oaednews

Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Τροπολογία ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ

Την ίδρυση Πειραματικών Σχολών Μαθητείας (ΠΕΠΑΣ Μαθητείας) δίνει στο ΟΑΕΔ τροπολογία που κατατέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο ασφαλιστικό-φορολογικό νομοσχέδιο. Οι ΠΕΠΑΣ θα ιδρύονται με ΚΥΑ των υπουργών Παιδείας και Εργασίας με την οποία θα καθορίζονται μεταξύ άλλων τα προγράμματα σπουδών, το ωρολόγιο πρόγραμμα και κανονισμός λειτουργίας τους.

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ – ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΪΟΥ 2016 ΠΛ. ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, ΩΡΑ 18:00

Συνάντηση των  Υπαλλήλων του  ΟΑΕΔ, Σταδίου και Καραγιώργη Σερβίας στις 18:00.
ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
ΚΑΙ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ  ΛΕΗΛΑΣΙΑ
Με μία κατάπτυστη απόφασή της η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. επέλεξε την 8η Μαΐου -μέρα που τα Συνδικάτα τιμούν τα 130 χρόνια από τους αγώνες της Πρωτομαγιάς, του Σικάγο του 1886– να ψηφίσει στη Βουλή το νομοσχέδιο που σαρώνει ότι απέμεινε όρθιο από την Κοινωνική Ασφάλιση στη χώρα μας και εξαπολύει νέα φορολογική επιδρομή εναντίον των πλατιών λαϊκών στρωμάτων.

Η εγγραφή στον ΟΑΕΔ των εργαζομένων της Ηλεκτρονικής

Το πρόβλημα της διασφάλισης όλων των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων στην «Ηλεκτρονική Αθηνών» που δεν μπορούν να εγγραφούν στο Ταμείο Ανεργίας του ΟΑΕΔ, επειδή δεν τους έχουν γίνει καταγγελίες των συμβάσεων εργασιών, είναι υπαρκτό δεν είναι σωστό να λυθεί με μια υπουργική απόφαση, αλλά θα πρέπει να υπάρξει μια ευρύτερη νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να αντιμετωπίζει σφαιρικά όλα αυτά τα εργασιακά προβλήματα.