oaednews

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

ΙΚΑ: Οδηγίες για αναγνώριση προϋπηρεσίας δημοσίων υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα (εγκύκλιος)

Οδηγίες για τη χορήγηση των απαραίτητων δικαιολογητικών σχετικά με την αναγνώριση προϋπηρεσίας εκτός δημοσίου τομέα με δικαίωμα αναγνώρισης από τους δημοσίους υπαλλήλους μέχρι και 7 χρόνια απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα, δίνει το ΙΚΑ στις υπηρεσίες του, με σχετική εγκύκλιο του.
Συγκεκριμένα στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι σχετικά με την αναγνώριση προϋπηρεσίας εκτός δημοσίου τομέα των υπαλλήλων του δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ. κ.λ.π. και σε ότι αφορά την εξυπηρέτηση όσων εξ αυτών διαθέτουν προϋπηρεσία ως μισθωτοί (απασχόληση με εξαρτημένη εργασία ασφαλιστέα στο Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ.) , παρέχονται οι κάτωθι διευκρινίσεις:

Η ΕΣΕΕ για προγράμματα απασχόλησης και ΟΑΕΔ



Στην παρούσα συγκυρία όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι έχει διαμορφωθεί μία κατάσταση η οποία φέρνει πλέον αντιμέτωπη την κοινωνία με την οικονομία. Ανάμεσα στις κυριότερες προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι η ανάγκη για άμεση μείωση της ανεργίας και  για χάραξη του νέου αναπτυξιακού υποδείγματος της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΣΕΕ προτείνει μία νέα συμφωνία για την απασχόληση μεταξύ κοινωνικών εταίρων, Υπουργείου Εργασίας και του ΟΑΕΔ η οποία να διέπεται από την αρχή της εταιρικότητας και να εντάσσεται στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των ζητημάτων της αξιοποίησης του εργατικού δυναμικού της χώρας με την παράλληλη στήριξη της επιχειρηματικότητας.