oaednews

Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

H μη καταβολή μισθοδοσίας οφείλεται στη μη αποστολή μηνιαίων καταστάσεων από τους αρμόδιους φορείς.

Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ, η μη καταβολή μισθοδοσίας σε απασχολούμενους στον δημόσιο τομέα της υγείας μέσω του ειδικού προγράμματος απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων, οφείλεται στη μη αποστολή μηνιαίων καταστάσεων από τους αρμόδιους φορείς.

Ειδικότερα, σημειώνει πως στο σύνολο των 3.158 ωφελούμενων που τοποθετήθηκαν στους Φορείς Υποδοχείς του προγράμματος, στους 2.783 έχει καταβληθεί κανονικά η μισθοδοσία.

Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για την προαιρετική συνέχιση της ασφάλισης

Δημοσιεύθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) την οποία υπογράφουν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, για την προαιρετική συνέχιση της ασφάλισης.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, δικαίωμα υπαγωγής στην προαιρετική συνέχιση της ασφάλισης, από 01/01/2017, έχουν τα πρόσωπα της παρ. 1 του άρθρου 4 του νέου ασφαλιστικού νόμου (ν. 4387/2016), καθώς και οι ασφαλισμένοι φορέων, κλάδων και λογαριασμών, που εντάσσονται στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), με βάση το άρθρο 53 του ανωτέρω νόμου, ανεξαρτήτως του χρόνου πρώτης υπαγωγής τους στην ασφάλιση. Η προαιρετική ασφάλιση πραγματοποιείται ή για κύρια σύνταξη ή/και επικουρική ή/και για ασθένεια σε είδος και σε χρήμα.

Καταργήθηκε το επίδομα των 60 ευρώ του ΟΑΕΔ στους ανέργους έως 29 ετών

Καταργήθηκε το επίδομα των 60 ευρώ μηνιαίως που ελάμβαναν οι νεοεισερχόμενοι στην αγορά εργασίας για πέντε μήνες, όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ.

Ενημερωση

Σας ενημερώνουμε οτι απεβίωσε η μητέρα της συναδελφισσας Ελενας Καραγεώργου.Μέσα από το blog εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια στη συναδελφο! Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί στον ΙΝ του προφήτη Ηλία στο Παγκράτι και