oaednews

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Υπερψηφίστηκε το ν/σ για τη Δημόσια Διοίκηση

Δεκτό κατά πλειοψηφία επί της αρχής και επί των άρθρων έγινε από την Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την αποκομματικοποίηση της δημόσιας διοίκησης.

“Συμπεράσματα του Αγώνα μας Ενάντια στο χτύπημα της Κοινωνικής Ασφάλισης και ο Σχεδιασμός της Δράσης για την Κλιμάκωση της Πάλης”

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ  &  ΣΥΝΑΦΩΝ  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ  ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓ/ΤΩΝ  &  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΓΑΛΑΚΤΟΣ – ΤΡΟΦΙΜΩΝ  &  ΠΟΤΩΝ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΧΑΡΤΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΕΡΓ/ΝΩΝ  ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ – ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ – ΔΕΡΜΑΤΟΣ  ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΛΟΓΙΣΤΩΝ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΕΡΓ/ΝΩΝ  ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ  &  ΣΥΝΑΦΩΝ  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ  ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓ/ΛΩΝ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΩΝ ΠΟΤΩΝ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Πρόγραμμα για 15.000 μακροχρόνια ανέργους ηλικίας άνω των 50 ετών - Δελτίο Τύπου

            ΟΑΕΔ ΔΙΟΙΚΗΣΗ                                                                                                                                                                                                      ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                                                           10/02/2016



                                                    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ     
     Πρόγραμμα για 15.000 μακροχρόνια ανέργους ηλικίας άνω των 50 ετών


«Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 15.000 ανέργων που βρίσκονται σε ιδιαίτερα μειονεκτική θέση, ηλικίας άνω των 50 ετών» αποφάσισε χθες το ΔΣ του ΟΑΕΔ με εισήγηση της Επιτροπής Διαχείρισης του Ενιαίου Λογαριασμού για την Εφαρμογή Κοινωνικών Πολιτικών (ΕΛΕΚΠ). Μέσω του προγράμματος ο ΟΑΕΔ θα προσφέρει 15.000 νέες θέσεις επιχορηγούμενης εργασίας, πλήρους απασχόλησης, σε ανέργους άνω των 50 ετών που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του για χρονικό διάστημα άνω των 12 μηνών. Πρόκειται για μια ηλικιακή κατηγορία μακροχρόνια ανέργων που αντιμετωπίζει έντονο πρόβλημα επανένταξης στην αγορά εργασίας και την εκπλήρωσης των προϋποθέσεων θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος.

Υπερβολικές οι δαπάνες για το Ολυμπιακό Χωριό



Βαριά σκιά για τα πεπραγμένα παλαιών κυβερνήσεων ρίχνει η απόφαση του ΟΑΕΔ να καθορίσει την τελική τιμή κατοικίας στο Ολυμπιακό Χωριό στα 380,62 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.
Στην ανακοίνωσή του ο ΟΑΕΔ κάνει λόγο για υπερβάλλουσα δαπάνη τόσο για την κατασκευή του οικισμού όσο και για τη μετατροπή του σε κατοικίες στη μεταολυμπιακή χρήση του.
«Ως εκ τούτου, για το συγκεκριμένο οικιστικό συγκρότημα δεν εφαρμόστηκε ο πάγιος τρόπος κοστολόγησης των κατοικιών που ισχύει για τους λοιπούς οικισμούς του πρώην ΟΕΚ» αναγράφεται στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε για το θέμα ο ΟΑΕΔ (στον οποίο έχει ενταχθεί ο καταργημένος Οργανικός Εργατικής Κατοικίας).

ΟΔΗΓΟΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΩΝ ΓΙΑ ΕΥΑΛΩΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ


Η πρωτοφανής οικονομική κρίση των τελευταίων ετών έχει δραματικές συνέπειες στη ζωή των πολιτών και τη λειτουργία του κράτους και των υπηρεσιών του. Το έντονο συναίσθημα ανασφάλειας που διέπει την ελληνική κοινωνία και η δυσκολία του κράτους να ανταποκριθεί σε υποχρεώσεις του συνθέτουν ένα εξαιρετικά δύσκολο και απαιτητικό πλαίσιο. Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο ο Συνήγορος του Πολίτη καλείται να εντείνει την εξωστρέφειά του, να βρεθεί κοντά στους πολίτες, και να εκφράσει με θεσμικό τρόπο τα προβλήματα και τη δυσαρέσκεια που εκδηλώνουν. Καλείται ιδίως να αναζητήσει θεσμικές λύσεις και ρεαλιστικές εναλλακτικές προτάσεις.
Η δίκαιη κατανομή των βαρών, η στήριξη των δημιουργικών πρωτοβουλιών, η προστασία των ευάλωτων ατόμων και ομάδων οφείλουν να αποτελούν προτεραιότητες και αφετηρία των πολιτικών επιλογών. Η σχέση του πολίτη με το κράτος χρειάζεται να τεθεί στο επίκεντρο. Είναι μια απαίτηση χρηστής διακυβέρνησης και δημοκρατίας. Ταυτόχρονα, η εμπειρία του Συνηγόρου αναδεικνύει το οξύμωρο οι έχοντες τη μεγαλύτερη ανάγκη ασθενέστεροι πολίτες συχνά να αγνοούν ή να διστάζουν να απευθυνθούν σε ήδη υφιστάμενες δομές κοινωνικών παροχών.
Για όλους αυτούς τους λόγους, ο Συνήγορος του Πολίτη έκρινε αναγκαίο και αποφάσισε να συντάξει σε συνεργασία με συναφείς δημόσιες υπηρεσίες και ΜΚΟ, ένα Οδηγό δικαιωμάτων και παροχών για τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, διαθέσιμο τόσο σε έντυπη όσο και σε ηλεκτρονική μορφή, και να δημιουργήσει ένα αντίστοιχο ιστοχώρο ο οποίος θα επικαιροποιείται και ανανεώνεται συνεχώς. Τα δυο αυτά καινοτόμα εργαλεία αποσκοπούν στο να στηρίξουν τους πολίτες στην επαφή τους με την ευρύτερη δημόσια διοίκηση, παρέχοντας σε όσους το έχουν ανάγκη την σωστή πληροφόρηση την στιγμή που την χρειάζονται.

Η ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Λειτουργών ΟΑΕΔ για τα δημοσιεύματα σχετικά με τις ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ

" Η Ο.Ε.Λ. μετά  από διαρκή διάλογο και συνεργασία που έχει με τη Διοικήτρια του Ο.Α.Ε.Δ.
έχει ήδη ανακοινώσει ότι λήφθηκε απόφαση σε επίπεδο Υπουργών Παιδείας , Εργασίας,
και Διοίκησης Ο.Α.Ε.Δ. για επανασύσταση των ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας  με νόμο. Στο 
πλαίσιο αυτό έχει συνταχθεί τροπολογία από τη Διοίκηση και έχει αποσταλεί στο 
Υπουργείο Εργασίας για την ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας προκειμένου 
να επαναλειτουργήσουν οι ΕΠΑ.Σ. με νέο θεσμικό καθεστώς.

 Η αρμόδια Άναπλ. Υπουργός κ. Αντωνοπούλου σε επερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή κ. Νικολοπούλου  έδωσε απάντηση που περιλαμβάνει όλα τα παραπάνω.

Συμμετοχή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στο Παλλαϊκό – Παναγροτικό Συλλαλητήριο Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Συμμετοχή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στο Παλλαϊκό – Παναγροτικό Συλλαλητήριο Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη των εργαζομένων στο Δημόσιο στον πολύμορφο και δίκαιο αγώνα των αγροτών και κτηνοτρόφων και αλιέων της χώρας μας για να μην περάσει το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο και τα νέα φορολογικά μέτρα που εξουθενώνουν τους παραγωγούς και τους οδηγούν στην εξαθλίωση.

Αναβολή δίκης Πέτρου Καπετανόπουλου-αναβολή κινητοποιήσεων

Π.Ε.Υ. ΟΑΕΔ 



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί  συνάδελφοι,
  Ο  Δικηγορικός Σύλλογος αποφάσισε συνέχιση της αποχής, οπότε η δίκη του συναδέλφου Πέτρου Καπετανόπουλου  ΔΕΝ θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή 12/02/2016.
Συνεπώς αναβάλλεται και η προγραμματισμένη συγκέντρωση στήριξης στα δικαστήρια  

Οι σημαντικές κοινωνικές παροχές άλλων χωρών

Παρόλο που οι κυβερνήσεις έχουν την τάση με το ένα χέρι να δίνουν και με το άλλο να παίρνουν, υπάρχουν κάποιες που προσφέρουν σημαντικά "δώρα" στους πολίτες τους παρόλο που τις περισσότερες φορές πίσω από την θετική πρωτοβουλία αυτή κρύβονται οικονομικοί λόγοι. Ας ρίξουμε μια ματιά σε κάποιες από τις πιο ενδιαφέρουσες κοινωνικές παροχές. 

ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Η ιδέα του ελάχιστου βασικού εισοδήματος, σύμφωνα με το οποίο όλοι οι πολίτες εισπράττουν ένα ποσό, ανεξαρτήτως κριτηρίων, από την κυβέρνηση έχει τους υποστηρικτές και τους πολέμιούς της. Η Ολλανδική κυβέρνηση ξεκίνησε ένα πιλοτικό πρόγραμμα στην πόλη της Ουτρέχτης (φωτο).