oaednews

Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

«Περί Χρημάτων και Σατύρων» Από τη Θεατρική ομάδα της ΠΕΥ ΟΑΕΔ



Θεατρική Ομάδα της Π.Ε.Υ. ΟΑΕΔ 2016





Η Θεατρική Ομάδα της Π.Ε.Υ. ΟΑΕΔ παρουσιάζει στις 1, 2 & 3 Ιουλίου, στο Θέατρο «Τζένη Καρέζη», την καινούργια της παράσταση «Περί Χρημάτων και Σατύρων», μία μαύρη επιθεωρησιακή σάτιρα για την εξουσία του χρήματος στη ζωή μας και τη διαστρέβλωση των κοινωνικών αξιών. Πως ϕτάσαμε να γίνουμε δέσμιοι του χρήματος; Ποιες νοοτροπίες και ψευδαισθήσεις του νεοέλληνα τον οδήγησαν να ταυτίσει την ευτυχία με την εξουσία, να αναλώνεται σε ένα αέναο κυνήγι του χρήματος και να θεωρεί το ατομικό του συμϕέρον πιο σημαντικό από τις ανθρώπινες σχέσεις και το συλλογικό καλό; 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΕΚ ΑΤΤΙΚΗΣ

Νέα παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά του ΟΑΕΔ στον Άλιμο πραγματοποίησε σήμερα ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ (ΣΥΣΔΙΕΚ) με αιτήματα, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του:
  • Να μη διαγραφεί κανένας σπουδαστής από τον ΟΑΕΔ
  • Να σταματήσει το κυνήγι προς τους σπουδαστές που έχουν λάβει επίδομα ανεργίας ή άλλο βοήθημα από τον ΟΑΕΔ και τους ζητείται πίσω.

Προθεσμία για αξιολόγηση και αναδιοργάνωση δομών του Δημοσίου

Στην αξιολόγηση και αναδιοργάνωση δομών της δημόσιας διοίκησης προχωρά το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Υπουργεία, αποκεντρωμένες διοικήσεις, ΟΤΑ και ΝΠΔΔ, έχουν διορία έως τις 31 Δεκεμβρίου 2016 να αξιολογήσουν την οργάνωσή τους και να προβούν σε αναδιοργάνωση των υφιστάμενων δομών τους με εκπόνηση νέων οργανογραμμάτων.

Ευχαριστίες από τη Διοίκηση του ΟΑΕΔ για το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας

∆ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παραγωγή και διανοµή προϊόντων αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής από τις ΕΠΑ.Σ ΟΑΕ∆ στις προσφυγικές δοµές.
 Τις ευχαριστίες της για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράµµατος επισιτιστικής βοήθειας προς τους πρόσφυγες εκφράζει η ∆ιοίκηση του Οργανισµού Απασχόλησης Εργατικού ∆υναµικού, προς τους µαθητές τις µαθήτριες της ειδικότητας Αρτοποιΐας - Ζαχαροπλαστικής, όπως επίσης προς το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους ∆ιευθυντές των Επαγγελµατικών Σχολών Μαθητείας ΟΑΕ∆ Ιωαννίνων, Λαµίας, Καλαµακίου Αττικής, Μυτιλήνης και Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης.

Κύπρος: Νέο σχέδιο για εργοδότηση μακροχρόνια ανέργων

Η ΑνΑΔ εφαρμόζει νέο σχέδιο ως κίνητρο για εργοδότηση μακροχρόνια ανέργων
Με τη μακροχρόνια ανεργία να μειώνεται με ρυθμό βραδύτερο από ό,τι η συνολική ανεργία, η Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού (ΑνΑΔ) εισάγει από τον επόμενο μήνα ένα νέο σχέδιο, στο επίκεντρο του οποίου τίθενται οι μακροχρόνια άνεργοι, που κατά τους πρώτους πέντε μήνες του έτους έφθαναν τις 19.683 ή 47,8% του συνολικού ποσοστού των ανέργων.

60 οι διαθέσιμες θέσεις αποκλειστικά για ανέργους του ΟΑΕΔ

Προσωπικό για τον καθαρισμό των κτιρίων του, με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου, διάρκειας τεσσάρων (4) μηνών, χωρίς δυνατότητα ανανέωσης και καλεί τις/τους ενδιαφερόμενες/ους να υποβάλουν αίτηση, εφ’ όσον έχουν τα αναφερόμενα στην παρούσα προσόντα, ανακοινώνει ότι πρόκειται να απασχολήσει το ΕΚΠΑ στο λεκανοπέδιο Αττικής.

ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα για 5.000 προσλήψεις ανέργων στα κέντρα φιλοξενίας

Προσλήψεις 5.000 ανέργων προβλέπει το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας που τίθεται σε ισχύ με αρκετή καθυστέρηση και περιλαμβάνει δύο φάσεις.
Κατά την πρώτη φάση θα προσληφθούν άμεσα 2.500 άνεργοι στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων. Εντός των επόμενων 10 ημερών, εκδίδεται η πρόσκληση και έως τέλος του μήνα οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν μέσω του ΟΑΕΔ αιτήσεις για την ένταξή τους.