oaednews

Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Δελτίο Τύπου ΟΑΕΔ για την εκδήλωση της 2ης ΕΠΑΣ Θεσσαλονίκης

Εκδήλωση Επαγγελματικών Δεξιοτήτων της 2ης Επαγγελματικής Σχολής Μαθητείας Θεσσαλονίκης-ΟΑΕΔ


Με επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση Επαγγελματικών Δεξιοτήτων των 11 ειδικοτήτων  που διοργάνωσε η 2η Επαγγελματική Σχολή Μαθητείας Θεσσαλονίκης-ΟΑΕΔ, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Επαγγελματικών Δεξιοτήτων.
Η εκδήλωση είχε ως στόχο την ενημέρωση για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Δυϊκού Συστήματος Μαθητείας που εφαρμόζουν οι ΕΠΑ.Σ. ΟΑΕΔ, αλλά  και την προσέγγιση επιχειρήσεων, οι οποίες μπορούν να στηρίξουν την πρακτική άσκηση των μαθητών/τριων  με την διάθεση θέσεων Μαθητείας  αλλά και να τους  απορροφήσουν σε θέσεις εργασίας μετά την αποφοίτησή τους. Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου εργαστηρίου της ειδικότητας "Κομμωτικής Τέχνης".


Στην εκδήλωση προσήλθε πλήθος επιχειρήσεων από τον επαγγελματικό χώρο των ειδικοτήτων της 2ης ΕΠΑ.Σ. Θεσσαλονίκης, όπως: φαρμακεία, κομμωτήρια, ινστιτούτα αισθητικής, γραφικών τεχνών, τυπογραφεία, λογιστήρια, παιδικοί σταθμοί, συστημάτων και υπηρεσιών πληροφορικής, βιοτεχνίες υφάσματος-ένδυσης. Επίσης παρευρέθησαν επίσημοι προσκεκλημένοι από τα υπουργεία Μακεδονίας-Θράκης, Εξωτερικών, Παιδείας,  επιμελητήρια, σωματεία, κοινωνικοί φορείς, διευθυντές ΕΠΑ.Σ., ΙΕΚ, και ΚΕΚ του ΟΑΕΔ, εργασιακοί σύμβουλοι των ΚΠΑ2 ΟΑΕΔ,  εκπαιδευτικοί και διοικητικοί υπάλληλοι και γονείς, οι οποίοι εκδήλωσαν την ικανοποίηση τους και το ενδιαφέρον τους σχετικά με το μοντέλο  Επαγγελματικής Εκπαίδευσης που εφαρμόζεται στο Σχολείο. Επίσης επιδοκίμασαν τις δεξιότητες που παρουσίασαν οι μαθητές/τριες και των έντεκα 11 ειδικοτήτων της 2ης ΕΠΑ.Σ Μαθητείας Θεσσαλονίκης-ΟΑΕΔ . 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου