oaednews

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Μειώθηκαν οι θέσεις εργασίας για τους Έλληνες ναυτεργάτες

H συρρίκνωση της ελληνικής σημαίας στην ελληνική ναυτιλία και οι αλλεπάλληλες μειώσεις των οργανικών συνθέσεων στα πλοία, είναι οι κύριες αιτίες της μείωσης του αριθμού των Ελλήνων ναυτεργατών αξιωματικών και κατωτέρων πληρωμάτων κατά περίπου 15.000 άτομα.

Πήρε... χάλκινο στην ανεργία η Ήπειρος


Έξι ποσοστιαίες μονάδες άνοδο κατέγραψε η ανεργία στην Ήπειρο τον φετινό Σεπτέμβριο συγκριτικά με αυτόν του 2010, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση μεταξύ των 13 περιφερειών της χώρας.

Η Γουατεμάλα σε συνεργασία με το ΔΝΤ, "πέτυχαν" να μειώσουν την Ανεργία κάτω από 3%. Κι όμως ένα στα δυο παιδιά υποσιτίζονται!!!

ΤΟ Δ.Ν.Τ. βρίσκεται στη Γουατεμάλα από το 1984. Τα τελευταία εφτά χρόνια η χώρα εμφανίζει εντυπωσιακή οικονομική ανάπτυξη που θα ζήλευαν πολλά ανεπτυγμένα κράτη. Ο μέσος όρος αγγίζει το 4%! Ωστόσο, την ίδια στιγμή, το 1 στα 2 παιδιά κάτω των 5 ετών πεθαίνουν από την πείνα και τον υποσιτισμό. Ένα ντοκιμαντέρ συγκλονιστικών αντιφάσεων, όπου τα υπέροχα οικονομικά 


Χωρίς τέλος το δράμα του Ελληνα Ακρίβεια ανεργία πληθωρισμός

Χωρίς τέλος το δράμα του Έλληνα. Ακρίβεια, ανεργία, πληθωρισμός! Δράμα χωρίς τέλος για τον ελληνικό λαό, ο οποίος βιώνει μιακαθημερινότητα που γίνεται ολοένα και πιο εφιαλτική. Και, απλώς, οι ανακοινώσεις της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής έρχονται να πιστοποιήσουν ακριβώς αυτήν την πραγματικότητα.

Ποιος δουλεύει τις περισσότερες ώρες στην Ευρώπη;

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει ο βρετανικός Τύπος, οι Ευρωπαίοι που δουλεύουν περισσότερο είναι οι Έλληνες με 42,2 ώρες την εβδομάδα, πολλές περισσότερες σε σύγκριση με τους Γερμανούς πυο εργάζονται 35,6. Ακολουθούν οι Γάλλοι με 38 ώρες, οι Βρετανοί με 36,3 ώρες, ενώ τις λιγότερες εργάζονται οι Ιρλανδοί (35 ώρες)

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ


Απέναντι στον εκβιασμό της πείνας και της εξαθλίωσης, της ηττοπάθειας και της ατομικής ευθύνης και ενοχής οι εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι, Έλληνες και μετανάστες, είναι επιτακτική ανάγκη να αποκτήσουμε φωνή και πρόσωπο τώρα. Να πάψουμε να είμαστε ψηφία σε στατιστικές αναλύσεις, να συναντηθούμε μεταξύ μας, να σπάσουμε την απομόνωση και τον ατομισμό, να ζητήσουμε την αλληλεγγύη και την υποστήριξη από την κοινωνία, να συναντηθούμε με όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα που μάχονται να κρατήσουν τις δουλειές τους και όσα δικαιώματα απέμειναν.

Ρεπορτάζ του Reuters για την ανεργία στην Ελλάδα

Οι Έλληνες ολοένα και συχνότερα επισκέπτονται τον ΟΑΕΔ προκειμένου να αναζητήσουν εργασία.