oaednews

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Ολάντ: Μόνο αν μειωθεί η ανεργία θα είμαι εκ νέου υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές

Συσπειρωτικός και προστατευτικός προς τους Γάλλους, εμφανίσθηκε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, έξι μήνες μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, με την ευκαιρία της εθνικής εορτής της 14ης Ιουλίου.
   Σχετικά με τα συστήματα προστασίας της Γαλλίας κατά των τρομοκρατικών επιθέσεων, ο Φρανσουά Ολάντ δήλωσε μεταξύ άλλων: "Είμαστε μονίμως σε κινητοποίηση. Δεν θέλω να έχουν οι Γάλλοι την παραμικρή αμφιβολία, για τα συστήματα προστασίας που έχουμε αναπτύξει. Αυτήν την περίοδο έχουμε 30.000 αστυνομικούς, χωροφύλακες και στρατιωτικούς που φυλάσσουν τους πιο ευαίσθητους χώρους (θρησκευτικά ιδρύματα - σχολεία κ.α) και αυτό θα συνεχισθεί τους προσεχείς μήνες. Τίποτα δεν θα χαλαρώσει", τόνισε.
   Ο Γάλλος πρόεδρος υπογράμμισε ακόμη ότι "η ανάπτυξη είναι εδώ, αλλά είναι μόλις 1,2%. Εάν θέλουμε να δημιουργήσουμε νέες θέσεις απασχόλησης θα πρέπει να έχουμε μεγαλύτερη ανάπτυξη. Ο στόχος μας είναι να ενεργοποιήσουμε όλους τους παράγοντες για την ανάπτυξη", είπε.
   Αναφέρθηκε στη συνέχεια στα τελευταία νομοσχέδια που ψηφίσθηκαν, για μεγαλύτερη ελαστικότητα στις επιχειρήσεις για τα εργασιακά, παράλληλα με την προστασία των εργαζομένων, ελάφρυνση των βαρών μέσω κρατήσεων στις επιχειρήσεις και ακόμη στο τελευταίο πολυνομοσχέδιο γνωστό ως "νόμος- Μακρόν", του υπουργού Οικονομίας Εμανουέλ Μακρόν που θα μπει σε εφαρμογή από τον Αύγουστο.
   Ο Φρανσουά Ολάντ, δήλωσε ότι δεν πρόκειται έως το τέλος της θητείας του να υπάρξουν επιπρόσθετοι φόροι.Στο δε μόνιμο ερώτημα των Γάλλων, εάν θα υποβάλλει υποψηφιότητα για τις προεδρικές του 2017, ο Φρανσουά Ολάντ επανέλαβε ότι παραμένει ως προϋπόθεση για την υποψηφιότητα του, το να επιτύχει τη μείωση της ανεργίας.
   Διαβεβαίωσε, επίσης, ότι ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, μπορεί να είναι σίγουρος ότι θα παραμείνει έως το τέλος της θητείας. Σε ό,τι αφορά τέλος στην συμφωνία για την πυρηνική ενέργεια του Ιράν, ο Φρανσουά Ολάντ εξέφρασε την ικανοποίησή του λέγοντας ότι "πρόκειται για μια πολύ σημαντική συμφωνία που δείχνει ότι ο κόσμος προχωράει", ύστερα από "δώδεκα χρόνια ατέρμονες διαπραγματεύσεις".

Δελτίο Τυπου αδεδυ


Στην ετήσια έκθεση του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λ. Ρακιντζή, στο εισαγωγικό μέρος διατυπώνονται προτάσεις για ιδιωτικοποίηση Τομέων του Δημοσίου, για την αξιολόγηση των Δημοσίων Υπαλλήλων και τον αυτοπεριορισμό των συνδικαλιστών στα καθήκοντά τους. Οι προτάσεις αυτές από τη μία είναι πολιτικές τοποθετήσεις και εκτός των πεδίων αρμοδιότητας του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και από την άλλη έρχονται ως συνέχεια των προβλέψεων του 3ου μνημονίου για «αποπολιτικοποίηση του Δημοσίου», δηλαδή για περιορισμό και κατάργηση συνδικαλιστικών δικαιωμάτων αλλά και για τη συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων και των απολύσεων.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί, λοιπόν, τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λ. Ρακιντζή, να αυτοπεριοριστεί στα καθήκοντά του.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δημόσιο: Επαναπροσλήψεις , αξιολόγηση

Τη διαβεβαίωση ότι όχι μόνο δεν θα υπάρξει καμία απόλυση όσων επαναπροσληφθηκαν στο δημόσιο αλλά και ότι θα προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για όσους δεν έχουν εκδοθεί σχετικές διαπιστωτικες πράξεις έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, ενώ μίλησε και για νέους διορισμούς αργότερα. “Δεν θα υπάρξουν νέες απολύσεις και θα επαναπροσληφθούν για όσους έχει γίνει προγραμματισμός. Είμαστε περήφανοι που επαναπροσλήφθηκαν μερικές χιλιάδες άνθρωποι στο δημόσιο, που είχαν μπει στο θυσιαστήριο”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης, κινούμενος στο ίδιο μήκος κύματος με τα όσα είπε ο πρωθυπουργός στην τελευταία του συνέντευξη στην ΕΡΤ.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες ο νέος αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης με εγκύκλιο του θα καλεί όσους φορείς, όπως για παράδειγμα τα Πανεπιστήμια, δεν έχουν προχωρήσει στην έκδοση των διαπιστωτικών πράξεων επαναπρόσληψης, να το κάνουν άμεσα.

Συνέδριο για την Απασχοληση

Ο τοπικός Δήμος και η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Μάρων» οργανώνουν Συνέδριο με αντικείμενο τις προοπτικές ανάπτυξης και απασχόλησης στην περιοχή του Δήμου Μαρώνειας-Σαπών οργανώνουν την Τετάρτη 22 Ιουλίου, στις 7 μετά το απόγευμα στο συνεδριακό κέντρο Σαπών.

Η Αριστερά όπως τη θέλουμε

·               Του Βασίλη Κουρή*               

   Είναι η ώρα και η ανάγκη να διδάξουμε σε όλους αυτούς που διαστρέφουν, παραποιούν ή αγνοούν τους γνήσιους και πραγματικούς κανόνες της δημοκρατίας τι σημαίνει να λειτουργούμε και να συνυπάρχουμε
Αν αυτή η πολιτική είναι η «τέχνη του εφικτού», αυτή η πολιτική είναι δική τους. Και η μεν τέχνη τους ήταν και παραμένει ταυτισμένη με την ικανότητα να εξοντώνει ευάλωτους και αδύναμους ανθρώπους, το δε εφικτό τους, το απαραίτητο πεδίο να επικαλούνται και εδραιώνουν την αναγκαιότητά της.

ΟΑΕΔ: Αιτήσεις για τη Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑμεΑ

Για τη Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρία Αθήνας

Για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης
ΠΗΛΟΠΛΑΣΤΙΚΗ – ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΚΕΡΑΜΙΚΑ
ΞΥΛΟΥΡΓΙΚΗ – ΕΠΙΠΛΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
∆ΕΡΜΑΤΙΝΩΝ ΤΣΑΝΤΩΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑ ΑΞΕΣΟΥΑΡ
ΕΙΚΟΝΩΝ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ
Για αποφοίτους λυκείου
∆ΙΟΙΚΗΤΙΚΟ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ (ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗ)
ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ
ΣΧΕ∆ΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙ∆ΩΝ
Για τον Φάρο Τυφλών
Για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης:
ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ