oaednews

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

«Βάλαμε στο ράφι τα 18 προεκλογικά μέτρα»

Την ώρα που στο Μαξίμου συσκέπτονταν ο Πρωθυπουργός με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση. Ο Ν. Νικολόπουλος μιλούσε σε συγκέντρωση στην Πάτρα 

Εφιάλτης η ανεργία και ειδικά των νέων στις χώρες του ΟΟΣΑ

ΑΓΩΝΙΑ επικρατεί εν όψει των προβλέψεων για την απασχόληση το 2012 του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), οι οποίες θα δημοσιοποιηθούν την Τετάρτη. Οι εκτιμήσεις του Οργανισμού για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας στην εαρινή του έκθεση και οι θέσεις του για τη μετανάστευση προετοιμάζουν για επιδείνωση της παγκόσμιας αγοράς εργασίας. 

Καρέ- καρέ οι ουρές στον ΟΑΕΔ για μια δίμηνη θέση στον ...ήλιο!


Ουρές εκατοντάδων ατόμων σχηματίστηκαν και σήμερα στον ΟΑΕΔ, από απελπισμένους ανθρώπους, οι οποίοι ψάχνουν έστω και για ένα σεμινάριο δίμηνης διάρκειας προκειμένου να βάλουν στην τσέπη λίγα ευρώ! 

Στον ΟΑΕΔ χτυπά η καρδιά της ανεργίας


Σ
ημαντική μείωση παρουσίασε το τελευταίο τρίμηνο του 2011 ο αριθμός των απασχολουμένων, που -σύμφωνα με μελέτη απασχόλησης της ICAP Group έπεσε για πρώτη φορά σε διάστημα 10 ετών κάτω από τα 4 εκατομμύρια.

Σε ποιους θα κόψουν το ταμείο ανεργίας από την Πρωτοχρονιά


Μέσα στον καταιγισμό των μέτρων που επιβλήθηκαν με το μνημόνιο μέσα στα τελευταία δύο χρόνια, ψηφίστηκαν και διατάξεις οι οποίες πέρασαν στα ψιλά αλλά πολύ σύντομα θα τις βρούμε μπροστά μας. Μια από αυτές, θα προκαλέσει σοκ. Διότι η εφαρμογή της από την 1η Ιανουαρίου 2013, θα έχει ως αποτέλεσμα να κοπεί το επίδομα ανεργίας σε χιλιάδες ανυποψίαστους ανέργους, ειδικά αυτούς που ασχολούνται με τα εποχικά και τα τουριστικά επαγγέλματα.

Η ΔΑΚΕ στο πλευρό του Φωτόπουλου


Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

Εναντίον των αποκρατικοποιήσεων τάσσεται η ΔΑΚΕ. Σε ανακοίνωση τους οι γαλάζιοι συνδικαλιστές κάνουν λόγο για υπουργούς «ινδιάνους» και προειδοποιούν την κυβέρνηση πως η κοινωνία θα εκραγεί.

ILO: «Καμπανάκι» για αύξηση της ανεργίας στην ευρωζώνη

Η ILO εκφράζει ιδιαίτερη ανησυχία για την ανεργία των νέων που ανέρχεται στη ζώνη του ευρώ το 22%, αλλά αγγίζει το 30% στην Ιταλία, την Πορτογαλία και τη Σλοβακία και το 50% στην Ισπανία και την Ελλάδα. Το 44% αυτών που ζητούν εργασία είναι άνεργοι εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο.