oaednews

Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Πρόσκληση από την ΕΠΑ.Σ μαθητείας ΟΑΕΔ Μυτιλήνης


Δράσεις προβολής της Μαθητείας ΟΑΕΔ-Επίδειξη Δεξιοτήτων 
Τετάρτη 16 Μαΐου και ώρα 18:00  




Τέλη Ιουνίου θα καταβληθεί η δεύτερη δόση επιδόματος παιδιού για το 2018

Η Διοίκηση του ΟΠΕΚΑ ανακοινώνει προς τους δικαιούχους του νέου Επιδόματος Παιδιού ότι:

H πληρωμή της Β΄ δόσης 2018 θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιουνίου, δηλαδή στις 25 – 27 Ιουνίου και μάλιστα σε όλους όσοι θα έχουν υποβάλει την αίτηση του νέου Α21 έως και την 20η Ιουνίου 2018 και θα δικαιούνται το επίδομα βάσει των εξαρτώμενων τέκνων και του εισοδήματος που είχαν το 2017 (σύμφωνα με την φετινή φορολογική δήλωση). 

Η νέα ηλεκτρονική διαδικασία των αιτήσεων Α21 θα ξεκινήσει το τρίτο δεκαήμερο του Μαΐου.

Η μετακίνηση της ημερομηνίας πληρωμής κατά ένα μήνα κρίθηκε αναγκαία ώστε να δοθεί στους δικαιούχους επαρκής χρόνος υποβολής της φορολογικής δήλωσης (έντυπο Ε1) για τα εισοδήματα του 2017 και ακολούθως της απαραίτητης νέας αίτησης Α21 για το 2018 δεδομένου ότι, λόγω της πρόσφατης εκκίνησης υποβολής φορολογικών δηλώσεων είναι ιδιαίτερα μικρός ο αριθμός αλλά και ο ρυθμός αύξησης του όγκου των φορολογικών δηλώσεων που έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα. 

ΠΕΥ ΟΑΕΔ: Σεμινάριο Α Βοηθειών



Σας ενημερώνουμε ότι η ΠΕΥ ΟΑΕΔ σε συνεργασία με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης  διοργανώνει Σεμινάριο Α΄ Βοηθειών την Τετάρτη 9/5/2018 και ώρα 18:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Διοίκησης. Επειδή ο αριθμός των συναδέλφων που μπορούν να παρακολουθήσουν το Σεμινάριο είναι περιορισμένος  (μέχρι 40)  παρακαλούμε τους συναδέλφους που ενδιαφέρονται  να αποστείλουν άμεσα αίτημα παρακολούθησης στο email της Ένωσης:  peyoaed@oaed.gr.

Μεταπτυχιακά Δημοσίων/Δημοτικών Υπαλλήλων: Τα πάνω-κάτω με Πράξη Επιτρόπου

Ένα σημαντικό θέμα για τους Δημοσίους Υπαλλήλους παρουσιάζει – αναδεικνύει, σήμερα, το epoli.gr αυτό της συμμετοχής σε μεταπτυχιακά προγράμματα και τις απολαβές αυτών και τον ηλικιακό περιορισμό που προβλέπουν, ειδικότερα, τα άρθρα 43 του Π.Δ. 57/2007 και 38 του Ν.1943/1991.
Όλα ξεκίνησαν με την αριθμ.: 5/2018 Πράξη της Υπηρεσίας Επιτρόπου στο Δήμο Νίκαιας, όταν επιστράφηκαν αθεώρητα χρηματικά εντάλματα πληρωμής οικονομικού έτους 2018 για καταβολή αποδοχών υπαλλήλων του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, λόγω απόκτησης μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών, επειδή μεταξύ άλλων, οι υπάλληλοι που μετείχαν σε προγράμματα Μεταπτυχιακής Εκπαίδευσης δεν θα έπρεπε να έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους (άρθρο 43 του Π.Δ. 57/2007 και το άρθρο 38 του Ν.1943/1991).

Ανακοίνωση Ομοσπονδίας σχετικά με τη Στέγαση Υπηρεσιών

Πάγια θέση της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ αποτελεί η  στέγαση των υπηρεσιών του Οργανισμού να γίνεται σε ιδιόκτητα κτήρια, όπου αυτό είναι εφικτό, και κατόπιν μελέτης και όχι απλώς εκτιμήσεων ανειδίκευτων υπηρεσιακών στελεχών.  Σε κάθε περίπτωση η αξιοποίηση των κτηρίων ιδιοκτησίας ΟΑΕΔ και εν γένει της περιουσίας του Οργανισμού θα έπρεπε να αποτελεί προτεραιότητα. Σήμερα, δεκάδες κτήρια και οικόπεδα του Οργανισμού βρίσκονται σε κατάσταση  πλήρους εγκατάλειψης, με αποτέλεσμα να προκαλούνται ανυπολόγιστες φθορές σε αυτά και ακίνητα μεγάλης αξίας να παραμένουν βοσκότοποι…

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΥ ΟΑΕΔ

Τελευταία προθεσμία για κατάθεση προκαταβολής  μέχρι Δευτέρα 7/5 


ΠΡΟΓΕΥΣΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ
ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΥ ΟΑΕΔ  ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ - ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 2-3 Ιουνίου 2018

Μια ανάσα από την Αθήνα  σάς περιμένει στις 2-3 Ιουνίου 2018 με την ΠΕΥ ΟΑΕΔ να τον ανακαλύψετε και να τον αγαπήσετε όσο τον αγάπησαν ο Σεφέρης και ο Χένρι Μίλλερ. Στέκεται αρχοντικά απέναντι από το Γαλατά, σαν κομμάτι παζλ που ξέφυγε από την Πελοπόννησο. Τα βαρκάκια πηγαινοέρχονται, για να σας φέρουν εδώ. Τι σας υποδέχεται; Ταβερνάκια, μαρίνες και γιοτ, νεοκλασικά κτήρια, ένα ρολόι που μετρά τις καλές στιγμές, πεύκα ως τη θάλασσα, ηρεμία και ξεγνοιασιά. Με τα πόδια, με ποδήλατο ή με καΐκι ο Πόρος σάς καλεί να ανακαλύψετε την ευτυχία που κρύβεται στην απλότητα.

ΟΑΕΔ: Όλη η προκήρυξη για την κοινωφελή εργασία στην

Εκδόθηκε η απόφαση που περιλαμβάνει την προκήρυξη για τις προσλήψεις μέσω της κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, στο Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις για την αντιπυρική προστασία των δασικών οικοσυστημάτων της χώρας.