oaednews

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Η ποινικοποίηση των «καρναβαλικών και εν γένει αποκριάτικων εκδηλώσεων»

Η ποινικοποίηση των «καρναβαλικών και εν γένει αποκριάτικων εκδηλώσεων» αποτελεί, κατ΄εμέ, την πλέον υποκριτική προσέγγιση του θέματος.
Όταν τα σχολεία μας είναι «ανοχύρωτα» από προσωπικό καθαριότητας και σοβαρές απολυμάνσεις και με τα παιδιά να αποτελούν τον πιο δύσκολα τιθασεύσιμο πληθυσμό σε θέματα πρόληψης (και δεν είναι επιλογή να πας ή να μην πας σχολείο),

Κορονοϊός: Πότε Γίνεται…Εργασιακός Ιός-Τι Προβλέπεται Για Εργαζόμενους Και Εργοδότες

Εργασιακές παγίδες κρύβει η αντιμετώπιση του κινδύνου εξάπλωσης του κορονοϊού στους εργασιακούς χώρους, καθώς τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι εργοδότες είναι υπεύθυνοι όχι μόνο για την προστασία της υγείας αλλά και για την διασφάλιση…υγειών εργασιακών σχέσεων.

Καρναβαλικές αποφάσεις

Εκδόθηκε Κοινή Υπουργική απόφαση σύφωνα με την οποία αναστέλλονται όλες οι καρναβαλικές εκδηλώσεις της χώρας λόγω του κορονοϊού, ενώ παράλληλα όσοι αποφασίσουν να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις θα τιμωρούνται με φυλάκιση έως και δύο χρόνια , όπως ορίζει ο νόμος. Η απόφαση ακύρωσης καρναβαλικών εκδηλώσεων δημιουργεί προβληματισμούς για την ορθότητα της! Το να ακυρώνεις δηλαδή εκδηλώσεις που διεξάγονται σε εξωτερικούς χώρους ενώ παράλληλα λειτουργούν σχολεία, εκκλησίες, υπηρεσίες κοινού είναι κάπως αντιφατικό έως παράλογο!