oaednews

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Διαγωνισμός Επαγγελματικών Δεξιοτήτων από την 2η ΕΠΑΣ Μαθητείας Θεσσαλονίκης- ΟΑΕΔ

2η ΕΠΑΣ Μαθητείας Θεσσαλονίκης
Πρώτες φωτογραφίες από το διαγωνισμό Επαγγελματικών Δεξιοτήτων στις ειδικότητες Αισθητικής και Κομμωτικής Τέχνης!!!
περισσότερα εδώ: https://www.facebook.com/EPAS2.Thessaloniki/?hc_ref=ARTPCRZP79SxanO3b5X2oVoE83k8Tz1P43kRzQn3OU39zitgPOSsnU4eEye9vGjlTjk 


1.800 θέσεις ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων

Σύσταση χιλίων οκτακοσίων (1.800) οργανικών θέσεων διάφορων κλάδων μόνιμου προσωπικού της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.), κατηγορίας ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ, σύμφωνα με Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Ευκλείδη Τσακαλώτου και Όλγας Γεροβασίλη, αντίστοιχα, και του αν. Υπ. Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη.
Οι θέσεις

Χωρίς ΦΕΚ η απόσπαση δημοσίων υπαλλήλων σε Κόμματα, Βουλευτές

«Δεν προκύπτει υποχρέωση δημοσίευσης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως των αποφάσεων απόσπασης υπαλλήλων του δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου τομέα στην Υπηρεσία μας με σκοπό τη διάθεσή τους σε γραφεία βουλευτών και Κομμάτων», τονίζεται σε έγγραφο του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, υπογεγραμμένο από τους Όλγα Γεροβασίλη (Υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης) και Γιώργο Χουλιαράκη (Αν. Υπ. Οικονομικών).

Οι παγίδες από το «τσουνάμι» των κατασχέσεων για χρέη στην Εφορία - Οι 4 τρόποι να γλιτώσετε

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Α.Α.Δ.Ε, εντός του Οκτωβρίου του 2017 έπιβλήθηκαν 22.903 αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, δηλαδή κατασχέσεις σε εισοδήματα, καταθέσεις και περιουσιακά στοιχεία, σε βάρος ισαρίθμων φορολογουμένων. Δηλαδή σε κάθε μία από τις 22 εργάσιμες ημέρες του περασμένου Οκτωβρίου οι φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί επέβαλλαν κατά μέσο όρο 1.041 κατασχέσεις! Ο αριθμός αυτός αποτελεί ρεκόρ όλων των εποχών. Ειδικότερα, ο αριθμός των οφειλετών σε βάρος των οποίων ελήφθησαν μέτρα αναγκαστικής είσπραξης ανέρχονταν σε 1.014.295 στο τέλος Οκτωβρίου, έναντι 991.392 στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Την ερχόμενη εβδομάδα η δεύτερη κλήρωση της λοταρίας

Την ερχόμενη εβδομάδα το υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων αναμένεται να προχωρήσουν στην επόμενη -δεύτερη- κλήρωση με βάση τις συναλλαγές των φορολογούμενων με πλαστικό χρήμα. Προϋπόθεση είναι να αποσταλούν έγκαιρα τα στοιχεία με τις συναλλαγές των φορολογουμένων από τις τράπεζες, προκειμένου βάσει του προγραμματισμού που έχει γίνει να διεξαχθεί η κλήρωση την Παρασκευή 22α Δεκεμβρίου.

Πρόγραμμα μετατροπής της μερικής απασχόλησης σε πλήρη

Με στόχο την ανάσχεση της απόλυτης κυριαρχίας της μερικής απασχόλησης και της εκ περιτροπής εργασίας στις νέες θέσεις που δημιουργούνται, το υπουργείο Εργασίας προωθεί νέο πρόγραμμα που θα επιδοτεί την μετατροπή των «part time» εργαζομένων σε πλήρους απασχόλησης

Καταδικάστηκε μετά από χρόνια η «κυρία» που κλώτσησε ένα μικρό παιδάκι στην Ακρόπολη

Μετά από τέσσερα χρόνια καταδικάστηκε από τη δικαιοσύνη «κυρία» η οποία κλώτσησε ένα μικρό παιδάκι που ζητιάνευε χρήματα παίζοντας ακορντεόν. Τη σκήνή τότε κατέγραψε ο Δημήτρης Μεσσήνης. Ένας πολυβραβευμένος, κοσμογυρισμένος και πάντα ανήσυχος φωτορεπόρτερ.

Το ΑΣΕΠ για την προκήρυξη της κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ

Εγκρίθηκε από το ΑΣΕΠ και αναρτήθηκε στους διαδικτυακούς τόπους του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) και του ΑΣΕΠ, η Δημόσια Πρόσκληση του ΟΑΕΔ Νο 16/2017 για την απασχόληση ανέργων σε 7.180 θέσεις πλήρους απασχόλησης, διαφόρων ειδικοτήτων Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της υλοποίησης της Δράσης «Προώθηση της Απασχόλησης Μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε 34 Δήμους (Επιβλέποντες Φορείς) Θύλακες Υψηλής Ανεργίας Συμπεριλαμβανομένης της Κατάρτισης των Συμμετεχόντων για 7.180  Θέσεις Πλήρους Απασχόλησης» (Β΄ Κύκλος), για χρονικό διάστημα οκτώ (8) μηνών.

Κοινωνικό μέρισμα: Ξεκίνησε η πληρωμή στους δικαιούχους

Το Κοινωνικό Μέρισμα πληρώνεται κανονικά αύριο 15/12 ήδη όμως από σήμερα το απόγευμα ξεκίνησαν να φαίνονται τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων. Όσοι έχουν ενημερωθεί, μέσω της ειδικής φόρμας, πως το δικαιούνται θα δουν τα χρήματα στον λογαριασμό τους στην τράπεζα. Οι δικαιούχοι του μερίσματος δεν χρειάζεται να κάνουν την παραμικρή ενέργεια. Απλά να “τσεκάρουν” ότι πιστώθηκε στον λογαριασμό το ποσό το οποίο εγκρίθηκε στην εφαρμογή όταν έκαναν την αίτησή τους.Σύμφωνα με τα στοιχεία θα πιστωθούν περισσότερα από 730.000.000 ευρώ συνολικά στους λογαριασμούς.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ !!!!!!!

24ωρη Απεργιακή Κινητοποίηση
Πέμπτη 14 του Δεκέμβρη 2017
Συνάδελφοι, -σσες,
Στις 14 του Δεκέμβρη οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και στον

ΠΑΜΕ :Ανακοίνωση για απεργία 14 Δεκέμβρη

Όλες και όλοι στην απεργία στις 14 Δεκέμβρη!
Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις!
Στην Αθήνα, 10.30πμ στην Ομόνοια!
Περνάμε στην αντεπίθεση!

Να δώσουμε μαχητική-αγωνιστική απάντηση στα νέα μέτρα πτώχευσης του εργαζόμενου λαού!
 Το πανηγυρικό κλίμα που προσπαθεί να καλλιεργήσει όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με το παραμύθι της «δίκαιης ανάπτυξης» δεν εμπεριέχει τίποτα θετικό για τον εργαζόμενο λαό, αφού σχεδιάζεται νέο κύμα αντιλαϊκών μέτρων. Η "δίκαιη ανάπτυξη" που προωθεί και υπερασπίζεται η κυβέρνηση, σημαίνει παραπέρα επίθεση στη ζωή της εργατικής-λαϊκής οικογένειας με επιπλέον κατάργηση δικαιωμάτων και κατακτήσεων.

Ευρωπαϊκή Ένωση Δημοσίων Υπαλλήλων: Στο πλευρό όσων συμμετέχουν στην απεργία

Από την Ευρωπαϊκή Ένωση Δημοσίων Υπαλλήλων, αναρτήθηκε στα αγγλικά το παρακάτω κείμενο για την γενική απεργία στην Ελλάδα (Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017).
«On Thursday 14th December Greek workers are marching through their cities to protest against the government proposals. The unions want to see an end to pay freezes, steps towards decent pay and no reduction in tax allowances. They reject plans for further cuts to pensions and call for the creation of permanent jobs to deal with staffing shortages across the public services. The confederations also want to block any restrictions on the right to strike.