oaednews

Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

ΚΕΑ: Βγαίνει εκτός υπολογισμού εισοδήματος το επίδομα ανεργίας ΟΑΕΔ

Τίθεται εκτός υπολογισμού στο εισόδημα για την χορήγηση του ΚΕΑ το επίδομα ανεργίας σύμφωνα με διάταξη του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα για την 4η αξιολόγηση
Όπως αναφέρει το πολυνομοσχέδιο την προσπάθεια αντιμετώπισης των προβλημάτων που ανέκυψαν από την κρίση, η Πολιτεία θέσπισε με το άρθρο 235 του ν. 4389/2016 (Α' 94) τη βαθμιαία εθνική εφαρμογή του προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» σε τριάντα Δήμους, το οποίο επεκτάθηκε σε όλους τους Δήμους της χώρας.

Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ 2018: Ποιοι δικαιούνται voucher -Όλες οι προϋποθέσεις (ΚΥΑ)

Συμφωνα με την απόφαση για το πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ 2018 -  2019 ως ωφελούμενοι της δράσης ορίζονται όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις και λαμβάνουν «αξία τοποθέτησης» (voucher) στις κατηγορίες Δομών .Η απόφαση ανοίγει τον δρόμο για την έκδοση της πρόσκλησης από την ΕΕΤΑΑ και οι αιτήσεις αναμένονται να ανοίξουν άμεσα τις επόμενες ημέρες.Η δράση στοχεύει στην αύξηση της απασχόλησης και διατήρηση των ωφελούμενων γυναικών από οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, σε θέσεις εργασίας με ισότιμους όρους, ώστε μέσα από την ουσιαστική διευκόλυνσή τους, να ανταποκριθούν στους απαιτητικούς κι αντικρουόμενους ρόλους τους, όπως αυτός της οικογενειακής μέριμνας και της παιδικής προστασίας, στην ουσιαστική στήριξη των ωφελουμένων προκειμένου να διασφαλιστεί η ισότιμη πρόσβασή τους στην εργασία, μέσω της παροχής ποιοτικών υπηρεσιών φροντίδας και φιλοξενίας βρεφών, νηπίων, παιδιών και ατόμων με αναπηρία και στην ισότιμη πρόσβαση των ευπαθών ομάδων (παιδιά και άτομα με αναπηρία) σε ποιοτικές κοινωνικές υπηρεσίες.

Υπ. Εργασίας: Ποιες αμοιβές στο Δημόσιο δεν υπόκεινται σε ασφαλιστικές εισφορές

Τις αμοιβές στο Δημόσιο που δεν υπόκεινται σε ασφαλιστικές εισφορές είτε για κλάδο σύνταξης, επικούρησης, εφάπαξ, είτε για υγειονομική περίθαλψη, περιγράφει αναλυτικά υπουργική απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Εργασίας, Αναστάσιος Πετρόπουλος.
Στην απόφαση ορίζεται ότι ασφαλιστικές εισφορές καταβάλλουν όσοι συμμετέχουν σε θέσεις διοίκησης φορέων του δημοσίου και συμμετέχουν μόνιμα σε συνεδριάσεις επιτροπών. Επίσης, ξεκαθαρίζεται στην απόφαση πότε οι πολιτικοί και στρατιωτικοί υπάλληλοι θα καταβάλλουν διπλάσιες εισφορές για χρόνο ασφάλισης. Πιο συγκεκριμένα: