oaednews

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

Προσοχή Κίνδυνος!


γράφει η Ερση Λ.
Βρισκόμαστε στη “καρδιά “ της περιόδου διάδοσης της γρίπης και εφιστώ τη προσοχή ότι  ενώ η κοινή γνώμη “τορπιλίζεται”  από τις ιστορίες σχολείων που κλείνουν ,σχολείων στα οποία νοσεί το 93% των μαθητών με γρίπη και άλλα τινά που ανεβάζουν τις φοβίες των κατά φαντασίαν ασθενών της χώρας στα κάγκελα , από την άλλη :

Τι προτείνουν όλοι οι ειδικοί  “δημοσιογράφοι επαΐοντες” και οι απλοί επιστήμονες ? Η πρώτη πόρτα εισόδου του ιού είναι τα χέρια μας! Να πλένετε επιμελώς με σαπούνι τα χέρια σας και πολλές φορές την ημέρα. Πολύ σαπούνι και να πλένετε και τη βρύση!

ΣτΠ: Αναστολή χρέωσης δημοτικών τελών σε ακίνητο εκτός σχεδίου, λόγω μη παροχής υπηρεσιών καθαριότητας και φωτισμού

Εξευτελισμός συνταξιούχων στα ΑΤΜ. Κοροϊδία 1-2 ευρώ από μείωση παρακράτησης φόρου

Σε μεγάλη απάτη και κοροϊδία εξελίχθηκε η δήθεν μεγάλη αύξηση των συντάξεων από τη μείωση της παρακράτησης φόρου, που θα ξεκινούσε από τις 1/1/2020.
Οι συνταξιούχοι που έτρεξαν αυτές τις μέρες στα ΑΤΜ να δουν την πολυπόθητη αύξηση των συντάξεών τους, τους έλουσε κρύος ιδρώτας, αφού οι περισσότεροι είδαν τις συντάξεις τους να αυξάνονται κατά 1 έως 2 ευρώ.

Εργοδότης πυροβόλησε εργαζόμενο που ζήτησε τα δεδουλευμένα

Εργοδότης πυροβόλησε με καραμπίνα 23χρονο εργαζόμενο που ζήτησε να πληρωθεί, χθες βράδυ στον Μαραθώνα.
Η εγκληματική ενέργεια έγινε μετά από διαπληκτισμό μεταξύ τους, για καθυστερούμενα δεδουλευμένα.

Άγριες συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και πυροσβεστών σε διαδήλωση στο Παρίσι

Χιλιάδες πυροσβέστες συμμετείχαν στην κινητοποίηση στη γαλλική πρωτεύουσα, αξιώνοντας την αύξηση του επιδόματος κινδύνου.

Αστυνομικές δυνάμεις συγκρούστηκαν σήμερα με πυροσβέστες που διαδήλωναν στο Παρίσι με αιτήματα τη βελτίωση των εργασιακών συνθηκών τους και την αύξηση των μισθών τους.

Συμβασιούχοι “STAGE”: Στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου η υπόθεσή τους

Στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου παραπέμφθηκε η υπόθεση των συμβασιούχων, οι οποίοι είχαν καταρτίσει συμβάσεις μαθητείας μέσω του προγράμματος «STAGE» του ΟΑΕΔ.
Συγκεκριμένα, το Β2 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, με την υπ’ αριθμ. 186/2019 απόφασή του έκρινε ότι το συγκεκριμένο ζήτημα είναι γενικότερου ενδιαφέροντος και με σκοπό την αποφυγή έκδοσης αντιφατικών αποφάσεων, παρέπεμψε την υπόθεση στην Πλήρη Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού.
Το συγκεκριμένο ζήτημα αφορά χιλιάδες συμβασιούχους, οι οποίοι προσλήφθηκαν μέσω συμβάσεων αποκτήσεως εργασιακής εμπειρίας στο πλαίσιο του  εκπαιδευτικού προγράμματος «STAGE».
Οι συγκεκριμένες συμβάσεις, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν ως «συμβάσεις μαθητείας», ανανεώνονταν συνεχώς, με αποτέλεσμα οι συμβασιούχοι να απασχολούνται για μακρό χρονικό διάστημα σε διάφορες υπηρεσίες του Δημοσίου.

Έρευνα: Ένας στους τρεις Έλληνες βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας

Όλο και πιο δύσκολη γίνεται η πρόσβαση στη στέγη, τη δημόσια υγεία και την εργασία ακόμα και στις αναπτυγμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με το Ελληνικό Δίκτυο για την Καταπολέμηση της Φτώχειας.

ΟΑΕΔ: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες για τις προσλήψεις σε παιδικούς σταθμούς (ΣΟΧ 2/19)

Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, τα προσωρινά αποτελέσματα για τις προσλήψεις σε βρεφονηπιακούς παιδικούς σταθμούς του οργανισμού.

Τα τελικά αποτελέσματα του ΟΑΕΔ για το ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης 250 ανέργων

ΟΑΕΔ: Ανάρτηση Οριστικών πινάκων κατάταξης επιτυχόντων, επιλαχόντων και αποκλειόμενων ανέργων για 250 θέσεις εργασίας του «Ειδικού Προγράμματος απασχόλησης για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας»
Αναρτήθηκαν σήμερα Τρίτη 28-01-2020 στη διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ, ο Οριστικός Πίνακας Κατάταξης Επιτυχόντων Ανέργων, ο Οριστικός Πίνακας Κατάταξης Επιλαχόντων Ανέργων και ο Οριστικός Πίνακας Αποκλειομένων Ανέργων στο «Ειδικό Πρόγραμμα απασχόλησης στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας» ύστερα από σχετική Απόφαση του Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Σπ. Πρωτοψάλτη.

Βάζουν χέρι στις εισφορές για τα επιδόματα ανεργίας

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.
Εθνικής Αντίστασης 8 – 17456 Άλιμος 
Τηλ. 2109924316-2109989647
FAX. 2109924316
                                                                                                Αρ. Πρωτ. 388 / 28-1-2020
Μειώνουν του πόρους του ΟΑΕΔ με την ανεργία στα ύψη
Το Υπουργείο Εργασίας προχωράει τελικά, στη μείωση των εισφορών υπέρ ΟΑΕΔ.  Η σχετική διάταξη προβλέπεται στο  ν/σ του Υπουργείου  και έχει ως εξής:
Άρθρο 48: Από 1ης Ιουνίου 2020 στις περιπτώσεις πλήρους απασχόλησης οι ασφαλιστικές εισφορές των μισθωτών μειώνονται κατά 0,90 ποσοστιαίες μονάδες ως ακολούθως:
«1. Κατά 0,75 ποσοστιαίες μονάδες (πμ) των ασφαλίστρων υπέρ κλάδου ανεργίας. Η μείωση επιμερίζεται κατά 0,48 πμ στο ασφάλιστρο του εργοδότη και κατά 0,27 πμ στο ασφάλιστρο του εργαζομένου. Το συνολικό ασφάλιστρο υπέρ ανεργίας διαμορφώνεται σε 4,25 % και κατανέμεται 2,69 % στον εργοδότη και 1,56 % στον εργαζόμενο.

Παράδοση των τροφίμων στο Ίδρυμα ‘Ασπρες Πεταλούδες από τη Ένωση Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κ. Ελλάδας

Θέμα: ‘ Παράδοση των τροφίμων στο Ίδρυμα ‘Ασπρες Πεταλούδες.’’


Την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου στο ΚΠΑ2 Βόλου έγινε η παράδοση των τροφίμων που συγκεντρώθηκαν από τις Υπηρεσίες της Περιφέρειάς μας στο Ίδρυμα Ειδικών Παιδιών-Ατόμων Νομού Μαγνησίας Άσπρες Πεταλούδες.
        Τα τρόφιμα παρέλαβε ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Κος Μπακαλιάνος ο οποίος ευχαρίστησε τους εργαζόμενους του ΟΑΕΔ για την προσφορά τους, παρουσιάζοντας παράλληλα την αξιόλογη πορεία και τις δραστηριότητες του Ιδρύματος μέσα στα χρόνια.