oaednews

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Το... failure story των εργασιακών αλλαγών


Μισή... δουλειά φαίνεται πως έχει γίνει στο μέτωπο της βελτίωσης της «ανταγωνιστικότητας» της ελληνικής οικονομίας εδώ και τέσσερα χρόνια.

Και αυτό γιατί η μείωση κατά 3,4% της παραγωγικότητας της εργασίας ατη διάρκεια του γ’ τριμήνου του 2013, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ είναι πρωτοφανής σε βάθος τριετίας. 

Eγγυημένη ανέχεια για 30.000 νέους το χρόνο με το 70% του βασικού μισθού

Τριάντα χιλιάδες νέοι απόφοιτοι Τεχνικής Εκπαίδευσης κάθε χρόνο και μέχρι το 2020 θα δουλεύουν  σε επιχειρήσεις ως μαθητές εργάτες για τουλάχιστον ένα χρόνο, πάνω στο αντικείμενο που σπούδασαν.
Θα αμείβονται με το 70% του βασικού μισθού,

Τέλος η απαλλαγή από τον ΟΑΕΕ για τους νέους ασφαλισμένους .


Τέλος για την απαλλαγή από την ασφάλιση στον OAEE για όλους τους νέους, για πρώτη φορά από την 1/1/1993, αυτοαπασχολούμενους και παράλληλα ασφαλισμένους στο IKA καθώς και για όσους ελεύθερους επαγγελματίες δραστηριοποιηθούν ή «μεταφέρουν» την έδρα τους σε περιοχές κάτω των 2.000 κατοίκων (για να πληρώνουν χαμηλότερα ασφάλιστρα στον OΓA).

Βεβαίωση αποδοχών 2014 αυτόματα στο taxisnet.


 Αυτόματα συμπληρωμένες θα είναι οι αποδοχές μισθωτών και συνταξιούχων στην φορολογική δήλωση καθώς και τα εισοδήματα από ελευθέρια επαγγέλματα σύμφωνα με εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Εσόδων και δεν θα χρειάζεται ο υπόχρεος να συμπληρώνει τα στοιχεια από την βεβαίωση αποδοχών που θα λάβει για το 2014 στην δήλωση του.