oaednews

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Επιστρέφει το Δώρο του Πάσχα; Ποιοί θα το λάβουν;

Η κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να αρχίσει την επαναχορήγηση του δώρου Πάσχα από τον Απρίλιο του 2014.

Εν αναμονή των αποφάσεων για την απεργία των καθηγητών

Με την συντριπτική πλειοψηφία των ΕΛΜΕ να έχουν ταχθεί υπέρ των κινητοποιήσεων των καθηγητών, τη Δευτέρα αναμένεται να ληφθεί η τελική απόφαση στη συνάντηση των προέδρων των ΕΛΜΕ με το προεδρείο της ΟΛΜΕ.

Η ανεργία κάνει τους Έλληνες μετανάστες βαποράκια – Έκρηξη συλλήψεων νεαρών στο εξωτερικό

Μαύρη πρωτιά για την Ελλάδα καταγράφουν οι συλλήψεις νεαρών Ελλήνων στο εξωτερικό τόσο στην Ευρώπη, όσο και πέρα από τον Ατλαντικό, οι οποίοι κατηγορούνται για μεταφορά ναρκωτικών, όπλων, αλλά και χρημάτων από εγκληματικές ενέργειες.

«Ανάσα» για άνεργους ελεύθερους επαγγελματίες

Επίδομα ανεργίας με ευνοϊκότερες προϋποθέσεις θα δικαιούνται από τον επόμενο μήνα χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες. Με απόφαση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, θα αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των δικαιούχων, καθώς το επίδομα θα καταβάλλεται και σε ελεύθερους επαγγελματίες που είναι στη διαδικασία ρύθμισης των οφειλών τους στα Ταμεία.

Άλλοι 20 φορείς του δημοσίου καταργούνται ή συγχωνεύονται

Επιπλέον 20 φορείς του στενού αλλά και του ευρύτερου δημοσίου φορέα αναμένεται να καταργηθούν ή να συγχωνευθούν στο άμεσο μέλλον, σύμφωνα με τα όσα αποφάσισε η πολιτική ηγεσία του υπουργείουΔιοικητικής Μεταρρύθμισης. Όπως αναφέρει το «Εθνος της Κυριακής» η ηγεσία του υπουργείου, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, βρίσκεται στην τελική φάση επεξεργασίας του νομοσχεδίου το οποίο πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή εντός του Σεπτεμβρίου.

Ρύθμιση για τους δανειολήπτες του πρώην ΟΕΚ

Νομοθετική παρέμβαση για την προστασία των περίπου 100.000 δανειοληπτών του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) προωθεί, σύμφωνα με πληροφορίες του το υπουργείο Εργασίας.

ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΛΑΡΙΣΑΣ

Της Σοφίας Ορφανιώτη
Αν γινόταν απογραφή σήμερα στο νομό Λάρισας, θα έδειχνε ότι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη θα ήταν αυτή της ανεργίας, καθώς σύμφωνα με τα τρέχοντα στοιχεία του ΟΑΕΔ Λάρισας, οι άνεργοι στο νομό αγγίζουν αυτή τη στιγμή αισίως... τους 25.438!