστική βία, κυρίως στη μη πολιτικά ιδεολογικοποιημένη της έκφανση, είναι μια εκδήλωση ωμής και άναρθρης μορφής κοινωνικού αναλφαβητισμού. Στη δε πολιτική και ιδεολογική της παραίνεση, νομιμοποίηση ή ανοχή εκφράζει τον απόλυτο σκοταδισμό.

Μαζική συμμετοχή στις αντιφασιστικές πορείες

Πλήθους κόσμου δίνει δυναμικό «παρών» στις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις και πορείες που γίνονται σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Εγιναν 165 προσλήψεις μετακλητών υπαλλήλων το δίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου

Στην πρόσληψη 165 μετακλητών υπαλλήλων προχώρησαν τα υπουργεία στο δίμηνο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου σύμφωνα με στοιχεία που διαβίβασε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην Βουλή. Να σημειωθεί ότι την ίδια ώρα η κυβέρνηση έθετε σε διαθεσιμότητα χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους.

Νέες αλλαγές στο ασφαλιστικό με κατάργηση επιδομάτων και ενοποιήσεις Ταμείων, εισφορών και παροχών

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΑΤΟΥ
«Δίχτυ» κοινωνικής προστασίας για τους πραγματικά φτωχούς και τους ανέργους με πόρους που θα προέλθουν από καταργήσεις όσων επιδομάτων καταβάλλονται σήμερα χωρίς εισοδηματικά κριτήρια (συμπεριλαμβανομένων και των οικογενειακών που χορηγεί ο ΟΑΕΔ), αναπηρικών συντάξεων, κοινωνικών πόρων καθώς και από ενοποιήσεις Ταμείων, εισφορών και παροχών, προβλέπει το σχέδιο του ΟΟΣΑ για τη μεταρρύθμιση του συστήματος κοινωνικής προστασίας.

Τεχνική συνάντηση για το Σύστημα Μαθητείας του ΟΑΕΔ

Συνεχίζεται και σήμερα, Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013, η τριήμερη Τεχνική Συνάντηση η οποία διοργανώνεται από τον ΟΑΕΔ στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επαναπροσδιορισμός του Επιχειρησιακού Μοντέλου του ΟΑΕΔ», και ειδικότερα του έκτου από τους συνολικά οκτώ άξονες εργασίας του Προγράμματος.

Απεργιακό μπλακ άουτ

Παραλύει σήμερα ο δημόσιος τομέας εξαιτίας της 48ωρης απεργίας που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ ενάντια στη διαθεσιμότητα.

Μαύρη Μερα για ΟΑΕΔ


 Μαύρη Μερα για τον ΟΑΕΔ 251 συνάδελφοι σε διαθεσιμότητα 

Με ένα μπαράζ από ΦΕΚ, παραμονή της  σημερινησ απεργίας, καταργούνται χιλιάδες θέσεις εργασίας στον δημόσιο τομέα!
Στον ΟΑΕΔ καταργούνται 251 θέσεις!!!
Γνωρίζοντας ότι:
-στον ΟΑΕΔ δεν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό, ούτε προέκυψε ποτε, το αντίθετο μάλιστα διαπιστώνουν οι πολιτικές ηγεσίες ...
-ότι προσπαθούν να καταργήσουν τη μονιμότητα σε όλο το δημόσιο και οι επόμενες απολύσεις θα είναι πολύ περισσότερες.
-ότι χρησιμοποιούν χρόνιες δυσλειτουργίες της διοίκησης (όπως εργαζόμενους που δούλευαν σε αντικείμενο χρήσιμο για την Υπηρεσία που δεν αντιστοιχεί ούτε κατ' όνομα στο όνομα του τυπικού τους κλάδου) προκειμένου να παρουσιάσουν στους πολίτες ότι δήθεν υπάρχει προσωπικό που δεν χρειάζεται