oaednews

Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Ο Κουίκ για τον ΟΑΕΔ

O Κουίκ για τον ΟΑΕΔ

"Εάν αποτολμήσουν να καταργήσουν και τον ΟΑΕΔ, τότε μέσω των κοινοτικών κονδυλίων, θα παραδώσουν τους ανέργους σε γραφεία δουλεμπόρων. Ως πού θα φθάσει η μνημονιακή απαξίωση του ανθρώπου από τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ;", δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ για την κατάργηση του ΟΑΕΔ.

Ανακοινωση Ομοσπονδιας Υπαλληλων ΟΑΕΔ

Αρ. Πρωτ. 114 / 18-8-2014
Προς τις Ενώσεις Μέλη μας
Προς Όλες τις υπηρεσιες μας

Η άμεση αντίδραση της Ομοσπονδίας Υπάλληλων ΟΑΕΔ σε δημοσίευμα της εφημερίδας DEAL NEWS την Πέμπτη 14 Αυγούστου, σύμφωνα με το οποίο σχεδιάζεται η διχοτόμηση και η ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού, έφερε προ των ευθυνών τους Κυβέρνηση και πολιτικά κόμματα, από τα οποία ζητήσαμε με γραπτή ανακοίνωση (ΑΠ113/14-08-2014) να πάρουν δημόσια και ξεκάθαρη θέση για τα αναφερόμενα.
Ο Υπουργός Εργασίας προέβη σήμερα σε επίσημη διάψευση των δημοσιογραφικών πληροφοριών, ενώ και το ΠΑΣΟΚ, ως κόμμα που μετέχει στην κυβέρνηση είχε εκδώσει ανακοίνωση με την οποία ανέφερε ότι η προστασία του Δημόσιου χαρακτήρα του ΟΑΕΔ είναι εκτός των άλλων, στοιχείο της προγραμματικής συμφωνίας των κυβερνώντων κομμάτων. Από την πλευρά της ηαξιωματική αντιπολίτευση με σημερινή ανακοίνωση της διεμήνυσε στην Κυβέρνηση να μην σκεφτεί καν ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ενώ υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα του ΟΑΕΔ τάχθηκε και η ΔΗΜΑΡ.

Υπουργος Εργασιας για ΟΑΕΔ: "Προϊόν δημοσιογραφικής αφέλειας τα περί ιδιωτικοποίησης του ΟΑΕΔ"

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

   Δελτίο Τύπου
          Αθήνα, 18 Αυγούστου 2014

Με αφορμή σημερινό δημοσίευμα ημερήσιας εφημερίδας ουπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιαςκ. Γιάννης Βρούτσης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Μόνο ως προϊόν δημοσιογραφικής αφέλειας ή σκόπιμουαποπροσανατολισμού μπορεί να χαρακτηριστεί το σημερινόανυπόστατο δημοσίευμα περί «σχεδίου ξαφνικού θανάτου του ΟΑΕΔ».
Ουσιαστικά πρόκειται για «κατασκευασμένο σχέδιο παραπληροφόρησης» που υπονομεύει την εθνική προσπάθεια στον κρίσιμο τομέα της αντιμετώπισης της ανεργίας.
Το τελευταίο διάστημα ο ΟΑΕΔ ενισχύεται σημαντικά:αφενός μέσα από τη διαχείριση αυξημένων κοινοτικών πόρων για τη δημιουργία προγραμμάτων ενίσχυσης της απασχόλησης και αφετέρου μέσα από την ισχυροποίηση και βελτίωση των δομών του στους κρίσιμους τομείς της επαγγελματική κατάρτισης και μαθητείας.

ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΟΑΕΔ: ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Δήλωση Δημήτρη Στρατούλη, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Β’ Αθήνας και υπεύθυνου της ΕΕΚΕ Εργασίας, σχετικά με δημοσιεύματα εγχώριων και γερμανικών ΜΜΕ για την κατάτμηση και διάλυση του ΟΑΕΔ

«Ο προωθούμενος από την κυβέρνηση ξαφνικός"θάνατος" του ΟΑΕΔ εξυπηρετεί ιδιωτικά κερδοσκοπικά συμφέροντα»

Καλούμε τον υπουργό Εργασίας να απαντήσει άμεσα εάν η κυβέρνηση και η τρόικα προετοιμάζουν τον ξαφνικό «θάνατο», δηλαδή την κατάτμηση, τη διάλυση, την κατάργηση και την ιδιωτικοποίηση του ΟΑΕΔ.

ΔΗΜΑΡ: Απαιτούνται διευκρινίσεις για τον ΟΑΕΔ


ΔΗΜΑΡ: Απαιτούνται διευκρινίσεις και διάψευση
"Τα σενάρια πώλησης του ΟΑΕΔ απαιτούν άμεσα διευκρινήσεις και διάψευση από την ελληνική κυβέρνηση και τον αρμόδιο Υπουργό. Η ενδεχόμενη ιδιωτικοποίηση του ΟΑΕΔ θα αποτελέσει  μια πράξη ακραίου νεοφιλελευθερισμού, στην οποία η ΔΗΜΑΡ είναι κατηγορηματικά αντίθετη.  Το τεράστιο πρόβλημα  της ανεργίας, η επιδοματική πολιτική, καθώς και οι πολιτικές απασχόλησης απαιτούν στρατηγικό σχεδιασμό και είναι ευθύνη και υποχρέωση της πολιτείας για ένα συντεταγμένο και αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ.