oaednews

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Κατώτερα των προσδοκιών τα στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα


Ο ρυθμός των προσλήψεων στις εταιρείες των ΗΠΑ μεν αυξήθηκε το Μάιο, αλλά οι 133.000 θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν στον ιδιωτικό τομέα αυτό το μήνα, σύμφωνα με την έκθεση της ADP για την απασχόληση, αποδείχθηκαν κατώτερες των προσδοκιών της αγοράς.

ΔΣΑ: "Το αποτέλεσμα των εκλογών μπορεί να αμφισβητηθεί"


Για "εξαιρετικά σοβαρή συνταγματική παράλειψη" σχετικά με τη μη δημοσίευση των στοιχείων της τελευταίας απογραφής της ΕΛΣΤΑΤ κάνει λόγο, σε ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας (ΔΣΑ), Ιωάννης Αδαμόπουλος.

Αφιέρωμα στη μνήμη του Σάββα Μετοικίδη


Οι συνάδελφοι, σύντροφοι και φίλοι του Σάββα Μετοικίδη οργανώνουμε εκδήλωση - συνάντηση αφιερωμένη στη μνήμη του, το Σάββατο 9 Ιούνη, στις 8 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κοργιαλενίου σχολικού συγκροτήματος ( 12ο – 115ο Δημ. Σχ. Αθηνών, Κοργιαλενίου 2, κοντά στο νοσοκομείο «Ερυρθός Σταυρός», στάση μετρό Πανόρμου).

Στουρνάρας: Χρειαζόμαστε αναπτυξιακή ώθηση



«Οι επιλογές για γρήγορη δημοσιονομική προσαρμογή προκάλεσαν παρατεταμένη ύφεση, για τρία συνεχή χρόνια. Το συγκεκριμένο μείγμα πολιτικής έχει φτάσει στα όριά του. Χωρίς κοινωνική και πολιτική αποδοχή η εφαρμογή του είναι πάρα πολύ δύσκολη», ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Ιωάννης Στουρνάρας από το βήμα του συνεδρίου «2012 Global Summit of Women», σημειώνοντας ότι «χρειαζόμαστε αναπτυξιακή ώθηση και παράταση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής».

Της απογραφής....


Τη διενέργεια νέας απογραφής των συνταξιούχων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ αποφάσισε το Δ.Σ. του ιδρύματος.
Η απογραφή θα πραγματοποιηθεί στο χρονικό διάστημα από τις 2 Ιουλίου 2012 έως και τις 28 Σεπτεμβρίου 2012. Το μέτρο της απογραφής των συνταξιούχων σκοπό έχει την αντιμετώπιση της παράνομης είσπραξης σύνταξης από μη δικαιούχους.

Απόγνωση για τους Έλληνες επαγγελματίες

Την απόγνωση που βιώνουν οι Έλληνες επαγγελματίες υπογραμμίζει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, με αφορμή πρόσφατα περιστατικά αυτοκτονιών.

Χάνες Άντρος:Η σωτηρία της Ελλάδας είναι μια σωτηρία των τραπεζών


«Η σωτηρία της Ελλάδας είναι μια σωτηρία των τραπεζών και, έως σήμερα, στους ίδιους τους Έλληνες δεν έφθασε ούτε ένα λεπτό του ευρώ», καταγγέλλει, σε σημερινή συνέντευξή του στη μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα «Kurier», ο Αυστριακός πρώην υπουργός Οικονομικών των κυβερνήσεων του ιστορικού καγκελάριου Μπρούνο Κράισκι και κορυφαίος, σήμερα, οικονομικός παράγοντας της χώρας, Χάνες Άντρος.

Εξοχότατη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Η επιστολή, ο Τζήμερος και η «εξοχότατη» Μέρκελ


Τον γύρο του Διαδικτύου κάνει σήμερα ανοιχτή επιστολή προς την Άνγκελα Μέρκελ, που αποδίδεται στον επικεφαλής του κόμματος «Δημιουργία Ξανά», Θάνου Τζήμερου. Η επιστολή αυτή εστάλη στην καγκελάριο τον Οκτώβριο του 2011.

Για μια θέση εργασίας...

πηγή:cretalive.gr
Μόνο ... δήλωση φρονημάτων δε ζήτησε ο πασίγνωστος εφοπλιστής από τους εργαζόμενούς του, "προειδοποιώντας" τους ότι ... τρίζει η καρέκλα τους, αν διανοηθούν να ψηφίσουν

Γ.Αργείτης: Έτσι θα μειώσουμε την ανεργία


Το μοντέλο της απασχόλησης «ύστατης προσφυγής» εισηγείται και εξηγεί στο tvxs.gr ο καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών, επιστημονικός συνεργάτης του ΙΝΕ ΓΣΕΕ / ΑΔΕΔΥ, Γιώργος Αργείτης. Η πρόταση προϋποθέτει να συνεχιστεί η χρηματοδότηση μέσω του Μνημονίου με μία παράλληλη «ελάφρυνση» των δανειακών υποχρεώσεων οι οποίες απορρέουν. Ο κ. Αργείτης αποδομεί τη λογική της χρονικής επιμήκυνσης της δημοσιονομικής προσαρμογής, θεωρεί αναγκαία τη μείωση του χρέους κάτω από το 80% του ΑΕΠ μέσω επιπρόσθετου «κουρέματος» και θεωρεί λαθεμένη για την Ελλάδα την επιλογή της τρόικας να εστιάζει στην αύξηση των εξαγωγών. Επιπλέον, δηλώνει ότι εν μέσω ύφεσης είναι αθέμιτη η αύξηση των φόρων ακόμη και στις μεγάλες επιχειρήσεις.

Ηθικοί κανόνες στη δημοσιογραφία

Μαθήματα Δημοσιογραφίας

ΑΦΩΝΟΙ ΕΜΕΙΝΑΝ ενενήντα περίπου φοιτητές κατά τη διάρκεια του μαθήματος Ειδικά Ρεπορτάζ στο τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου της Αθήνας όταν ο καθηγητής τους Λάμπης Ταγματάρχης, δημοσιογράφος και πρόεδρος στη συνδρομητική τηλεόραση,
κατά τη διάρκεια της διδασκαλίας σήκωσε μια φοιτήτρια που καθόταν στην πρώτη σειρά του αμφιθεάτρου και τη φίλησε στο στόμα. ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ ΖΗΤΗΣΕ απ' τους φοιτητές να καταγράψουν το περιστατικό και να το στείλουν άμεσα ως ρεπορτάζ στο μέσο που υποτίθεται ότι εργάζονταν.

Γερμανία: Νέο ιστορικό χαμηλό για την ανεργία

Σε νέο ιστορικό χαμηλό υποχώρησε το Μάιο ο δείκτης ανεργίας στη Γερμανία υπογραμμίζοντας την ανθεκτικότητα της γερμανικής οικονομίας στην επιδείνωση της κρίσης χρέους όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Η Ελλάδα είναι πιο ανταγωνιστική μόνο από τη ...Βενεζουέλα

Στο ναδίρ η ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας. Δείτε τα στοιχεία από το ινστιτούτο IMD
Την 58η θέση στην Παγκόσμια Κατάταξη Ανταγωνιστικότητας μεταξύ των 59 χωρών που μελετώνται από το International Institute for Management Developmentκατέλαβε η Ελλάδα κατά τη διάρκεια του 2011, σημειώνοντας πτώση κατά δυο θέσεις σε σχέση με την περυσινή κατάταξη. Τα αποτελέσματα δημοσιοποίησε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ).