oaednews

Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

Πρόγραμμα Κοινωφελούς εργασίας .... Καθυστερήσεις

Για το θέμα της κοινωφελούς εργασίας έχουμε αναφερθεί πολλές φορές. Καθυστερήσεις επί καθυστερήσεων, εμπαιγμός  για τους ανέργους και προσπάθεια πολιτικής  εκμετάλλευσης από την Κυβέρνηση. Το πρόγραμμα έχει ανακοινωθεί δεκάδες φορές και με επίσημα ΔΤ από Βρούτση Θεοδωρικάκο και προφορικά τηλεοπτικά ως πρόγραμμα καταπολέμησης των συνεπειών της πανδημίας. Όπως και να χει το πρόγραμμα καθυστερεί αδικαιολόγητα εγκλωβίζοντας χιλιάδες ανέργους ακόμη περισσότερο στην ανεργία τους και την εξαθλίωση.  
Τώρα διαβάζουμε ότι το πρόγραμμα θα καθυστερήσει κι άλλο για να πάρουν 1000 θέσεις από τους δήμους και να δοθούν στην εκκλησία .... Βοήθεια μας! Καλό Καλοκαίρι...

Προς δημοσίευση 2.909 μόνιμες προσλήψεις ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ σε Δήμους και Περιφέρειες - Οι θέσεις

Γνωστοποιείται ότι απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση, η 4Κ/2020 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας, δύο χιλιάδων εννιακοσίων εννέα (2.909) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε Ο.Τ.Α. α΄ βαθμού της Χώρας (Υπουργείο Εσωτερικών).
Οι θέσεις - κάνοντας κλικ - της ως άνω Προκήρυξης έχουν καταχωριστεί στο παρακάτω συνοδευτικό αρχείο:

Πίνακας Θέσεων ή

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό την Τετάρτη

«Δεν θα πάμε να εργαστούμε για 400-500 ευρώ και είμαστε έτοιμοι να κλείσει ο τουρισμός, αυτή τη φορά με πρωτοβουλία των εργαζομένων.»
Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό κ. Γιώργος Χότζογλου, μιλώντας στο Radio North 98.
Ο ίδιος εξήγησε: «Τα πρωτοβάθμια κλαδικά σωματεία ξεκινούν την Τετάρτη 20 Μαΐου κινητοποιήσεις και στους τέσσερις Νομούς της Κρήτης και την Παρασκευή 22 Μαΐου στη Ρόδο και την Πάτρα. Οι κινητοποιήσεις θα έχουν τη μορφή αρχικά συλλαλητηρίων και ενημέρωσης όλων των φορέων για την κατάσταση που βιώνουμε. Προετοιμαζόμαστε για 24ωρη πανελλαδική απεργία στον κλάδο και συγκέντρωση στην Αθήνα,  τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου που θα έχει ξεκινήσει να δουλεύει η εστίαση και ο τουρισμός.»

Ιδρύεται Σχολή Ξεναγών στη Ρόδο - Επιταχύνονται οι διαδικασίες για Κρήτη και Κέρκυρα

Με νομοθετική διάταξη που έχει συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού με τίτλο «Ειδικές μορφές τουρισμού και διατάξεις για την τουριστική ανάπτυξη», ιδρύεται Σχολή Ξεναγών στη Ρόδο σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί η πρόσβαση νέων ανθρώπων στο επάγγελμα του ξεναγού.
Η σχετική νομοθετική ρύθμιση αποτυπώνεται στο άρθρο 56 του νομοσχεδίου και αποτελεί ένα ακόμα βήμα στην υλοποίηση του σχεδιασμού της κυβέρνησης.

Κουπόνια σε επιβάτες και ταξιδιώτες αντί της επιστροφής εξόδων για ματαιωθείσες υπηρεσίες οργανωμένων ταξιδιών και μεταφορών

Σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «σχετικά με τα κουπόνια που προσφέρονται σε επιβάτες και ταξιδιώτες ως εναλλακτική δυνατότητα αντί της επιστροφής εξόδων για ματαιωθείσες υπηρεσίες οργανωμένων ταξιδιών και μεταφορών στο πλαίσιο της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19»

Το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής προειδοποιεί για νέο κύμα λιτότητας στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής για το α΄ τρίμηνο του 2020, το αυξημένο –λόγω κορονοϊού– δημόσιο χρέος. Ο επικεφαλής του Γραφείου Φραγκίσκος Κουτεντάκης. τόνισε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης για το α' τρίμηνο του 2020, έρχεται νέο κύμα λιτότητας με περικοπές μισθών και αυξήσεις φόρων εγκυμονεί, σε περίπτωση που οι Ευρωπαίοι εταίροι δεν δώσουν τον χρόνο και τα κονδύλια που χρειάζεται η Ελλάδα για να αναρρώσει από την κρίση, με αποτέλεσμα ο λογαριασμός του χρέους να πέσει και πάλι πάνω στους πολίτες. Διαβάστε αναλυτικά την έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής.
Κίνδυνο νέας λιτότητας με περικοπές μισθών και αυξήσεις φόρων εγκυμονεί, σύμφωνα με το Γραφείο Προϋπολογισμού στη Βουλή, το αυξημένο –λόγω κορονοϊού– δημόσιο χρέος. Αυτά θα συμβούν στην περίπτωση που οι Ευρωπαίοι εταίροι δεν δώσουν τον χρόνο και τα κονδύλια που χρειάζεται η Ελλάδα για να αναρρώσει από την κρίση, με αποτέλεσμα ο λογαριασμός του χρέους να πέσει και πάλι πάνω στους πολίτες.

Τηλεργασία-Καταγγελία εργαζόμενου: «Έφοδοι» στο σπίτι, υπερωρίες και «μεγάλος αδελφός»

Το προηγούμενο διάστημα, αρκετά εργατικά σωματεία, ομοσπονδίες και συνδικάτα εξέφρασαν αρκετές φορές την ανησυχία τους ότι πολλά από τα «έκτακτα» μέτρα που επεβλήθησαν λόγω κορωνοϊού (καθώς και τα «απόνερά» τους ήρθαν για να μείνουν). Και από ότι φαίνεται η επιστροφή στην …«κανονικότητα» ή καλύτερα στην νέα άργια πραγματικότητα της μετά κορωνοϊού καραντίνας φέρνει νέα δεινά για τους εργαζόμενους.
Σύμφωνα λοιπόν με ρεπορτάζ του Open, που δημοσιεύει σημερα το ethnos.gr, εργαζόμενος καταγγέλλει ότι η επιχείρηση στην οποία εργάζεται ζήτησε να γίνει τροποποίηση της σύμβασής του και των συμβάσεων όλων των υπαλλήλων της εταιρείας με απώτερο σκοπό να μπορέσουν να απασχολούνται από το σπίτι με δυσμενέστερους όρους.

Καταγγελία για την 4Κ ΑΣΕΠ που δεν προβλέπει θέσεις για άτομα με αναπηρία

Η ΕΣΑμεΑ καταγγέλλει την παραβίαση του άρθρου 25 του ν. 4440/2016 η οποία αφορά σε προσλήψεις ατόμων με αναπηρία και μελών των οικογενειών τους μέσω ΑΣΕΠ στην 4Κ/2020, με επιστολή της στον υπουργό Εσωτερικών, ζητώντας του να παρέμβει ώστε να μπει ένα τέλος στην παραβίαση και να σταματήσουν να θίγονται κεκτημένα δικαιώματα ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις.

ΟΑΕΔ: 9.000 θέσεις επιδότησης της εργασίας

Ενισχύεται το πρόγραμμα επιταγών επανένταξης στην αγορά εργασίας.
9.000 θέσεις επιδότησης της εργασίας σε περισσότερες επιχειρήσεις, με περισσότερες αποδοχές, μεγαλύτερη επιχορήγηση και απλουστευμένες διαδικασίες.

Σημαντικές βελτιώσεις και ενισχύσεις του προγράμματος «επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας» αποφάσισε σήμερα το Δ.Σ. του ΟΑΕΔ, στο πλαίσιο της συνεχούς αξιολόγησης και αναβάθμισης των ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης του Οργανισμού, με σκοπό την προώθηση της απασχόλησης μέσω της μετατροπής της επιδότησης της ανεργίας σε επιδότηση της εργασίας.