oaednews

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

«Μάστιγα» η ανασφάλιστη εργασία

Αποκαλυπτικά στοιχεία για την ανασφάλιστη εργασία είδαν το φως της δημοσιότητας, μετά από τους ελέγχους που διενήργησαν μικτά κλιμάκια του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος ΣΔΟΕ - της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφάλισης (Ε.Υ.Π.Ε.Α.) του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) σε επιχειρήσεις.

Τέλος στα επιδόματα του ΟΕΚ για φτωχές οικογένειες

Τα επιδόματα ενοικίου για φτωχές οικογένειες που μέχρι πρότινος παρείχε ο Οργανισμός
Εργατικής Κατοικίας καταργούνται όπως αναφέρει σε δελτίο τύπου που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ...
"Τη στιγμή που στην Ελλάδα εκτοξεύεται ο αριθμός των αστέγων, η ανεργία καλπάζει και οι μισθοί των εργαζομένων δεν επαρκούν ούτε να εξυπηρετήσουν τις στεγαστικές τους ανάγκες, ο Ευρωπαίος Επίτροπος κ. Ρεν απαντώντας στον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή δηλώνει με σαφήνεια ότι το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου και επιδότησης επιτοκίου για στεγαστικά δάνεια σταματούν οριστικά. Στην ίδια απάντηση ο κ. Ρεν βεβαιώνει ότι θα τηρηθούν οι συμβατικές υποχρεώσεις και τη διαχείριση των ήδη υφιστάμενων δανείων θα αναλάβει ο ΟΑΕΔ.

Επίδομα ανεργίας και στους ελεύθερους επαγγελματίες

Επίδομα ανεργίας για περίπου 10.000 άνεργους ελεύθερους επαγγελματίες, προβλέπει σχέδιο υπουργικής απόφασης που επεξεργάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Χωρίς επαγγελματική διέξοδο το 30% των νέων στην Ευρωπαϊκή Ενωση

Η υψηλή νεανική ανεργία δεν είναι αποκλειστικά φαινόμενο των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου. Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, τον Φεβρουάριο του 2012 η ανεργία των νέων στο σύνολο της ΕΕ άγγιξε το 22,4%, τον υψηλότερο μέσο όρο από την ίδρυσή της, ενώ o αριθμός των ανέργων ηλικίας 15-24 ετών υπολογίζεται σε 5,5 εκατομμύρια στα 27 κράτη-μέλη.

Η οικονομική αυτοκτονία της Ευρώπης

Tο Σάββατο οι Times έγραψαν για ένα φαινόμενο που διευρύνεται στην Ευρώπη: τις «αυτοκτονίες λόγω οικονομικής κρίσης», αυτοκτονίες από απελπισία λόγω ανεργίας ή επιχειρηματικής αποτυχίας. Ήταν ένα πολύ συγκινητικό δημοσίευμα.

Μέτρα για την πρόωθηση της απασχόλησης παρουσίασε η Κομισιόν


H Eυρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε σήμερα ένα σύνολο συγκεκριμένων μέτρων για την προώθηση της απασχόλησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.