oaednews

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Νομοθετική παρέμβαση για τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας


Νομοθετική παρέμβαση μετά από εισήγηση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση προκειμένου να ξεπεραστούν εμπόδια που έθεταν Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλοι φορείς του Δημοσίου, στην πρόσληψη επιτυχόντων ανέργων στα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας με κοινή υπουργική απόφαση, προωθεί η κυβέρνηση.

ΟΑΕΔ - ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΚΑΪΡΟ

Εκδήλωση σχετικά με τον επαγγελματικό προσανατολισμό πραγματοποίησε την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου

 2013 το 

απόγευμα, ο Σύλλογος Διδασκόντων της Αμπετείου Σχολής Καΐρου, στην Αίθουσα Αρχιεπισκόπου 

Δαμιανού της Αμπετείου Σχολής και με την υποστήριξη του Πρέσβη της Ελλάδας στο Κάιρο.

Αυτός είναι ο Ελληνας νεοάστεγος της κρίσης

Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΟΝ ΕΒΓΑΛΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

«Μιλάμε δηλαδή κυρίως για νεοάστεγους, οι οποίοι νοίκιαζαν κάποιο σπίτι και είχαν οικογένεια, αλλά όταν έχασαν τη δουλειά τους, άρχισαν να κοιμούνται στο δρόμο» εξηγεί η κοινωνική λειτουργός, υπεύθυνη της δομής, Ελένη Παπαστεργίου.
Αναφέρει, μάλιστα, ένα ενδεικτικό παράδειγμα ανθρώπου με τέσσερα ανήλικα παιδιά, ο οποίος, όταν έχασε τη δουλειά του επειδή δεν μπορούσε να αντέξει την ψυχολογική πίεση στο σπίτι του, αποφάσισε να φύγει για να μην τους «επιβαρύνει».

Πάτρα: "Να πληρωθούν τώρα οι εργαζόμενοι στα 5μηνα του ΟΑΕΔ"

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Συνδικάτο Εργαζομένων στου Ο.Τ.Α. Νομού Αχαΐας "Η Ενότητα" για τα πεντάμηνα του ΟΑΕΔ, επισημαίνει τα παρακάτω:
"Απευθυνόμαστε σε όλους τους συναδέλφους που δουλεύουν  στα 5μηνα προγράμματα του ΟΑΕΔ. Τα προγράμματα αυτά, όχι μόνο δεν λύνουν το οξύτατο πρόβλημα της ανεργίας που βιώνουμε καθημερινά αλλά το ανακυκλώνουν και μάλιστα με τους χειρότερους όρους. Οι εργαζόμενοι προέρχονται από μακροχρόνια ανεργία δουλεύουν χωρίς να πληρώνονται  στην ώρα τους, (κάθε μήνα). Eίναι αναγκασμένοι να κάνουν χιλιόμετρα κάθε μέρα με τα πόδια, χωρίς να έχουν χρήματα ούτε για το εισιτήριο να πάνε στην δουλειά τους.

Τέλος στην αγωνία εκατοντάδων ανέργων - Δεν θα διαγράφονται από τον ΟΑΕΔ όσοι δεν δεχτούν την θέση στα πεντάμηνα

Διευθετήθηκε το θέμα μετά τις έντονες αντιδράσεις...


Δεν θα διαγράφονται από τα μητρώα του ΟΑΕΔ όσοι δεν δεχτούν την θέση στα πεντάμηνα της κοινωφελούς εργασίας σύμφωνα με νέα οδηγία που θα σταλεί στα ΚΠΑ του Οργανισμού απο τον διοικητή κ Αμπατζόγλου.

Οι 21 φορείς που καταργούνται

Στην κατάργηση 21 φορέων «που δεν κρίνονται πια απαραίτητοι» με την παράλληλη απομάκρυνση μέρους του προσωπικού τους, προχωράει η κυβέρνηση, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που έδωσε σήμερα 15 Ιανουαρίου, σε δημόσια διαβούλευση, το σχετικό νομοσχέδιο με τίτλο «Διοικητικές απλουστεύσεις – Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα – Τροποποίηση διατάξεων Π.Δ. 318/1992 (Α’ 161) και λοιπές ρυθμίσεις».

Επίκαιρη (πάντα ) ερωτηση για την ανεργία από τον Αλέξη Τσίπρα

Επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας κατέθεσε σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της ανεργίας των Νέων και το Πρόγραμμα Εγγυήσεων Απασχόλησης. Μεταξύ άλλων οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ρωτούν αν υπάρχει πρόθεση από την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας να προχωρήσει στην αναβάθμιση και την αναδιοργάνωση του ΟΑΕΔ, έτσι ώστε να επανασχεδιαστούν τα ενεργητικά προγράμματα απασχόλησης.

Τέλος στη γραφειοκρατία των επικυρωμένων αντιγράφων

Καταργούνται τα επικυρωμένα αντίγραφα για τις συναλλαγές των πολιτών και των επιχειρήσεων, αφού αποφασίστηκε από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης να αντικατασταθούν από απλές φωτοτυπίες.

Σήμερα μάλιστα θα μπει στην Διαύγεια ο νόμος σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να χτυπήσει την γραφειοκρατία ,να διευκολύνει τις συναλλαγές και να μειώσει την ταλαιπωρία των πολιτών

Πόσο «κόστιζε» η γραφειοκρατία των επικυρωμένων αντιγράφων ανά έτος;

Χάος με την ανεργία – Χάθηκαν δύο εκατ. θέσεις εργασίας λόγω Μνημονίων

Απελπιστική είναι η κατάσταση στην αγορά εργασίας στην χώρα μας καθώς η ύφεση η σκιά της οποίας σκέπασε τα πάντα, είχε σαν αποτέλεσμα να χαθούν συνολικά δύο εκατομμύρια θέσεις εργασίας λόγω της εφαρμογής των Μνημονίων.
Η συγκεκριμένη απώλεια αντιστοιχεί στο 15% των υφιστάμενων θέσεων εργασίας στην Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Κύπρο. Όπως αναφέρεται στο σχέδιο Γνωμοδότησης της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα νούμερα αυτά δεν επιτρέπουν ούτε δικαιολογούν οποιαδήποτε σκέψη για πανηγυρισμούς σε περίπτωση ισχνής μείωσης ανεργίας.