oaednews

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Το Opengov και η αξιοκρατία


Έχοντας τη μοναδική εμπειρία να έχω διατελέσει μέλος της ομάδας Opengov, στην οποία ο Γιώργος Παπανδρέου είχε αναθέσει την επιλογή στελεχών για τις δημόσιες θέσεις, αισθάνομαι την ανάγκη να κοινοποιήσω τα λάθη που έγιναν ώστε να μην επαναληφθούν.

Μέτρα για την απλούστευση των διαδικασιών του ΕΣΠΑ

Μέτρα για την απλούστευση των διαδικασιών του ΕΣΠΑ, την επιτάχυνση της απορρόφησης των κοινοτικών κονδυλίων και την ενίσχυση της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που σχετίζεται με το νέο πρόγραμμα του ΕΤΕΑΝ, προβλέπει μεταξύ άλλων η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εκδίδεται από το Υπουργικό Συμβούλιο.
 Ειδικότερα για το ΕΣΠΑ:

Ποιοι δικαιούνται το επίδομα τέκνων - Πότε θα χορηγηθεί

Καθορίστηκαν με Κοινή Υπουργική Απόφαση τα κριτήρια για την χορήγηση του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων, που θα αντικαταστήσει από την 1η Ιανουαρίου 2013 τα οικογενειακά επιδόματα τριτέκνων και πολύτεκνων.

Απλήρωτοι θα μένουν οι υπάλληλοι των Δήμων με χρέη!

Εκτός από την αγωνία της διαθεσιμότητας, τώρα το προσωπικό των ΟΤΑ θα αναρωτιέται και για το αν θα πληρωθεί ή όχι, καθώς όσοι Δήμοι δεν έχουν λεφτά στους λογαριασμούς τους δεν θα πληρώνονται οι υπάλληλοι τους!

Πόσοι είναι οι υπάλληλοι που υπηρετούν στο Δημόσιο;

Αναλυτικά στοιχεία σχετικά με το πόσοι υπηρετούν στο Δημόσιο σε συγκεκριμένα υπουργεία δόθηκαν στη δημοσιότητα, σε απάντηση ερώτησης της Χρυσής Αυγής στη Βουλή που ζήταγε να πληροφορηθεί τον αριθμό τους αλλά και τις αποδοχές τους, από το Υπουργείο Οικονομικών.
Από την απάντηση προκύπτει ότι υπηρετούν στο Δημόσιο:

Θ. Κουτρούκης: Δεν κερδίζονται εργατικοί αγώνες με τόσο αδύναμο συνδικαλιστικό κίνημα!


"...η οικονομική κρίση και η θέση της χώρας μας σε καθεστώς επιτήρησης από τους πιστωτές της, βρήκε ήδη αποδυναμωμένο το συνδικαλιστικό κίνημα την ώρα της «μητέρας των μαχών» κατά του Μνημονίου. Ας γίνει κρυστάλλινο: δεν κερδίζονται εργατικοί αγώνες με τόσο χαμηλή συμμετοχή των εργαζομένων στα συνδικάτα και τις δραστηριότητες τους, με τόσο αδύναμο συνδικαλιστικό κίνημα!",

Απεργία στο ΙΚΑ την Παρασκευή


Σε 24ωρη γενική πανελλαδική απεργία προχωρεί την ερχόμενη Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΠΟΣΕ-ΙΚΑ).
Οι εργαζόμενοι του Ιδρύματος ζητούν να μην εφαρμοστεί δικαστική απόφαση, με την οποία απολύονται 500 συνάδελφοί τους.